Ana SayfaAstrolojiYengeç Burcundaki Güneş Tutulmasının Burçlara Etkisi Nasıl Olacak?

Yengeç Burcundaki Güneş Tutulmasının Burçlara Etkisi Nasıl Olacak?

Yengeç burcundaki tam Güneş tutulması sabahından merhaba!  Akşam için heyecanlı mıyız? Ben düşününce heyecanlanıyorum.

Tutulmalar Ay düğümleri ile bağlantılıdır; ay düğümlerinin iki tarafı vardır, Kuzey ve Güney. İşte bu ay düğümleri kuyruğunu yiyen ejderha ile sembolize edilir: Kuyruk güney ay düğümünü; ejderhanın başı ise, Kuzey ay düğümünü gösterir ve bu gelişimin sürekliliğini anlatır. ‘Ouroboros’ diye de bilinen bu sembolizmle anlatılan; gizemli ve karanlık olanla, kutsal ve göksel olanın evliliğidir. Ruhsal olarak gelişebilmek için doğrusal bir gelişim halinde olma sürekliliği vardır, madde ve ruhtan geçerek daimi bir yeniden doğum hali. Milattan önce 4. Yüzyılda Babil’de 223 adet ay döngüsü sonunda (ki bu da 18 yıl ve 10-11 güne tekabül ediyor) tutulmaların tam olarak aynı yere geldiğini keşfettiklerinde bu döngüye Yunancada ‘tekrar’ anlamına gelen Saros adını vermişler. Bu tutulmanın hayatınızdaki karşılığı bundan 19 sene önce de yaşandı özetle… Her tutulmanın da bir teması vardır; değişen tek şey, bizlerin tekamülüne, hayatın içinde aldığımız yeni konumlara göre yaşadığımız durumun farklı olmasıdır. Yani; 2000 yılında hayatınızda yaşadığınız durum, duygu, tema neydi? Ve bu sene bunula ilgili benzer bir tema içinde olduğunuzu geriye dönüp baktığınızda hissediyor musunuz? Neredesiniz bugün, nereden nereye gelmişsiniz?
 

Yengeç burcundaki bu güneş tutulmasının temasını anlamak için; Yengeç sembolizmini de doğru anlamak gerekiyor. Yengeç; anne, aile, yuva, eskiye özlem, korumak, kollamak, beslemek, mideyle ilişkilidir. Kuzey tarafta tutulma anında ay güneş konumlanmışken, güney cephede ise Pluton ve Satürn yer alıyor. Satürn yönettiği oğlak burcunda; adeta bir efendi gibi aslında gidilmesi gereken yere parmak doğrultuyor. Düzeltilmesi fark edilmesi gereken her türlü içsel duygusal meseleye ilişkin askeri bir nizamla bizleri adeta destura çekiyor. Çiğneyebileceğin lokmayı yut diyor.
 

Ailenizde yaşadığınız yerde halledilmesi gereken konular, finansal anlamda daha iyi bir durumda olmak adında yapılması gerekenler nedir? Güvenli ortamın oluşabilmesi için, kontrolü bir kenara bırakarak aslında iç sesimize kulak vermek, yönetmek yerine sevmek, kimi sevdiğimizi ve kime menfi olarak çekildiğimizi tespit etmek önemli. Can veren yaşamın kaynağı güneş ve ayın bu yengeç burcundaki konumlanışı; evrenin bize neyle şefkat göstermekte olduğunu, bizi nasıl beslediğini anlamamızı ister nitelikte. Önümüzdeki 6 aylık zaman, bize bunu idrak etmek için yardımcı olacak. Geçmiş engellerimizi anlarken, içsel korkularımızın ne kadarı bizim? Ya da sırf bize ait diye aslında artık belli ki hiçbir işe yaradığı yok, neyi hala dimdik tutmaya çalışıyoruz. Kırıldığımız yerden kanarız, yaranın olduğu yere ağlarız… Gözyaşının olduğu yerde ise açmaz mı çiçek. Güneş yazda; karmanın ve düzenin efendisi ise kışta. Isınmak için ayazlarımıza değmeli değil mi güneş tam olarak yani… Kurumuş kökler sökülüp, işlenmeli değil mi azimle toprak. Yaşam ve ölüm anlamında bu kadar karşıtlık elbette bir takım durumları da hayatımıza çekiyor olacaktır. Gerçekten yaşamak için kaç kere ölmek gerekir bilmiyorum ama işte bu tutulmada bir şeyleri öldürüp, ölüp öyle yola koyulacağımızı biliyorum.
 

En genel ifadeyle burçlar özelinde tutulma etkilerini aşağıda okuyabilirsiniz; ancak haritanız özelinde tutulma etkilerinin mevcut gezegenleriniz ile kuracağı kontaklar yapılacak öngörüyü size özel ve çok daha doğru kılacaktır bunu da belirtmek isterim.
 

Hem güneş burcunuzu hem de yükselen burcunuzu okumayı unutmayın!

Koç ve Yükselen Koçlar

Yaşadığınız yeri etkileyecek olan bu tutulmada, nerede nasıl mutlu olduğunuzu anlama değerlendirme imkanı buluyor olacaksınız. Hedef ve umutlarınıza yaklaşmak için risk almak, kendinizi değerli hissetmek için hızlı başlangıçlar yapabilirsiniz.

Boğa ve Yükselen Boğalar

Tutulma sizin yakın çevre ilişkilerinizi etkiliyor olacak bu etki altında çalıştığınız yerde değişimler yaşayabilirsiniz, artık bitmesi gereken görevler tamamlanmalıdır, yeni bir eğitim sürecine geçebilir yeni bir konum için bağımsızlığınızı ilan edebilirsiniz.

İkizler ve Yükselen İkizler

Para, öz değer evinizi etkisi altına alacak olan bu tutulmada; kendinizi güvende hissetmek isteyeceksiniz.  Planlı hareket edip, fevri bir şekilde içinde olduğunuz ortaklıktan/ilişkiden bir sonraki adımı planlamadan asla çıkmamalısınız.

Yengeç ve Yükselen Yengeç

Kendi yolunuza koyulma vakti geldi diyor artık bu tutulma, içinde olduğunuz sosyal çevreden ve sizi yavaşlatan her türlü ilişkiden çözülerek, esneklik kazanmalı ve kendi değerinizi ortaya koymak için cesur olmalısınız.

Aslan ve Yükselen Aslan

Hayatınızdaki dengesizliğin bir sonu geldi artık bu tutulma etkisi ile. Önemsendiğinizi ve işe yaradığınızı bilmenin keyfini çıkartmalısınız. Yaşadığınız yere: ruhunuza, bedeninize, zihninize zaman ayırma ve diğerlerini de bundan faydalandırma dönemi.

Başak ve Yükselen Başak

Tutulma sizin gruplar arkadaşlıklar alanınızı yakalıyor. Yasal yükümlülüklerinizden kurtulmak, daha yüksek bir amaç için çalıştığınızı bilmek istiyor olacaksınız. Hayatınızda tadı kaçan ve keyif almanıza engel olan yükleri hafifletme zamanı. 

Terazi ve Yükselen Terazi

Tutulma sizin toplum karşısında nasıl bir ifade bulmak istediğinize ilişkin ışık tutuyor. Kariyeriniz, aile yapınız, nasıl bir duruş sergilerseniz, kendinizi hem daha özgür ve hem de daha tatmin hissediyor olacaksınız? Aynada gözlerinizle buluşma zamanındasınız.

Akrep ve Yükselen Akrep

Kendinize inanarak benim yapabileceklerim bunlardır dediğiniz konuları sahiplenme zamanı geldi artık. Sizi yavaşlatan ve güveninizi kıran öğrenilmişlikleri geride bırakmak, yaratımlarınızla gurur duymak ve hatta onları daha geniş kitlelere yaymalısınız.

Yay ve Yükselen Yay

Önemli bir ortaklık, ciddi bir yatırım, bir aile mirasıyla ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yakın çevrenizde hızlanan duyumlar, çalıştığınız ortamda meydana gelecek köklü değişimler sizi yeni iletişim kanallarına taşıyor olacak.

Oğlak ve Yükselen Oğlak

Aradığınız şey, bir hayat arkadaşı, gerçek bir ortak, samimi bir birliktelikse; yapay her türlü ilişkinin hayatınızdan çıktığını fark ediyor olacaksınız. yaşadığınız yeri taşıyabilir, yeni bir ifade biçimi bulabilir, yeni bir kariyerin startını verebilirsiniz.

Kova ve Yükselen Kova

Yaşadığınız ortamda sizi rahatsız eden uygunsuz kişi ve konularda sadeleşme, arınma sürecine giriyorsunuz. Kariyerinizde, evinizde risk alarak yeni teklifleri değerlendirmeye başlarken bulabilirsiniz kendinizi.

Balık ve Yükselen Balık 

Tutulma aşk ve çocuklar evinizde yaşanıyor. Çocuk sahibi olmaya karar verebileceğiniz gibi, içinizdeki çocuğu artık mutlu etmeye kesin bir karar da verebilirsiniz. Yasal olarak bağlı olduğunuz her konuda özgürleşme arzusu da yükseliyor olacak.


 

EMİRE TUĞÇE AKARLAR

Uzman Astrolog

https://sorumgeldi.com/emire-tugce-akarlar

Instagram: astrodanismanim

Danışmanlık almak için;

İletişim: tugce.akarlar@gmail.com

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI