Ana SayfaSağlıkUzun Ve Sağlıklı Bir Hayatın Sırları

Uzun Ve Sağlıklı Bir Hayatın Sırları

Kulağa ne kadar klişe gelse de, malesef sigarayla yollarınızı ayırma vakti geldi. Her yıl ABD'de insanların beşte biri sigara yüzünden hayatını kaybediyor. Araştırmalar her gün bir paket sigara içenlerin akciğer hücrelerinde 150 kat daha fazla mutasyona rastlıyor. Bir hücre ne kadar mutasyona uğrarsa, kansere yakalanma riski da o kadar çok artırıyor. Özetle, dakikalık bir haz için hayatınızın kalitesini bozmayın. Sigara içmiyorsanız da, hiç başlamayın.

İşimiz yüzünden çoğu zaman kendimizi koltukla bütünleşmiş bir şekilde buluruz. Hareketsizlik de akıl sağlığımızı, uyku düzenimizi ve organlarımızı olumsuz yönde etkiler. Hareketsizlik obeziyetiden kalp damar hastalıklarına kadar birçok hastalık çeşitleri sunar. Peki ne yapmalıyız? Günde 20 dakikalık bir yürüyüşle bu hastalıklarla baş edebiliriz.

Cildimiz 15 dakikada bile yanabilir. Bu yüzden güneşe çıkmadan mutlaka güneş kremimizi sürmeliyiz. Biz güneşe maruz kaldıkça deri hücreleri mutasyona uğrar ve kanserin malesef kapımızı çalma olasılığı artar. Nasıl kıyafetlerimizi giymeyi unutmuyorsak, güneş kremimizi sürmeden de dışarı çıkmamalıyız. 

Uyku eksikliği obezite, diyabet inanamayacaksınız ama erken ölümlere bile neden olabiliyor. Uykusuzluk hormonların düzenli çalışmasına da engel oluyor. Günde beş saat ya da beş saatten daha az uyumakta sakıncalı. Uzmanlar yetişkinlerin altı ile sekiz saat arası uyuması gerektiğini söylüyor.

Uzmanlar fazla alkolün de sağlığınıza ciddi zararlar verebileceğini söylüyor. İçip içmemek size kalmış ama eğer tüketiyorsanız abartmamakta fayda var.

Araştırmalara göre ciddi mental hastalıklar hayatınızdan 10 ile 20 sene çalıyor. Problemlerinizin farkına varın ve bir terapist ışığında onları beraber çözün. Kimse kırık bir ayağın kendi kendine iyileşmesini bekleyemez.Bu yüzden güvendiğiniz bir psikolog ya da psikiyatristen yardım almaktan çekinmeyin. Fiziksel sağlığınız ne kadar önemliyse mental sağlığınız da o kadar önemli. Daha mutlu ve kaliteli bir hayata adım atın.

Yaşadığımız yer yeşilliklerle kaplı bir cennetse ve dört bir yanı yürüyüş yollarıyla kaplıysa , sağlıksız olma ihtimalimiz gerçekten düşük. Bu yüzden ev alırken ilk önce evin fiyatına ya da evin güzelliğine değil çevresine bakmalıyız.

Rahatlayın ve hayat amacınızı bulun. Amacınızı bulmak size daha güneşli günler getirecek. Ayrıca hayatınızdaki stress faktörlerini belirleyin ve onlardan olabildiğince uzak durun. Stressle zamanınızı boşa harcamayın. Neden mi? Çünkü yapılacak çok şey keşfedecek çok yer var. Ve sizi bekleyen çok güzel sürprizler var. Çevrenizdekilerle sağlıklı ilişkiler kurun ve bunun tadını çıkarın.  Hayallerinizin peşinden gidin ve onları gerçekleştirin. Sevdiğiniz şeyi yaptıkça başarılı olacaksınız. Böylelikle mutluluğun kapılarını kendiniz açacaksınız. Daha önce gözünüzde büyüyen dertler uçup gidecek ve sağlık evinize girecek. Sizin ışığınız dünyayı ve sizi sevenleri aydınlatacak. İşte hayat bu yüzden en güzel hediye. Siz de kendinize iyi bakarak bu hediyenin keyfini çıkartın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI