Ana SayfaYaşamYaz Günlerinin Kurtarıcısı: Soğuk Kahveler

Yaz Günlerinin Kurtarıcısı: Soğuk Kahveler

Buz kalıplarına hazırladığınız kahveyi dökerek buzluğa atın. Bir kaç saat sonra ( tamamen buz haline geldikten sonra) süt dolu bir bardağa buzları ekleyin.

Afiyet olsun!

Naneli Soğuk Kahve

Malzemeler: 

300 ml. soğuk kahve

2 yemek kaşığı nane şurubu ya da 5 dal nane

alabildiğine buz
 

Hazırlanışı: Soğuk kahveyi ve nane şurubunu blender'a dökün. Ardından üzerine bir bardak dolusu buz ekleyin ve smoothie kıvamı alana kadar karıştırın. Nane şurubunuz yoksa aynı işlemi 5 dal naneyle de yapabilirsiniz. Kahveyi şekerli seviyorsanız karışımınızın içine bir tatlı kaşığı esmer şeker atabilirsiniz.

Klasik Soğuk Kahve

Malzemeler:

Nescafe

Süt

Buz

Toz şeker

Hazırlanışı:

İstenilen miktardaki ürünlerin tamamını blendera koyun, kapağını kapatın ve 8-10 saniye çalıştırın. Karışımı büyük bir bardağa doldurduktan sonra 4,5 küp buz ilave edin ve kullandığınız buz kalıplarında, su yerine kahve karışımı kullanarak kahveli buz kalıpları yapabilirsiniz.

Dondurmalı Buzlu Kahve

Malzemeler:

300 ml. soğuk kahve

2 top vanilyalı dondurma

 dilerseniz 1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı kakao

Hazırlanışı: Vanilyalı dondurmayı uzun bir bardağa yerleştirin. Üzerine soğuk kahveyi ekleyin, hafifçe karıştırın. Ardından dilerseniz şeker ekleyebilirsiniz. Son olarak servis öncesinde kakaoyu kahvenin üzerine serpin.

Karamelli Buzlu Kahve

Malzemeler: 

300 ml. soğuk kahve

200 ml. süt

2 yemek kaşığı karamel şurubu

1 yemek kaşığı çikolata şurubu

bir çimdik tuz

1/2 çay kaşığı vanilya özütü
 

Hazırlanışı: Blender’ın içine soğuk kahve, süt, karamel ve çikolata şurubunu ekleyin. Üzerine tuz ve vanilya katın. Malzemeler tamamen karışana kadar karıştırın. Ardından bir bardak dolusu buzu blender’a ekleyin ve tekrar karıştırın. Artık gerçek bir smoothie kıvamına sahipsiniz. Dilerseniz üzerine ekstra olarak karamel şurubu dökebilir, süslemenizi yapabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI