Ana SayfaYaşamNeden Sevilmek İstiyoruz?

Neden Sevilmek İstiyoruz?

Sevgi ihtiyacımız, bize sosyal varlık olduğumuzu hatırlatan en derin duygulardan biri. Bazıları, her ne kadar sevgiden kaçsa da, kendini “yalnız” olarak nitelendirse de bu duyguyu büyük bir boşluk hissederek yaşar. 

Hafta sonu izlediğimiz o romantik komedi filmlerinden sonra, “bende sevilmek istiyorum, neden böyle bir şeyi ben yaşayamıyorum ki?” deyip, o korkunç boşluk hissini yaşamaya başlarız. Belki de romantik komedi filmlerini izlemeyi bırakmamız gerekiyordur. Hayır… Mantıklı bir çözüm değil bu. Sevgiye neden bu kadar ihtiyaç duyduğumuzu bulup, üzerine çalışmalar yapabiliriz.

Gerçeğe dönüş yapacak olursak –romantik komedi filmlerinden uzaklaşıp- aslında hepimizin etrafında bizi seven insanların var olduğunu görebiliriz. Ama kafayı “aşk” fikrine o kadar çok takmışız ki, bu nedenle sevilmediğimizi düşünüyor olabiliriz. Oysaki sevgi sadece aşk demek değil, sevgi her şey. Bir bitkiyi, kediyi veya bir arkadaşınızı çok severek de bu yoğun duyguyu doyurabilirsiniz.

Sık sık çıkıp ve tekrar girdiğimiz depresyon, bizleri her şeyden ve herkesten uzaklaştırıyor. Depresyondayken kendinizi yalnız, sevgisiz ve güçsüz hissetmeniz çok normal. Bu hisleri uzun süredir yaşıyorsanız, ayağa kalma ve harekete geçme zamanı gelmiş demektir. Size iyi geleceğini düşündüğünüz şeyleri yapmaya çalışın; en azından boşluk hissinizi bu şekilde doldurun.

Burada da ilk maddemizde bahsettiğimiz şeyi söyleyeceğiz: aslında etrafınızda sizi seven insanlar var. Beklentileriniz çok yüksekse bunu fark edemiyor olabilirsiniz. Size bir uygulama verelim: gözlerinizi kapatın ve biri tarafından çok fazla sevildiğinizi düşünün. Bu sevgi, sizin eksik duygularınızı kapatmaya yetecek mi? Sorunun cevabı hayırsa, sevgiye karşı olan beklentinizi düşürmeniz gerekir. Çünkü “sevilmek istiyorum” cümlesi zihninizin büyük bir oyunu olabilir ve bu oyunu isterseniz bozabilirsiniz.

İlişkiniz bittiği zamanlarda bu duyguyu hissediyor olmanız çok normal. Hatta daha da ileri gidip, bir daha asla sevilmeyeceğinizi bile düşünüyor olabilirsiniz.

Sakin olun; kendinizi toparlamaya ve yenilenmeye başladıktan sonra tüm bu olumsuz duygulardan kurtulacaksınız. Sadece, biraz zamana ihtiyacınız var, o kadar.

Bekârsınız ve yalnız yaşıyorsunuz. Kendinizle o kadar fazla baş başa kalıyorsunuz ki, bu duyguyu hissetmiyor olmanız tuhaf olurdu. Ama şu gerçeği de unutmamak gerekiyor; gerçekten hayatınıza birini almak istiyor musunuz? Yalnız insanların temel sorunu budur, sevilmek isterler ama hayatlarına birini dâhil edecek olma fikri onları ürkütür. O nedenle de bunu gerçekten isteyip istemediğinizi iyice anlamınız gerekiyor. Çünkü bu istek boş bir kuruntu ve yine zihninizin bir oyunu olabilir.

Sürekli vakit geçirdiğiniz, her an mesajlaşıp, konuştuğunuz insanlarla aranıza mesafeler girmiş olabilir. Bu durumun korkutucu ve üzücü olduğunun farkındayız, ama insanlar büyüyor, sorumluluklar büyüyor ve bakış açıları değişiyor. Onları eskisi kadar sık görmüyor olmanız sizi sevmedikleri anlamına gelmiyor. Sadece, hayatlarındaki öncelikleri değiştirmiş olabilirler.

Etrafınızda çok fazla insan vardır ama hiçbiri size yeterince yakın değildir. Burada onları suçlamak çok doğru olmaz, çünkü onları hayatınıza almayan sizler olabilirsiniz. Bu bir düşünmenizi önerebiliriz.

Kendinize karşı şefkat veya sevgi hissetmiyorsanız, sevgisiz hissetmeniz çok normal. Kendinize sevgi vermeyi başarırsanız bir başkasının sevgisini almanız daha kolay olacak. Yani kendinize karşı şefkatiniz yoksa etrafınızdaki insanlar sizi seviyor olsa da bu çok inandırıcı gelmeyecektir. Bu nedenle de kendinizle ilgi problemlerinizi çözmeye çalışın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI