Ana SayfaYaşamZor Zamanlarda Güçlü Kalmanıza Yardımcı Olacak 7 Cümle

Zor Zamanlarda Güçlü Kalmanıza Yardımcı Olacak 7 Cümle

Düşünceler hayatı değiştiriyor. En iyiye olan inanç, daha fazla çaba göstermeye ve umut etmeye yardımcı oluyor. Birçok çalışma, iyimserliğin stres seviyelerini düşürdüğünü ve depresyona daha az eğilim gösterildiğini söylüyor. Ayrıca, hayatın daha renkli bir biçimde görüldüğü konusunda da hemfikirler.

Ancak iyimserlik, mutlu ve sorunsuz bir yaşamın anahtarı mı?

Olumlu bir bakış açısı sergilemenin her derde deva olduğu kabul ediliyor. Birçok hastalığın tedavi sürecinde bile motivasyon ve iyimserliğin korunmasıyla hastalıkların daha kolay atlatıldığı söyleniyor. Olumlu düşüncelere sahip olmak sağlığınız üzerinde etkili olabilir; ancak her şeye olumlu bakmak, olumsuzları tamamen göz ardı etmek sorunları ortadan kaldırmaz: sadece tekrarlanmasına neden olur.

Pozitif düşünmeyi bir kenara bıraktığınızda, sorunlarınızla yüz yüze geldiğinizde ne olurdu? Muhtemelen ciddi bir tökezleme yaşanır.

İşte o anlar için düşünmeniz gereken ve kendinizi toparlamanıza yardımcı olacak birkaç cümle var:

1. Kendinizi olumsuz düşünceler içindeyken sevmemeniz çok normal. Çünkü bu halinizle ilk defa karşılaşıyorsunuz.

2. Bu aralar dünyayı olumlu görmek istemiyorsanız, bu da normal. Çünkü bu sadece ufak bir süreç ve bu süreci yaşamanız gerekiyordur.

3. Kendinizi affetmek ve travmatik olaylarınızı atlatmak için sürece ihtiyacınız var. Bu, bir günde halledebileceğiniz bir problem değil. Bu nedenle kendinize baskı yapmayın.

4. Bundan sonrasının sizin için iyi olmayacağını düşünüyorsanız, bu da normal. Çünkü sadece bir düşünce. Tabii ki de her şey daha güzel olacak. Şu an sadece hiç bilmediğiniz, yeni bir süreçten geçiyorsunuz.

5. Yaşadığınız şeylerin adaletsiz olduğunu düşünüyorsanız, bu da normal.

6. Şu an size her şey kötü gibi görünüyor olabilir, ama bu da değişecek.

7. Bazı şeyler yaşadınız ve bu nedenle iyimserliğinizi kaybetmiş olabilirsiniz, ama bu da bir süreç. Merak etmeyin geçecek. Sadece dediğimiz gibi biraz zamana ihtiyacınız var.

Kendinizi kandırmayı bir kenara bırakıp hayatın hem güzelliklerini hem de zorluklarını aynı anda karşılamayı deneyin. İyimser bir bakış açısına sahip olmak tabii ki muhteşem bir özellik. Sadece olumsuz olanları da kabul etmek, yaşamak ve sonrasında da bırakmak gerekiyor. Kendinize pozitif olmak için baskı yapmayın. Çünkü büyümek biraz da bunu gerektiriyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI