Ana SayfaYaşamYıkıcı İlişkiler: Ayrılmak Neden Bu Kadar Zor?

Yıkıcı İlişkiler: Ayrılmak Neden Bu Kadar Zor?

Bazı ilişkiler yıkıcıdır. Size farkında olsanız da olmasanız da zarar verir. Sürekli tartışmak, paylaşımların azalması, sabır seviyelerinin düşmesi, hatta bazen görmeye bile katlanamamak… Peki, neden hala ilişkinizi devam ettirmek istiyorsunuz? Özellikle de bu kişi sizi manevi anlamada ciddi bir zarara uğrattığı halde, neden ondan kopamıyorsunuz? Size neden, neden diye milyon tane soru sorabiliriz. Cevapları bulmakta güçlük çekiyorsanız, biz sizler için birkaç tane yazdık.

Birçok kişinin ilişkisini devam ettirmesinin en büyük nedeni: yalnızlık! Çoğu insan yalnız kalmaktan korktuğu için ilişkisine son vermeyi göze alamıyor. Bu nedenle de kavgalar, saygısızlıklar ve tahammülsüzlükler geri plana atılıyor. Çünkü o yoksa bir başkası da olmayacak. Eğer düşünceniz bu yöndeyse, bu düşünceleri değiştirmek adına neler yapabileceğinizi araştırmanızı önerebiliriz.

Acı çekme alışkanlığının temelleri çocukluk dönemine dayanıyor olabilir. İçsel olarak, bulunduğunuz ilişkinin yanlış olduğunu biliyorsunuzdur ama sırf acı çekmeye alışkın olduğunuz için vazgeçmeyi de göze alamıyor olabilirsiniz. Bu tarz içsel sorunlarınızı ve alışkanlıklarınızı değiştirebilmek için muhakkak yardım almayı denemelisiniz. Birileriyle konuşmak ve paylaşımda bulunmak sizi rahatlatacaktır.

Şöyle düşünün; toksik bir ilişki içinde olduğunuzu ve kabaca bunun nedenlerini anladığınızı fark ettiniz: Ne yapardınız? Çıkmak için önünüzde iki yol var: durumu değiştirmek ya da değiştirmemek. Değiştirmek, rahatsız olduğunuz o insanı tamamen hayatınızdan çıkarmak demek. Ve aslında en doğru olan yöntem bu çünkü sin en iyisini hak ediyorsunuz!

Bunun yerine değiştirmemeyi seçip, ilişkinizi devam ettirmeyi de düşünebilirsiniz. Eğer bu yöntemi seçerseniz kendinize şunu sorun: “Mutlu muyum yoksa acı mı çekiyorum?”

Cevap sizin…

Eğer bulunduğunuz ilişki içinde tatmin olmuş hissetmiyorsanız, yaşamınızda değişimler yapma vakti gelmiş demektir. Değişimi reddederseniz de mutsuz olmayı tamamen kabul etmiş olursunuz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI