Ana SayfaTeknolojiYaz Tatilinde İhtiyaç Duyacağınız Apple İpuçları

Yaz Tatilinde İhtiyaç Duyacağınız Apple İpuçları

Hareket halindeyken etkileyici fotoğraflar çekin: 

iPhone XR ve iPhone XS seyahatlerinizde ve diğer zamanlarda önemli anlarınızı yakalamak için ideal. Bir akıllı telefonda şimdiye kadar kullanılan en sağlam cama sahip olan iPhone XS ve iPhone XS Max en zorlu maceralarınıza bile dayanabiliyor. Ayrıca, bir iPhone’da şimdiye kadar sunulan en uzun pil ömrüne sahip olan iPhone XR, gün boyu süren serüvenler için harika bir tercih. Suya, sıçramalara ve toza dayanıklı bu aygıtlar, seyahatte karşılaşabileceğiniz tüm koşullara hazır. 

  • Derinlik Denetimi özelliğine sahip Portre modu, harika bokeh efektiyle etkileyici portreler ve selfie’ler çekmenizi sağlıyor. 
  • Portre modunda çekimden önce değişiklik yapmak için ekranın sağ üst köşesindeki ‘f’ simgesine dokunun ve Derinlik Denetimi ayar çubuğunu sürükleyin. Çekim yaptıktan sonra, Düzenle düğmesine basarak da değişiklik yapabilirsiniz. Bu özellik selfie’lerde de kullanılabiliyor!
  • Dikkat çekici ışık efektleri eklemek için Portre Işığı efektlerini deneyin. Portre modunda çekimden önce veya sonra farklı efektleri denemek için ekranı kaydırmanız yeterli. 
  • Fotoğrafları hizalamanıza yardımcı olan ızgarayı görüntülemek için Ayarlar > Fotoğraf ve Kamera bölümüne gidin ve Izgara’yı açın.
  • Hiçbir anı kaçırmayın: Kilit ekranına dokunarak kameranıza erişebilirsiniz 
  •  Portre moduyla birinci sınıf selfie’ler çekmek için zamanlayıcıyı kullanın. Böylece mükemmel kareyi yakalamak için yeterli zaman bulabilirsiniz 
  • Video kaydederken fotoğraf çekmek mi istiyorsunuz? Kayıt düğmesinin solundaki beyaz daireye dokunarak fotoğraf çekebilirsiniz.
  • Saniyede 10 fotoğraf çekmek için Seri Çekim modunu kullanın. Bunun için kamera uygulamasını açarak deklanşörü basılı tutmanız yeterli.

Bileğinizdeki mükemmel yol arkadaşı: 

Seyahat ederken tarzını yansıtmak isteyenlerin mutlaka sahip olması gereken Apple Watch Series 4, ellerinizi kullanmadan kolayca yararlanabileceğiniz vazgeçilmez birçok özelliği şık ve kişisel bir aygıtta bir araya getiriyor. 

  • Bileğinizi kaldırın ve Siri’den çeviri yapmasını veya güncel döviz kurunu söylemesini isteyin. 
  • Seyahat kartları ve biletlere doğrudan Apple Watch’taki Wallet üzerinden erişebilirsiniz. 
  • Apple Watch’ta bulunan haritalarla kullanıcılar bileklerinden sokak sokak yol tarifi alabiliyor.
  • Apple Watch’un Acil SOS arama özelliği tüm dünyada kullanılabiliyor. 
  • Suya dayanıklı Apple Watch’u yüzerken de takabilirsiniz. Böylece, yüzdüğünüz mesafeyi Antrenman uygulamasıyla takip edebilirsiniz.
  • Apple Music çalma listelerinize bileğinizden ulaşın. Aktiviteler için çalma listeleri. Plajda yoga ve meditasyondan Airbnb’den kiraladığınız gösterişli evde vereceğiniz partiye veya sabah otelin spor salonunda yapacağınız antrenmana kadar her tür aktiviteyle mükemmel uyum sağlayan çalma listelerini Apple Music’te bulabilir ve listeleri Apple Watch’unuzdan yönetebilirsiniz.

Eğlenceyi Paylaşın: 

iPhone ve iPad’de ücretsiz olarak bulunan Apple’ın Clipsuygulaması ile tüm favori seyahat fotoğraflarınızı ve video kliplerinizi, iMessage veya istediğiniz bir sosyal ağ üzerinden ailenizle ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz ölümsüz video içeriklerine dönüştürebilirsiniz. Clips uygulamasıyla, iPhone XS ve XR kullanarak çekilen 360 derecelik etkileyici Selfie Ortamları ve kullanıcının sesiyle otomatik olarak hareketli alt yazılar oluşturan Canlı Başlıklar gibi eğlenceli özellikleri kullanarak kolayca seyahat videoları, slayt gösterileri, hatta mini filmler hazırlayabilirsiniz.

 Gitmek istediğiniz yere ulaşın: 

Proaktif öneriler gibi akıllı özelliklerle dolu Apple Harita uygulaması, yazın yapacağınız seyahatleri hem hızlandırıyor hem de kolaylaştırıyor. İşte Harita uygulamasının tatilinizi zenginleştirmeye yardımcı olacak bazı özellikleri: 

  • Etrafınızdaki harika mekanları keşfedin. Gezileriniz sırasında mola vermek mi istiyorsunuz? Arama çubuğuna dokunun, Harita uygulaması bir şeyler yemek veya içmek, alışveriş yapmak ve çok daha fazlası için çevrenizde bulunan en popüler mekanları sıralasın. 
  • Aracınızı park ettiğiniz yeri daha hızlı bulun. Gitmek istediğiniz yere doğru yola çıkmadan önce Siri’ye “Arabamı nereye park ettiğimi hatırlat” veya “Hey Siri, nereye park etmiştim?” diye sormanız yeterli. Apple Harita uygulaması, telefonunuzun Bluetooth bağlantısının kesildiği konumu otomatik olarak işaretliyor.
  • Yolda mısınız? Yanlış yöne saparak zaman kaybetmeyin. Harita uygulamasındaki navigasyon modunu kullanırken, ekranın alt kısmındaki durum çubuğuna dokunarak en yakın benzin istasyonu, restoran veya mağazayı hızla görebilir ve mola verebilirsiniz. 
  • Şehrin yerlisi gibi dolaşın. Sokak sokak yol tarifleri ile Yunanistan, Fas, Karayipler ve daha birçok yerde yolunuzu kolayca bulabilirsiniz. 

Seyahat planlamayı kolaylaştırın: Siri Kestirmeleri ile rezervasyon yapmak, uçuşları takip etmek ve otelde konaklamak çok kolay. Kullanıcılar iPhone, iPad veya Apple Watch’larında tek bir dokunuşla veya kişisel bir ifade kullanıp Siri’ye sorarak popüler uygulamalara hızla erişebiliyorlar. Kestirmeler sunan en popüler seyahat uygulamalarından bazıları şunlar:

  • Uçuş durumu. Canlı uçak ve uçuş takip uygulaması FlightRadar 24, kullanıcılara tüm dünyadaki uçuşların gerçek zamanlı görüntüsünü sunuyor. Kullanıcılar; AR görünümü, hava durumu, yakındaki uçuşlar ve havalimanları hakkında bilgiler için kestirmeler oluşturarak uygulamanın bu popüler özelliklerine daha hızlı erişip gelen, giden ve hatta yerdeki uçakları takip edebiliyor. 
  • Seyahat rehberleri. Guides by Lonely Planet uygulamasındaki Siri Önerilerini etkinleştirerek, kendi sesinizle bir seyahat rehberi açabilir, konuma bağlı proaktif öneriler alabilir ve kategorilere göre arama yapabilirsiniz. 
  • Bagajınızı takip edin. Bagaja verdiğiniz çantaya bir Tile aygıtı yerleştirin ve“Hey Siri, çantamı bul.” gibi bir kestirme belirleyin. Böylece Siri, Tile uygulamasını açmanıza gerek kalmadan çantanızın son konumunu gösterir. 
  •  

İdeal kablosuz çözüm: Dünyanın en popüler kablosuz kulaklığı olan yeni AirPods, seyahat ederken en sevdiğiniz müzikleri ve podcast’leri dinlemek için mükemmel bir yol sunuyor.

Yeni AirPods, ilk kez ellerinizi kullanmadan “Hey Siri” özelliğinin kolaylığıyla birlikte geliyor. Böylece bu becerikli yol arkadaşınıza yalnızca “Hey Siri” diye hitap ederek yol tarifleri alabiliyor, gerçek zamanlı çeviri servisinden yararlanabiliyorsunuz.

  • En yoğun seyahat programlarına bile ayak uydurabilen bir pil ömrüne sahip olan AirPods, birinci nesil AirPods’a göre yüzde 50 daha fazla konuşma süresi sunuyor.
  • Yeni AirPods, standart şarj kutusu veya Kablosuz Şarj Kutusu ile birlikte geliyor. Yeni Kablosuz Şarj Kutusu, tüm dünyada oteller ve havalimanlarındaki Qi şarj matlarıyla sade ve kullanışlı bir kablosuz şarj deneyimi sunuyor. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI