Ana SayfaRöportajSoul 2 Seven Markasının Ardındaki İsimle Konuştuk: Melike Gezgin Tütüncüoğlu

Soul 2 Seven Markasının Ardındaki İsimle Konuştuk: Melike Gezgin Tütüncüoğlu

Son dönemde şık olduğu kadar etkileyici ve gizemli tasarımlarıyla öne çıkan Soul 2 Seven markası; aksesuarları ile arzu nesnemiz olmaya devam ediyor. Başarılı markanın ardındaki isim Melike Gezgin Tütüncüoğlu; sorularımızı yanıtladı…

İlk sorumuz oldukça klasik ancak bir o kadar da okuyucularımızın merakettiği bir soru. Markanızı yaratma süreci nasıl gelişti?

Soul2Seven markasını yaratmadan önce bir sene kadar bir araştırma sürecinden geçtik. Markanın özünde olan mitoloji, eski inanışlar, gizemcilik gibi kavramlar uzun yıllardır benim ilgi alanımda olan konular.Bu kavramların kökleri olan pozitivizm ve inançlar, moda ve aksesuar sevgim ile birleşince ilk koleksiyon fikri de ortaya çıkmış oldu.Çok şanslıyızki Türkiye özellikle de Kapalıçarşı takı anlamında dünyadaki en iyi ustalar ve atölyelere ev sahipliği yapıyor. Aklımdaki modellerin illustrasyonları oluştuktan sonra tamamen el yapımı olarak ilk koleksiyonumuzu çıkarmış olduk.

Okültizmden, mitolojiden ilham alan tasarımlarınız; “kendinizi daha iyi hissetme ve bilinmeyene karşı koruma” gibi mottolara sahip. Peki okuyucularımıza kendilerini daha iyi hissetmeleri için ne önerirsiniz?

Pozitif ruh halini içsel güç ve denge ile sağlayabileceğimizi düşünüyorum.Bu da tamamen kendi elimizde olan bir kavram. Aslında kendini her zaman iyi hissedemezsin, hayatın inişler ve çıkışlar ile doludur. Önerim inişlerimizi kabullenmeyi öğrenmek, bu kabullenme noktası iyi hissetmeye giden bir yol olabilir.Sonraki aşamada pes etmeden, kabullenerek ve kendi olumlu gerçekliğimizi yaratarak ilerleyebiliriz. Bu nedenler ile olumlama, mantra ve pozitivizm gücüne inanıyorum, yoğun hayatlarımızda ihtiyacımız olan kendi olumlu gerçekliğimizi yaratmak kesinlikle. Ne söylersek ve neye inanırsak o oluruz. Tasarımlarımızda da bu fikri yansıtmaya çalışıyoruz,markayı sevenleri güçlü ve olumlu olmaya davet ediyoruz.

Soul 2 Seven isminin özel bir hikayesi var mı? 

Soul bildiğiniz üzere ruh ve öz anlamına geliyor, Soul 2 ise koleksiyonlarda geçmişten bugüne taşıdığımız totemler, semboller ve kültürlerin ruhunu temsil ediyor.Örneğin koleksiyonumuzdaki Janus’un ruhu bir Soul 2…:) Seven ise her kültürde çok eski çağlardan beri şanslı rakam kabul edilmiş olduğu için markanın isminde yer alıyor.

Tüm tasarımlarınızın sizin için ayrı bir yeri olduğuna eminiz ancak siziniçin en özel tasarımınız hangisi?

 

Söylediğiniz gibi birini seçmek çok zor ama ilk aklıma gelen Phoenix feather küpemiz. Hem takılış şekli ile farklı hem de anlamı çok kıymetli. Yeniden doğuş ve güç ile ilişkilendiriyorum. El işçiliği ile tek tek üzerine pırlantalar mıhlanıyor ve sınırlı sayıda üretilebiliyor her seferinde.

Kaç kişilik bir ekibiniz var? Tasarım ve yapım aşamaları nasıl geçiyor?

Marka ekibi olarak 4 kişiyiz ve tasarımda ise 1 kişi var, atölyelerde ise oldukça farklı ekipler mevcut her aşama için.Bir takı koleksiyonunun kendisi ortaya çıkmadan önce koleksiyon fikri oluşuyor. Bu fikir öncelikle desen olarak karakalem ile çizilip bilgisayarda çizimi yapılıyor. Ardından üretim aşaması için takı çizimi yeniden gerçekleşiyor kalıp ve üretim aşamaları ise en son aşamalar.

Gelecekte markanız adına ne gibi planlarınız var? Soul 2 Seven markasında ne gibi yenilikler göreceğiz?

 Soul2Seven markasında önümüzdeki dönemde üç farklı yenilik olacak. İlham aldığımız mantralardan oluşan 14 k altın takı ve piercing koleksiyonu ve çok özel tasarımları ile burçlar koleksiyonlarımız çıkacak.

Tasarım sürecinde playlistinizden size ilham veren ilk 3 parçayı öğrenmek isteriz!

She Past Away – Sanrı

Placebo – Slave to the wage

The Temper Trap – Sweet Disposition

Tasarımlarınızı özellikle üzerinde görmek istediğiniz ünlü bir isim var mı?

Cara Delevingne ve Lily Rose Deep, erkeklerdeise Alex Turner olabilir:)

Son olarak; Soul 2 Seven tasarımlarını taşıyacak kişiyi nasıl tanımlarsınız?

Soul 2 Seven tasarımlarını taşıyacak kişi hayata karşı motivasyonu yüksek, kendi ayakları üzerinde duran, farklı tasarımlar denemeyi seven ve trendleri takip eden cesur karakterler olabilir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI