Ana SayfaYaşamRenklerin Üzerimizdeki Etkileri

Renklerin Üzerimizdeki Etkileri

Sarı renk, kahkaha, umut ve güneş ışığı ile ilişkilidir. İnsanlara yaşama sevinci verir. İyimser ve neşeli hissetmenizi sağlar, dekorasyonda, enerji ve rahatlatlama vurgusu yaratır, aynı zamanda dikkat çekmek için de kullanılır. Antik çağlarda pek çok medeniyette, hasadın rengi olduğu için bolluk hissi uyandırmıştır. Mısır medeniyetinde ise altın ile ilişkilendirildiği için zenginliği ifade eder.

 

Aşkı temsil eden kırmızı, renklerin en sıcak ve en dinamik olanıdır, karşıt duyguları tetikler. Sıklıkla tutku, sevgi, öfke ve tehlike ile ilişkilidir. Bir kişinin kalp atış hızını arttırabilir. Ancak çok fazla kullanıldığında negatif bir enerji yaratır, verdiği fazla enerji ile yorucu olabilir.

Yeşil, doğanın rengidir. Baharla gelen uyanışı temsil eder. Yeşile baktığınızda, zihniniz dinlenir. Çünkü bilinçaltı yeşili tazelenmekle, eskiyi temizlemekle ilişkilendirir.

Beyaz, masumiyet, saflık ve sadelik ile ilişkilendirilebilir ancak zaman zaman boşluğa düşme hissi de yaratır. Minimalist bir estetik yaratmak isteyenler için oldukça elverişlidir.

Siyah bazılarına karamsarlığı veya derinlere gömülmüş bir acıyı anımsatır. Yasın, korkunun ve üzüntünün rengi olarak zaman zaman korkutucu hissettirebilir. Kimilerine göre ise siyah, ilginç bir biçimde asaleti sembolize eder. Örneğin Audrey Hepburn’un Tiffany’de Kahvaltı' adlı filmindeki siyah elbisesi, ölümsüz bir asalet duygusuyla özdeşleşmiştir.

Mavi, gökyüzü ve deniz ile ilişkilendirildiği için iç açıcıdır, nefes aldırır. Mavi renge bakmak vücudun sakinleştirici kimyasallar salgılamasına neden olur. Mavinin tonlarına göre de duygu titreşimleriniz değişebilir. Açık mavi, ferahlatır. Turkuaz mutlulukla ilişkilendirilir ve iyileştirici bir enerjisi vardır. Turkuaz renkte bir denize baktığınızda içinize derin bir huzur hissi dolduğunu hissedersiniz. Koyu mavi ve lacivert saygınlıkla ilgilidir. Bu yüzden pek çok logoda koyu maviyi görebilirsiniz. Ama diğer renkler de olduğu gibi fazla kullanıldığında yine sıkıntı hissi verir ve durağanlık yaşatır.

Turuncu, canlılık ve mutluluk hissini arttırır. Kırmızı gibi dikkat çekicidir. Dengeli bir renk olan turuncu aynı zamanda oldukça davetkârdır. Bir ürünü pazarlamak için yapılan bir reklam çalışması için mükemmel bir seçimdir.

Kahverengi, toprak enerjisi getirir. Kıyafetlerde dengeli biçimde kullanılması tavsiye edilir, içi ısıtan ve güven veren bir duygu yaratır. Ölçülü kullanılması gereken kahverengi, insana aidiyet hissi ve topraklanma enerjisi verir.

Mor, genellikle sakinlik ile ilişkilidir. Bir tasarımın daha lüks ve zengin görünmesini sağlamak için mor rengin koyu tonlarını, romantizm ve gizemi göstermek içinse morun daha açık tonlarını kullanabilirsiniz.

Pembe size eğlence ve romantizm hissi verecektir. Aynı zamanda hassasiyeti temsil eder. Özellikle toz pembe, oldukça dikkat çekicidir, bu nedenle moda ve güzellik sektöründe sıkça kullanılır.

Gri, ciddiyete ve profesyonelliğe vurgu yapar. Olumlu çağrışımı güvenilirlik duygusu vermesi iken, olumsuz tarafı ise aşırı muhafazakar ya da duygulardan bağımsız nötr bir enerji yaratmasıdır.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI