Ana SayfaAnne ve ÇocukZombi Film Tavsiyeleri: Son Yılların En İyi 33 Zombi Korku Filmi

Zombi Film Tavsiyeleri: Son Yılların En İyi 33 Zombi Korku Filmi

Gelmiş geçmiş en iyi zombi filmlerini sizin için derledik. Zombi filmlerini sevenlerin bayılacağı 33 zombi filmi tavsiyesi; Trendus’ta!

28 Days Later

Usta yönetmen Danny Boyle'un 2002 yılında beyaz perdeye aktardığı 28 Days Later, kısa sürede ikonik zombi filmleri statüsüne yükseldi bile!

Cillian Murphy’nin başrolünde yer aldığı filmde; İngiltere'de bir genetik araştırmalar ensitüsünde bilimadamları insan doğasındaki şiddeti ve öfkeyi önleyebilmek amacıyla bazı tehlikeli deneyler yapmış ve bunun sonucunda 'rage' adını verdikleri bir virüs geliştirmişlerdir. Ancak bu araştırmalarda denek olarak maymunların kullanıldığını öğrenen hayvan hakları koruyucusu bir grup eylemci, bilimadamlarının maymunlara zarar verdikleri gerekçesiyle kendi yöntemleriyle deneylerin yapıldığı binaya sızarak korunaklı kafeslerde tutulan ve bilimadamlarının 'rage' virüsü aşıladıkları maymunlardan birini serbest bırakırlar.Fakat serbest kalan maymun kafesten çıkar çıkmaz eylemcilerden birine saldırır ve olaylar içinden çıkılmaz bir hal alır.

Resident Evil (2002)

Milla Jovovich’in Alice rolünde ikonik hale geldiği bu yapım; aynı adlı bilgisayar oyunundan uyarlama ve gelmiş geçmiş en iyi zombi filmlerinden biri!

Dünya devi Umbrella şirketi, hakkında kendi çalışanlarının bile bilmediği bazı tehlikeli,gizli projeler yürütülmektedir.Bunların başında biyolojik silah,genetik testler ve ölümcül bir virüs gelmektedir. Umbrella'nın yürüttüğü bu araştırmaların yapıldığı yer altı tesisi Hive'da T-virüsü adındaki bir enfeksiyon serbest kalır.Bunu takiben tesisin tüm gücünü elinde tutan Kızıl Kraliçe adındaki süper bilgisayar,virüsün yayılmasını engellemek için,tüm çalışanların ölümü pahasına tüm tesisin giriş ve çıkışlarını kapatır.
Alice ve Rain,tüm araştırma ekibini ortadan kaldıran virüsü izole etmekle görevli S.T.A.R.S isimli komando takımını yönlendirmekle görevlidir.Tesise giren ekip kısa bir süre sonra korkunç bir gerçekle karşı karşıya kalacaklardır.Öldükleri sanılan şirket çalışanlarının bilinçlerini kaybedip akli dengelerini yitirerek ete ve kana susamış yamyamlara yani zombilere dönüşmüşlerdir.

IMDb Puanı: 10

 

Resident Evil: Apocalypse

Serinin ikinci fliminde tüm şehir virüslü insanlarla dolmuştur. Kahramanımız Alice (Milla Jovovich), Umbrella Şirketi tarafından yapılan deneyler sonucu insanüstü güçlerle donatılmıştır. Alice'le birlikte virüsten etkilenmeyen bir kısım insanda onunla birlikte mücadeleye girerler. Bu insanların arasında Umbrellanın özel ekibi S.T.A.R.S' ın (Special Tactics and Rescue Service) bir üyesi olan Jill Valentine (Sienna Guillory) ve bu ekibin lideri olan Carlos Oliveira (Oded Fehr) gibi donanımlı kişilerde bulunmaktadır. Bu grup bir yandan tüm şehre yayılmış virüslü yaratıklarla uğraşırken bir yandanda Umbrella'nın yarattığı ikinci felaket olan Nemesis'le(Matthew G. Taylor) mücadele etmek zorunda kalırlar. Bu cehennemden kurtuluşlarının tek yolu ise Umbrella'ya bağlı bilimadamı Doktor Ashford' a(Jared Harris) güvenmek ve kızını (Sophie Vavasseur) ona sağ olarak ulaştırmaktır.

IMDb Puanı: 6.2

Resident Evil: Extinction

İkonik zombi serisinin 3. bölümünde artık Nevada çölünde saklanan Alice (Milla Jovovich) her insanoğlunu ölümsüz olmakla tehdit eden ölümcül bir virüsü yok etmek ve adaleti aramak için yeniden Carlos Olivera (Oded Fehr), L.J.’le (Mike Epps) birlikte yeni hayatta kalanlar Claire (Ali Larter), K-Mart (Spencer Locke) ve Hemşire Betty’iyle işbirliği yapar. Umbrella Corporation tarafından tutsak alındığından itibaren, Alice biojenik deneylere maruz kalmıştır ve genetik olarak insanüstü güçleri, duyuları becerileri değişikliğe uğramıştır. Ancak mücadelesinde bu yeterli olacak mıdır?

IMDb Puanı: 6.2

Resident Evil Afterlife

Dünya virüsün etkilerinden sarsılıp insanlar zombilere dönüşürken, Alice(Milla Jovovich) sağ kalanları bulup onları kurtarma macerasına devam ediyor. Ancak bu kez Los Angeles’da gittiği sığınak onun için büyük bir sürpriz olacaktır.

IMDb Puanı: 5.9

Resident Evil Retribution

Umbrella Şirketi'nin Dünya'yı yıkıma uğratmaya devam eden ölümcül T-Virüs'ü, dünya nüfusunu, et yiyen yaşayan ölüler ordusu haline dönüştürmektedir. İnsan ırkının son ve tek umudu Alice [Milla Jovovich], Umbrella'nın en gizli operasyonlar tesisinin kalbinde uyanır ve Alice'in, bu kompleksin altını üstünü getirmesiyle kendi gizli geçmişinin perdesi kalkar. 

IMDb Puanı: 5.4

Resident Evil: The Final Chapter

Umbrella Şirketi bu kez insan ırkını kökünden yok edecek bir planın peşindedir. Ana kahramanımız Alice, Raccoon şehrindeki Kovan'a dönerek Jill ve diğer arkadaşlarıyla birlikte insanlığın sonunu getirmek için hazırlanan nihai saldırıya karşı koymak zorundadır.

IMDb Puanı: 5.6

Night of the Living Dead

Barbra ve kardeşi Johnny, bir mezar ziyareti sırasında bir yabancının saldırısına uğrarlar. Kardeşi Johnny’nin ölümü ardından sığınacak bir yer arayan Barbra; çok geçmeden kasabanın bir zombi saldırısına uğradığını anlayacaktır. Kendisi gibi canını zor kurtaran Ben ile hayatta kalmaya çalışacaklardır.

IMDb Puanı: 7.9

Land Of The Dead

Bir felaketin ardından tüm uygarlık ortadan kalkmıştır. Şimdi ölülerin, hayatta kalmayı başarmış olanlardan alacak intikamları vardır. Bu devam zombi filminde Asia Argento ve Simon Baker başrolde!

IMDb Puanı: 6.2

Zombieland

Ruben Fleischer‘ın yönetmenliğini yaptığı Zombieland; Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin, Amber Heard, Bill Murray ve Mila Kunis gibi yıldız kadrosuyla da dikkat çeken bir zombi filmi. Filmde zombi salgınıyla yaşamları kabusa dönen bir grup insanın tehlikeli yolculuğu komedi ve korku öğeleri harmanlanarak anlatılıyor.

IMDb Puanı: 7.6

The Girl with All the Gifts

Bir zombi ütopyası ile karşı karşıyayız! İnsanların özgür iradesini yok eden ve onları birbirlerini yemeye iten bir virüs sebebiyle insanlık yok oluşun eşiğindedir. Yalnızca bir grup çocuk virüsten etkilenmemeyi başarmıştır. Virüsten etkilenseler de bir şekilde duygu ve düşüncelerini korumayı başarmaktadırlar. İngiltere'deki bir askeri üste bu çocuklar Dr. Caldwell tarafından yönetilen zalimce tıbbi testlere maruz kalmaktadırlar. İnsanlığın tek umudu olan bu çocuklar bulundukları üssün saldırıya uğraması ile dağılır. Çocukların arasında diğerlerinden daha farklı olan Melanie, öğretmenleri bayan Justineau, Çavuş Parks ve Dr. Caldwell üsten kaçmayı başarır. Artık insanlığın kaderini yalnızca Melanie belirleyebilecektir… Kadroda Gemma Arterton, Glenn Close ve Paddy Considine var.

IMDb Puanı: 6.2

World War Z

Max Brooks'un aynı adlı kitabından uyarlanan filmde Brad Pitt başrolde. Ailesini güvenli bir bölgeye yerleştiren Birleşmiş Milletler çalışanı olan Gerry, ikiye ayrılan dünyayı kurtarmak için dünyayı dolaşacak ve bunu yaparken hayli kısıtlı olan zamana karşı yarışacaktır. İlgi gören yapımın 2. filmi 2020'de vizyona girecek.

IMDb Puanı: 6.2

The Battery

İki Beyzbol oyuncusu olan Ben (Jeremy Gardner) ve Mickey (Adam Cronheim), New England Bölgesi'ndeki bir kasabaya tesadüfen geldiklerinde, kasabanın ıssız ve terkedilmiş olduğunu görürler. Ancak aslında kasaba zombilerle doludur. Bundan sonra her ikisi de hayatta kalabilmek için büyük bir mücadeleye başlayacaklardır.

IMDb Puanı: 6.2

ParaNorman

Ölülerle konuşabilen, yanlış anlaşılmış küçük bir kasabalı olan Norman’ın; kasabasını yüzyıllardır süren bir lanetten kurtarmak için zombilerin yanı sıra hayaletler, cadılar ve en kötüsü de moronlaşmış yetişkinlerle mücadele etmesi gerekecektir. Hayaletlerle konuşabilen bu küçük çocuk, paranormal güçlerinin başka dünyalardaki sınırları zorlaması ihtimaliyle karşılaşabilir.Bu eğlenceli zombi filminin seslendirme kadrosunda Anna Kendrick ve Cassey Ffleck de yer alıyor.

IMDb Puanı: 6.2

The Horde

Mafyaların, polislerin ve zombilerin arasındaki savaşa hazır olun! En iyi zombi filmleri listesinde farklı tarifi sayesinde yer alıyor.  

IMDb Puanı: 6.2

Les Affames

Bu düşük bütçeli zombi filminde bu kez lokasyonumuz Kanada. Kanada kırsalında hayatta kalmayı başarmış bir grup insanın peşine takılıyoruz. 

IMDb Puanı: 5.9

Shaun of the Dead

Edgar Wright'ın Cornetto üçlemesinden ikonikleşmiş bir zombi filmi! Shaun’un hayatı artık tıkanma noktasına gelmiştir. Bütün vaktini en iyi arkadaşı Ed’le birlikte Winchester adlı bir barda annesi ve kız arkadaşının yarattığı problemleri çözmeye çalışmakla geçirmektedir. Liz'in kendisini terketmesiyle Shaun sonunda hayatını bir düzene sokmaya karar verir. Kız arkadaşının kalbini tekrar kazanıp annesiyle olan sorunlarını telafi etmeye karar verir. Artık yetişkin bir erkek olmanın sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir. Ancak bu arada zombiler dirilir ve yaşayanları yemek üzere harekete geçerler. Ancak aldığı kararlara göre zombilerin dirilmesi Shaun için basit bir sorundur. Zombi saldırısından ailesini ve sevdiklerini kurtarabilmek için arkadaşı Ed ile birlikte gidebilecekleri en sakin yeri bulurlar: Winchester.

IMDb Puanı: 7.9

Dawn of the Dead

2004 yapımı filmde; bir gece içinde dünya gerçeküstü boyutlarlardaki nedeni anlaşılamayan, açıklanamayan ve öldürücü bir belanın işgal ettiği ve ölülerin ölmediği, yaşayan bir kabusa dönüşür.

IMDb Puanı: 7.3

Planet Terror

Robert Rodriguez, kendisine örnek aldığı B tipi korku filmlerinden ilhamla karşımızda. William ve Dakota Block (Josh Brolin ve Marley Shelton) bir gece arka bahçelerinde dolaşan insanlar olduğunu fark ederler. Evlerinden çıktıklarında kasabadaki insanların garip davranmaya başladıklarını keşfederler. İnsanlar yavaş yavaş saldırganlaşmaya başlamışlardır. Bu saldırılar sırasında bacağı kopan dansçı Cherry (Rose McGowan) ve eski erkek arkadaşı Wray (Freddy Rodriguez), William ve Dakota’yla birlikte kasabada umutsuzca dolaşmaya başlarlar ve kasabada yaşanan bir patlama sonucu ortaya çıkan gazın insanları cani yaratıklara dönüştürdüğünü keşfederler.

IMDb Puanı: 7.1

The Cured

Zombi kültürünü farklı bir yönden ele alan filmde; altı yıl boyunca zombi salgınına yakalanmış bir Avrupa ile karşı karşıyayız. Tedavi edilmiş olanlar virüse yakalandıklarında yaptıkları eylemlerin anılarıyla boğuşmak zorundadırlar. Yeniden uyum sağlama çabası ise iki katmanlı bir toplumun oluşmasıyla sonuç vermiştir. Birçok tedavi olmuş kişi kalan aileleri tarafından dışlanmıştır. Korku, pişmanlık ve nefretin karışık olduğu duygular ve devletin direnenleri ortadan kaldırma kararı terörist bir hareketin yükselmesine neden olur ve ülkeyi tekrar çözülmesi zor bir karmaşanın içine sürükler.

IMDb Puanı: 5.5

The Serpent and the Rainbow

Wes Craven’dan klasikleşmiş, farklı bir zombi filmi… Bilim adamı olan Dennis Allan(Bill pullman), kullanan kişiyi bilincini yitirmeden felç eden bir ilacın söylentisinin peşinde, devrim rüzgarlarıyla kasıp kavrulan Haiti'ye gider. Latin Amerika halklarında etkin bir gücü olan batıl inanışlar, kara büyüler, bedenlerini değil ruhlarını kaybeden zombiler arasında Dannis, neyin bilim, neyin batıl inanış, neyin gerçek, neyin gerçeküstü olduğuna karar vermek zorunda kalacaktır.

IMDb Puanı: 6.5

Train to Busan

Train To Busan, en iyi zombi filmlerinden biri olarak gösteriliyor. Seok-woo (Yoo Gong) kızı Soo-ahn ile birlikte Seul'den Busan'a gitmek üzere bir hızlı trene binmişlerdir. Ancak yolculuk esnasında hızla yayılan bir virüs baş gösterir ve virüse yakalanan herkes kana susamış zombilere dönüşmeye başlar. Virüsten etkilenmemiş yolcular, Busan'a sağ salim varabilmek için son derece tehlikeli bir yolculuğu tamamlamak zorunda kalacaktır.

IMDb Puanı: 7.5

Pride and Prejudice and Zombies

Seth Grahame-Smith’in aynı ismi taşıyan bestseller kitabından uyarlanan film, ünlü yazar Jane Austen’ın ikonik Aşk ve Gurur romanını, zombi evreniyle birleştirerek dikkatleri üzerine çekiyor.

Başrollerini dövüş sanatları ve silah ustası Elizabeth Bennet rolünde Lily James ve üst sınıf önyargılarını temsil eden zombi avcısı Mr. Darcy rolünde Sam Riley'in üstlendiği filmde Suki Waterhouse da yer alıyor.

IMDb Puanı: 5.8

28 Weeks Later

28 Days Later filminin 6 ay sonrasında geçen yapımda; Amerika ordusu düzeni yeniden sağlamış ve karantina altındaki bölgelere insanları tekrar yerleştirmeye başlamıştır. Ülke tekrar inşa edilirken, yurtlarına geri dönen bir mülteci aile tekrar bir araya gelmenin sevinci içindedir. Fakat içlerinden birisi korkunç bir sır saklamaktadır: içlerinden birisi Rage virüsü taşıyıcısıdır!

Filmin kadrosunda Robert Carlyle, Jeremy Renner, Rose Byrne, Imogen Poots ve Idris Elba gibi yıldız İngiliz oyuncular var.

IMDb Puanı: 6.2

Re-Animator

H.P. Lovecraft'ın aynı adlı eserinden uyarlanan filmde, başarılı bir tıp öğrencisi ve bir hastanede asistan olarak görev yapmakta olan Dan, dekanın kızı Megan'la birlikte güzel bir hayat sürmektedir. Bir gün ev arkadaşı ilanıyla Herbert West isimli birisi ilgilenir. West, ölenleri hayata döndürme üzerine deneyler yapan İsviçreli garip bir bilimadamıdır.West'i evine kabul eden Dan, bu adamın evinin bodrumunda deneyler yapmasına izin verir. Megan'la sahip oldukları ölü kedileri üzerinde deney yapan West'in daha büyük deneklere ihtiyacı vardır. West'in çalışmalarından çok etkilenen Dan, yardım etmeyi kabul ettiğinde başına geleceklerden habersizdir.

IMDb Puanı: 6.2

Anna and the Apocalypse

Küçük kasaba hayatından ve liseden bıkan Anna’nın bir gün uyandığında, kafasındaki bütün hayaller ve planlar yerle bir olacaktır. Artık dünyanın sonu gelmiştir. Zombi kıyameti Anna'nın sakin kasabası Little Haven'ı vurduğunda, genç Anna ve lise arkadaşları etraflarındaki çemberi giderek daraltan ve asla ölmeyen bir zombi ordusu ile savaşmak, yılbaşı şarkısı söylemek ve dans etmek zorundadırlar. En iyi arkadaşı John'la güçlerini birleştiren Anna, zombiye dönüşmüş kardan adamlar, Noel babalar, elfler ve yılbaşı alışverişine gelen müşterilerle savaşmak zorundadır. Bir zombi müzikal filmine var mısınız?

IMDb Puanı: 6.2

Bong of the Living Dead

2017 yapımı zombi filmi, düşük bütçesine rağmen çok beğenilmişti. Bir grup zombi filmi hayranı arkadaşın hayalleri gerçek olmuştur; zombi kıyametinin ortasında kalmışlardır!

IMDb Puanı: 6.2

Cargo

Sherlock ve The Hobbit’ten tanıdığımız The Cargo; Netflix korku filmlerinin öne çıkan yapımlarından.

Korkunç bir salgın baş gösterir ve ailesiyle mutlu bir hayat yaşamakta olan Andy karısının zombiye dönüşmesini izlemek zorunda kalır. Eşini kaybettikten sonra, kırsal Avustralya’da çocuğuyla bir başına kalan baba, karısının kendisini ısırması sonucu zombi virüsünü almıştır ve 48 saat içinde bir zombi olacaktır. Şimdi en önemli amacı, henüz daha bebek olan çocuğu Rosie için yeni bir yuva aramak ve onu, 48 saat içinde dönüşeceği yaratıktan korumaktır…

IMDb Puanı: 6.3

Dead Alive

Peter Jackson’dan artık klasikleşmiş bir zombi filmi! Üstelik bu bir zombi-komedi filmi!

Lionel Cosgrove, baskıcı annesi Vera ile birlikte yaşayan bir adamdır. Annesinin itirazlarına rağmen Paquita isimli bir kadına aşık olur ve aralarında bir ilişki başlar. İkili birlikte hayvanat bahçesi gezintisine çıkar ve bu esnada Vera da peşlerinden gider. Vera, bu esnada farklı bir türe ait olan bir maymun-fare tarafından ısırılır ve bir çeşit zombiye dönüşür. Bu olay karşısında dehşete kapılan Lionel yine de annesini bırakamaz ve ona gözkulak olmaya karar verir. Bulaşıcı bir zombi hastalığı da saçmaya devam eden kadın, yaşamak için insanları ısırmaya devam etmektedir. Lionel ise çaresiz bir şekilde kurbanları bodrumlarında saklamaya başlar. Ancak olaylar zamanla çığırından çıkar. 

IMDb Puanı: 7.5

Deadgirl

İki arkadaş terkedilmiş bir binada ölü bir kadın ceseti bulurlar. Peki buldukları vücut gerçekten ceset midir?

IMDb Puanı: 5.7

Dead Snow

Bir grup tıp öğrencisi tatillerini arkadaşlarının dağ evinde geçirmek için yola çıkarlar. Daha sonra tanıştıkları bir adam, içinde bulundukları bölgenin zamanında Nazi terörüne şahit olduğunu söyler.İkinci Dünya Savaşı sırasında, Albay Herzog'un liderliğinde Rusya ile İngiltere arasındaki iletişimi kesmek için Norveç Dağları'na gelen Nazi askerler bölgede yarattıkları vahşetin ardından halkın üstün çabalarıyla öldürülmüşlerdir. Sıradan bir tatil hayalindeki genç öğrenciler, ölen Nazilerle nefes kesen bir mücadeleye girişecektir…İlk gösterimini Sundance'te yapan Norveç yapımı Dead Snow, bu sefer zombi filmi temasını Nazilere uyguluyor.

IMDb Puanı: 6.3

Warm Bodies

Başrollerinde Nicholas Hoult,Teresa Palmer,John Malkovich ve Dave Franco gibi isimleri izlediğimiz filmde, dünyada yaklaşık 8 yıldır bir zombi hakimiyeti söz konusu. Sayıca az olan insanlar ise, yüksek duvarlar ardında yaşamaktadır. Zombilerin pek çoğu gibi havaalanında yaşayan R, bir gün arkadaşlarıyla beslenmeye çıktığında, kendisini öldürmek isteyen Julie ile karşılaşır. Onu ısırıp beslenmesi gerekirken aşık olmuştur, zira kaybettiği insani özellikleri teker teker ve yavaş yavaş yerine gelmeye başlar. Julie'ye hissettiği aşk kalbinin yeniden atmasını sağlarken, adını ve nasıl öldüğünü dahi hatırlamayan karakterimiz hislerini geri kazandıkça 'iyileşir'; üstelik bu iyileşme etkisi salgından etkilendiğine inanılan diğer zombileri de olumlu yönde etkileyecektir… Tabii insanlığın geri kalanını inandırabilirlerse!

IMDb Puanı: 6.9

I Am A Hero

Bir araba kazasına şahit olan Hideo, kazada ölen adamın yeniden ayağa kalkıp yürüyüp gittiğini görmüştür. Yaşadıklarının bir hayal olduğunu düşünen adamın etrafında gizemli olaylar başlayacaktır.

IMDb Puanı: 6.8

İlgili Diğer Film Önerisi Listelerimiz:

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI