Ana SayfaSağlıkMutlu Evliliğin Bilmeniz Gereken 8 Sırrı

Mutlu Evliliğin Bilmeniz Gereken 8 Sırrı

Eşinizin güçlü yanlarına odaklanın.

Her insanın zayıf ve güçlü yönleri vardır. Mutlu bir evliliğin temeli tüm bu yönleri değiştirmeye kalkmadan olduğu gibi kabul etmeye dayanır. Evinizle ilgili sorumluluklarda görev dağılımlarını bu güçlü ve zayıf yönlere göre yaparsanız hiçbir sorun oluşmayacaktır. Örneğin, eşiniz bütçe planlama konusunda başarılı değilse buna odaklanmayın. Bu görevi kendiniz devralın ve ona da kendini gösterebileceği alanlarda sorumluluklar verin. Böylece kimse herhangi bir konuda karşısındakini hayal kırıklığına uğratmayacaktır.

Birlikte gülün.

Tüm bu hayatın stresinde yanınızdaki kişiyle bir şeylere gülebilmekten daha değerlisi yok! Mizah olarak birbirine uyan insanlar mutlu bir evliliğe sahip oluyor. Saçma anlara, ufak şakalara birlikte gülün. Bir kahkahanın birleştirdiği bakışlarda daima huzur vardır.

Değer verin ve destek olun.

Her koşulda yanınızdaki kişiye destek olun. Hayat engebelerle dolu. Her koşulda eşinize destek olacağınızı, ona bu değeri verdiğinizi hissettirin.

Tartışmak normaldir.

Evliliklerin her daim mutluluk çemberi içerisinde geçmeyeceğini bilmelisiniz. Tüm insan ilişkilerinde olduğu gibi evlilikte çiftler arasında da inişler ve çıkışlar vardır. Bu nedenle mutlu bir evliliğin temelinin tartışmamak olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Sağlıklı ve mutlu bir evlilikte taraflar tartışma esnasında birbirlerinin bakış açılarını önemseyerek dinler ve saygıyı ön planda tutarlar. 

Birbirinize iyi davranın.

Yargılayıcı, savunmaya geçici, suçlayıcı tavırları bir kenara bırakın. Bu size hiçbir ikili ilişkide bir şey kazandırmaz. Ancak sizi tüketir. Yapıcı ve pozitif olmaya odaklanın.

Arzularınızı dinç tutun.

Fiziksel çekimin önemi aşikar. Araştırmalar da gösteriyor ki yaş kaç olursa olsun fiziksel olarak eşini arzulamayı bırakmayan kişiler evliliklerinde çok daha mutlu.

Ortak zevkler yaratın.

Mutlu çiftlerin birbirleriyle yapmaktan keyif aldıkları ortak yaşam zevkleri vardır. Mesela seyahat tutkunu iki kişi bu arzularını ilişkilerinde de yaşadıklarında mutluluk kaçınılmazdır. Bir düşünün: Sevdiğiniz bir şeyi hayatınızda en değer verdiğiniz insanlardan biriyle yapıyorsunuz. Muhteşem değil mi?

Ufak detayları kutlayın.

Başkaları için kulağa çok ufacık gelebilecek başarılarınızı bile birlikte saatlerce hatta günlerce kutlayın. Ortak mutluluklar ve zaferler yaratın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI