Ana SayfaYaşamWomen's March'da Neler Oldu?

Women’s March’da Neler Oldu?

21 Ocak’ta Washington DC’de gerçekleşen Women’s March’a ünlüler dahil binlerce insan katıldı. Amaçları Trump yönetimine karşı güvenlik, sağlık ve kadın haklarını, ailelerini korumaktı.

Gerçekleşen seçim döneminde azınlıkların uğradığı hakaretler sonucunda, halk bu tarz söylemlerden rahatsız oldu. Bunun üzerine kadınlar, Müslümanlar ve diğer dinlere inananlar, siyahiler, engelliler, cinsel istismar mağdurları kendi haklarını savunmak için Women's March eylemine katıldı.

Demokrasi kavramına bu denli önem verilen Amerika’da özgürlüklerini ve haklarını korumak için düzenlenen yürüyüşe katılım çok fazlaydı. Hatta Washington DC’nin ardından dünyanın farklı yerlerinde de yürüyüşler yapıldı.

Bu sosyal dönüşüm hareketinde kendilerini ifade etmek adına  Alexa Chung, Cher, Katy Perry, Robert de Niro, Scarlett Johansson, Zendaya ve daha bir çok ünlü isim bu etkinlikte gönüllü aktivistler olarak bulunurken daha bir çok isim de yürüyüşlere katıldı.

Amerika’nın gücünün farklılıklarından geldiğini, cesurların yolunun şiddet içermeyeceğini savunuyorlar. İnsan haklarını, onurlu olmayı ve adeleti yüceltiyorlar. Geleceği daha iyiye değiştirebileceklerine inanıyorlar.

18 yaşın altında farklı ırk, okul, eyalet, sosyo-ekonomik çevreden çocuklar da bu etkinlikte çevrelerine ve topluma gençlik temsilciliğini yapıyor.

Donald Trump’ın yemin töreninden bir gün sonra Washington DC’de başlayan yürüyüş, Londra’dan Berline, Paris’ten Delhi’ye kısa sürede tüm dünyaya yayıldı.

Aklınıza gelebilecek her ünlü yürüyüşe destek oldu.

Belki bu galeriye eklemeyi unuttuklarımız bile vardır…

Trump karşıtı gösterilerin bir diğeri de Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşti. Eyfel Kulesi yakınlarındaki Trocadero Meydanı'nda bir araya gelen çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 2 bin gösterici Paris Barış Anıtı'na kadar yürüdü. 

İngiltere'nin başkenti Londra'da ABD Büyükelçiliği önünde başlayan yürüyüşün son durağı ise Trafalgar Meydanı oldu. 

Pankartlarda yer alan mesajların büyük çoğunluğunu, Trump karşıtlığı ifadelerle sosyal adalet, sivil haklar ve cinsiyet eşitliği konuları oluşturdu.

Ve tabi ki bu ayaklanmanın en büyük öncülerinden biri olan Madonna..Sansüre, ırkçılığa, ayrımcılığa ve özgürlük kısıtlamasına kariyerinin ilk günlerinden bu yana direnen Madonna; "Bu seçimi iyiler kazanmadı ama zafer sonunda iyilerin olacak." dedi ve Trump'a da okkalı bir küfür etti.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI