Ana SayfaGüzellikTüm Gün Ekran Başında Olanlar İçin Cilt Bakım Önerileri

Tüm Gün Ekran Başında Olanlar İçin Cilt Bakım Önerileri

Snap’lerden selfielere; gece boyu telefonu elden düşürmeyenlerden misiniz? Bir de tüm gün bilgisayar ekranı başında iş yapıyorsanız; cildiniz konusunda ekstra önlem almanız gerek. İşte tüm gün ekran başında olanlar için cilt bakım önerileri…

SELFIE ETKİSİ

Listenin en tehlikelisi ile başlayalım. Evet, selfieler cildimizdeki yaşlanmayı hızlandırıcı şekilde etki ediyor. Bu biraz ironik zira selfielerde harika çıkmak için uğraşıyoruz! Peki problemin özü nedir? Telefonlarımız, tabletlerimiz, bilgisayarlarımız hatta telefonlarımızda yüksek enerjili mavi ışık yayıyor. 

Bu HEV ışınlarının dalglaarı; ciltte pigmentasyon problemi, koyu lekeler ve yaşlanma belirtileri gibi etkilere sahip. (Kolajen üretiminin de yavaşlamasını sağlıyor.)

Dermatologlar, mümkün olduğu derecede mavi ışıktan korunmamız gerektiğinin altını çiziyor. (Bilgisayara mavi ışık filtresi koymak iyi bir seçim olabilir.) Bu ışıkları engelleyecek güneş koruyucular, çinko, cilt serumları, nemlendiriciler bu yolda sizin dostunuz olacaktır. 

Ürün: Soap & Glory Make Yourself Youthful Sunshield Superfluid SPF50+

TEKNOLOJİ BOYNU

Derin bir nefes alın çünkü bu biraz korkutucu olabilir: Uzmanlar "teknoloji boynunun çeneden itibaren derinin sürekli yanlış pozisyonda tutulmasından dolayı kolay sarktığının altını çiziyor. Yapılan araştırmalar; telefonda yazı yazarken ya da ekranı kaydırırken; boynumuzu en az 5 kez yer çekimine doğru baskı yaptığını bunun da sarkmaya neden olduğunu söylüyor. 

Bu yüzden sıkılaştırıcı serumlar ve kremler ihtiyacınız olan ürün grubunu oluşturuyor. YSL Forever Youth Liberator Y-Shape Creme; kolajenden oluşan yapısına ek olarak retinol, C vitamini ve niacinamide içeriğiyle de tam aradığınız ürünlerden biri. 

TELEFON YÜZÜ

Ekran temizleme mendillerine bağımlı olmaya hazır olun! Dermatoloji  uzmanları; telefon ekranı nedeniyle ane problemiyle uğraşan hastalarını "telefon surat" olarak tanımlıyor. Telefonunuz gün boyu çantada, elinizde, masada ve daha pek çok yerde mikroplarla yakın ilişkide kalıyor ve sonrasında yanağınıza tutuyorsunuz. Özellikle hassas bir cildiniz varsa çabuk etkileneceğiniz kesin. Bu yüzden her gün cildinizi yeterince iyi temizlediğinizden emin olun. Salisilik asit içeren yüz temizleyiciler ve serumlar kullanmaya dikkat edin. Ayrıca telefonunuzu düzenli olarak bunun için özel üretilen mendillerle silebilirsiniz. 

Ürün: Super Facialist by Una Brennan Salicylic Acid Purifying Cleansing Wash

UYKU YOKSUNLUĞU

Sosyal medyada gece boyu ne paylaşılmış diye bakmak, gerçek bir kara delik bunun farkındayız. Ancak bu sırada zararlı mavi ışıktan da etkileniyorsunuz. Uzmanarın araştırmaları bunun vücudun saatini kontrol eden melatonin hormonunun üretimini engellediğini söylüyor. Bir nevi kendi ritminizi bozuyorsunuz!

Peki sonuç: Aslında öyle hissetmemiz gerekirken yorgun hissetmiyoruz. Uykusuzluk da şiş gözler, çizgiler, cilt kuruluğu ve ekstra hassas bir yapı demek. Telefonunuzda gece modunu açarak bu etkiyi biraz olsun aza indirgemek mümkün. Shiseido Ibuki Beauty Sleeping Mask gibi gece kremleri ve uyku maskeleri ile de cilde ekstra dinlenme fırsatı sunabilirsiniz. 

GÖZ HATLARI

Ekran başında kalmak gözleri kurutup kızartmak ya da baş ağrısı yaratmakla kalmıyor; göz çevresindeki deriyi de etkiliyor. Telefonunuzdaki fontları biraz büyüterek mimik yapmayı engelleyebilirsiniz. No Wrinkles Eye Repair gibi göz çevresi için anti-aging retinol ürünleri ile de kendinizi güvenceye alın. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI