Ana SayfaSağlıkSosyal Medyayı Kötü Mü Kullanıyorsunuz?

Sosyal Medyayı Kötü Mü Kullanıyorsunuz?

Uykudan Çalmak

Uykunuzu bölerek sosyal medyayı kontrol etme ihtiyacı hissediyorsanız bu sosyal medya alışkanlığınızın had safhada olduğunu gösteriyor olabilir. Bir şeylerden haberdar olmama, gündemi kaçırma korkusu internet ve özellikle akıllı telefonlarla hayatlarımıza giren bir durum. Bunun akabinde gece uykunuzu bölüp sosyal medya kontrolü yapma itkisiyle hareket ediyor olabilirsiniz. İşiniz sosyal medya ile alakalıysa bu sorun yaratmayacaktır ancak tamamen merak üzerine bunu yapıyorsanız dikkat etmeniz iyi olabilir.

Kıskanmak

Sosyal medya ile yerli-yabancı pek çok şarkıcı, oyuncu, model ve bloggerın hayatlarını tanıma fırsatı yakalıyoruz. Birilerinden ilham almak, hayatlarına öykünmek olağandır. Hatta bu, kendinize hedefler oluşturup, o hedeflere ulaşmanız için sizi kamçılayabilir. Ancak saydığımız meslekler ve benzer meslek grupları size kıyasla maddi açıdan lüks tüketime daha kolay ulaşıyor olabilir. Bu durum sizde kıskançlık, aşırı miktarda özenme hatta belki de kendi yaşadığınız hayattan keyif almamaya başlama gibi sonuçlar yaratıyorsa sosyal medya kullanımınızı kontrol altına almalısınız.

Kötü Yorumlar Yazmak

Hayranı olduğunuz ünlü isme tek bir tık’la ulaşabilmek güzel bir his değil mi? Hayranı olmadığınız hatta belki de hiç haz etmediğiniz bir isme de aynı şekilde ulaşıp saldırgan yorumlar yapmak sizi ne yazık ki kötü bir profil yapıyor. Kötü olmak, birilerine negatif enerji yaymak, olumsuz eleştirmek, kusur bulmak… Bunlar o kadar kolay ki. Siz pozitifliği ve güzellikleri görmeyi seçin. Sevmediğiniz kişilerden de onları takip etmeyerek uzak durun.

Sosyalleşememek

Sevdiğiniz insanlarla sevdiğiniz bir ortamda bir araya geldiniz. Çoğu kişi elinde telefonla vakit geçiriyor. Herkes bedenen o ortamda ama ruhlar ekran kaydırıyor, kalpler gönderiyor, yorum yağdırıyor. Bu, sosyal medya gerçek manada sosyalleşmenize ket vuran bir oluşum haline gelmiş demektir. İçinde bulunduğunuz anın tadını çıkarmaya bakın. Like’lar bekleyebilir ama dostlarınız o kadar sabırlı olmayabilir.

Sevdiklerinizin size Jay-Z'nin Beyonce'a attığı bu bakışı atmasını istemezsiniz 🙂

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI