Ana SayfaYaşamTrendus İzlenimleri: Online Flört Uygulamalarının Ortak Dertleri

Trendus İzlenimleri: Online Flört Uygulamalarının Ortak Dertleri

Bu kez sosyal flört serisinde uygulamaları değil ortak dertleri ele alacağız. Üstelik bu dertler düşündüğünüzden daha yaygın. İşte en sık sorulan sorular, ortak dertler ve Trendus editörlerinin cevapları!
 

Sevgilisi ya da eşi olan kişilerin Tinder gibi online flört uygulamalarında yer aldığını gördüm. Eşine ya da sevgilisine haber vermeli miyim?

Müşra: Tabii ki her şeyden öte bu çiftin özeli. Yani bu konuda haber vermek ya da vermemek pek çok farklı dinamiklere bağlı bence. Kendinize birkaç basit soru sormanız yeterli. Mesela ilk soru; “açık ilişki” yaşıyor olabilirler mi? 🙂 Bunun dışında genelde partner durumu reddedebilir. “Sahte hesap” vs. diyebilir. (Kim sahte hesap açmak için sıradan birinin resmini kullanır ki?)

Sonuç olarak karışık bir durum. Ama partneri çok yakınınız ya da dostunuz ise TABİİ Kİ HABER VERMELİSİNİZ!

Kübra: Açık ilişki ihtimali ortada yoksa sadakatsizlik ve ihanet söz konusu demektir. Zira eşiniz veya sevgiliniz varken flört uygulamasında okeye dördüncü aramak için bulunmadığınız aşikar 🙂 Direkt olarak empati kuruyorum. Açıkçası ben bilmek isterdim. Uzun bir süre boyunca ilişkiyi veya evliliği tek taraflı olarak sorunsuz yaşadığınızı düşünmektense baştan bu durumu bilmeniz çok daha iyi olacaktır. 

Telefon ya da sosyal medya adreslerini önce kadın mı yoksa erkek mi istemeli?

Müşra: “Burası kasıyor” cümlesi buraya çok yakışıyor. Hani demek istediğim, aslında bu uygulamaların en iyisi bile aslında telefonunuzu kasıyor! Dolayısıyla lütfen o istesin diye beklemeyin, orada konuşmaktan sıkıldıysanız isteyin gitsin.

Kübra: Hadi ama, artık bunları aşmadık mı? Bir an önce telefon medeniyetine geçmek, arayıp konuşarak karşınızdakinin sesini duymak çok önemli. Ses inanın çok çok önemli.

Sosyal medyamı/telefon numaramı verdim. Aramıyor veya yazmıyor.

Müşra: Ben bu tarz kişileri kendi “atağa geçememeleriyle” baş başa bırakmanızı öneririm.

Kübra: Telefon numarası koleksiyonu yapmıyorsa ya da sosyal medya hesaplarında takipçi arttırmayı hedeflemiyorsa bunun hiçbir mantıklı açıklaması yok. Ki koleksiyon yapmak da pek mantıklı değil…

Uygulamadaki eğlenceli sohbetimiz; telefona ya da sosyal medyaya taşınmadı.

Müşra: Kimse “herhalde beni beğenmedi” diye düşünmesin. Eğer başka birinin fotoğraflarını kullanmadıysanız tabii ki!

Uygulamayı ilk açtığında çok yüksektir bir şeylere ama artık değildir, sohbetten soğumuştur ya da çok yoğundur. Eğer eğlenceli sohbeti yoksa, siz de konuşmayı kesin.

Kübra: Bu uzun bir süreci kapsıyorsa gerçekten rutinden sıkılmış olabilir. Dating app ile tanışmadığımız flörtlerimiz bile an geliyor sakız gibi uzuyor ve tüm hevesimizi yitiriyoruz. Bu nedenle vakit kaybetmemeniz en iyisi.

Özellikle Tinder gibi uygulamaların tek amacı; tek gecelik ilişkiler mi?

Müşra: Uygulamanın kendisini bir tek “seks” şeklinde konumlandırdığını hiç sanmıyorum. Keza diğer uygulamaların da öyle… Zaten Tinder ve Bumble gibi önceki incelemelerimizde de bahsetmiştik; bu tarz platformlardan kendisine iş arkadaşı bulan da var, yakın arkadaş da. Yani taraflar ne istiyorsa ona göre şekillenir. “Buranın amacı bu, eğer yapmayacaksan defol buradan!” gibi bir yaklaşım tek kelimeyle SAÇMA.

Kübra: Flörtöz yönünü geliştirmek isteyen, karşı cinsle etkili ve rahat iletişim kurabilmek isteyen, bu konuda zincirlerini kırmaya çabalayan kişiler de bu uygulamaları kullanabiliyor. Yani olayı sadece cinsel boyutta tutmak biraz anlamsız olabilir. Amacınız buysa ilk etapta iki taraf için de zaman kaybetmemek adına kendinizi belli etmenizde fayda var. Elbette nazik bir biçimde. Saçma sapan nude'lar atmadan…

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI