Ana SayfaDizi ve Film ÖnerileriMutlaka izlemeniz gereken 15 yılbaşı filmi

Mutlaka izlemeniz gereken 15 yılbaşı filmi

Jingle All the Way (1996)

90’lar, Arnold Schwarzenegger ve en iyi yeni yıl filmleri denildiğinde akla ilk gelen yapımlardan biri! Bir şirketin satış ekibinde çalışan Howard Langston tam bir işkoliktir. Sürekli işiyle meşgul olan Howard’ın ailesi ise bu durumdan oldukça muzdariptir. Oğlu Jamie’nin karate kursundaki kuşak merasimine katılacağına söz vermiştir fakat işine dalıp töreni kaçırır. Jamie’nin kalbi çok kırılmıştır. Yaptığı hatayı telafi etmek isteyen baba, oğlu ne isterse almaya hazırdır. Jamie istediği hediyeye hemen karar verir; bir süper kahraman “Turbo Man” oyuncağı ister. Howard, bunu basit bir istek olarak görür fakat durum öyle değildir. Oyuncuğu bulmak için uğraşan Howard, kendisi gibi oyuncağın peşine düşen başka bir baba Myron ile kıyasıya bir mücadeleye girişecektir.

IMDb Puanı: 5.6

Home Alone 2: Lost in New York (1992)

En az ilk film kadar eğlenceli olan bu devam filmi de, tam yılbaşında izlenmelik filmlerden biri! İkinci filmde Kevin yine karambole gelip ailesinden ayrı kalmıştır. Farklı uçağa binip New York’a giden Kevin babasının kartları ve inandırıcı yalanları sayesinde bir otele yerleşir ve gününü gün etmeye devam eder. Oyuncakçı dükkanından çıktığında önceki noelde yakalanmalarını sağladığı hırsızlarla karşılaşır ve onların oyuncakçı dükkanını soyma planı yaptıklarını öğrenir. Otelde de işler sarpa sarar ve macera sürer.

IMDb Puanı: 6.7

Love Actually

Dünyanın yönetim koltuğunda oturan otoriter başkanı ya da kitleleri büyüleyen bir rockstar olun aynı kapıya çıkacaktır: Aşktan kaçamazsınız! İşte, günümüz Londra’sında Noel’den iki ay önce yaşanan farklı olayları mercek altına alan “Aşk Her Yerde” adlı bu film, yılbaşı ruhunu almak için harika bir seçenek.

IMDb Puanı: 7.6

Home Alone (1990)

McCallisters ailesi oğullarını evde yalnız bırakalı neredeyse 30 yıl geçmiş olabilir ancak başrolünde Macaulay Culkin’in yer aldığı Home Alone; bizim için hala gelmiş geçmiş en iyi yılbaşı filmi!

IMDb Puanı: 7.6

Mean Girls (2004)

2000’lerin bu ikonik filmi, aynı zamanda yılbaşı filmi olarak da harika bir seçenek. Afrika’da doğup büyüyen Cady’nin anne ve babası zoologtur. Bu vesile ile büyümek yolunda ilerlerken hayata dair şu ilkeyi temel alarak şekillenmiştir: Doğada güçlü olan hayatta kalır! Yalnız yaşı on beş olduğunda ve liseye başlayınca kafasındaki o orman kanunlarının pek de sandığı gibi olmadığını görür. Hele ki işin içine aşk girdiğinde ezbere bildiği her şeyi unutup baştan başlaması gerekecektir. Cady, ne yazık ki okulun en gözde kızının eski erkek arkadaşına gönlünü kaptırmıştır. İşler haliyle sapa sarmaya hazır biçimde onu beklemektedir.

IMDb Puanı: 7

Elf (2003)

Jon Favreau’nun bu yılbaşı hiti, unutulmaz Will Ferrell performanslarından birini de barındırıyor. Filmde Buddy, Kuzey Kutbu’nda büyümüş ve bir elf olmuştur. Fakat boyu büyümeye başlayınca esasında bir insan olduğu ortaya çıkar. Ve Buddy tası tarağı toplayıp New York’a gelir. Amacı babasını bulmaktır.

IMDb Puanı: 6.9

Just Friends (2005)

Ryan Reynolds’ın başrolünde yer aldığı bu film, en eğlenceli yılbaşı filmleri listemizin en değerlilerinden! ilmde sevdiği kız olan Jamie Palamino’dan (Amy Smart) uzak duramayan Chris Barender (Ryan Reynolds), Jamie ile yalnızca arkadaş kalmaya razı olmuştur. Fakat bir süre sonra buna dayanamaz ve şehrini terk ederek başka bir şehire geçip bir şirkette iş bulmuştur. Hayatı boyunca kilolu olan bu kahramanımız bu yeni şehirde yeni başlangıçlar yapmış ve hem fit birisi olmuş hem kariyer sahibi olmuş hem de kızların gözdesi olmuştur.. Bir gün şehrine popstar sevgilisi Samantha James(Anna Faris) ile geri döndüğünde Jamie’ye olan aşkı depreşmiş ve eski arkadaşına tekrar aşık olmuştur.Şimdi sırada onu etkilemek vardır.

IMDb Puanı: 6.2

Scrooged (1988)

Bill Murray’in başrolde döktürdüğü bu film, unutulmaz yılbaşı filmlerinden biri! Francis Xavier Cross herkes gibi asistanını da küçümseyen ve kaba davranan bir televizyon yapımcısıdır. Noel arifesi döneminde ansızın çalışanlarından birini işten çıkarır. Bunun nedeni ise yalnızca onunla hemfikir olmamasıdır. Bir yandan da ağabeyi onu Noel için her yıl olduğu gibi davet etmekte, ancak her yıl olduğu gibi reddedilmektedir. Ancak bu Noel’de Frank, hayaletler tarafından ziyeret edilecek ve insan olmayı yeniden öğrenecektir.

IMDb Puanı: 7

Bad Santa (2003)

Bad Santa, en iyi yılbaşı filmlerinden biri! Noel Baba ve yardımcısı görünüşlü iki dolandırıcı, kostümlerinin yardımıyla Noel arifesinde alışveriş merkezlerine dalarlar. Sempatik görünüşlerinin altında yatan motivasyon, tabii ki bulundukları mekanları soymaktır. Fakat bu dejenere yolculukları esnasında karşılaşacakları 8 yaşındaki bir çocuk, Noel’in anlamını keşfetmelerine yardımcı olur.

IMDb Puanı: 7

The Night Before (2015)

Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Anthony Mackie, Lizzy Caplan, Jillian Bell, Michael Shannon ve Mindy Kaling’in başrollerinde oynadığı komedi filmi The Night Before, 2015 yılının hiti olmuştu dersek abartmış olmayız.

IMDb Puanı: 6.4

A Very Harold & Kumar Christmas (2011)

En eğlenceli ve bol patırtılı yılbaşı filmlerinden olan bu yapımda, bol kahkaha garanti! Özellikle kalabalık ve arkadaşlarınızın geldiği yılbaşı gevesi kutlamasında izleyebilirsiniz!

IMDb Puanı: 6.3

Bridget Jones’s Diary (2001)

Yılbaşında izlemelik filmler denildiğinde aklımıza ilk gelenlerden olan bu yapım; Renee Zellweger’ın oyunculuğuyla daha da keyifli hale geliyor.

Artık otuz iki yaşına gelmiş olan Bridget, halen hayatını rayına oturtamamış; aradığı kişiyi bulamamıştır. Bir şekilde kim olduğunu kendine hatırlatması ve tüm hareketlerini kontrolü altına alabilmesi için bir günlük yazmaya başlar. O noktadan itibaren kendisini aşık olduğu iki erkeğin arasında kararsız bir vaziyette bulur. Bunlardan birisi dürüstlüğüyle ve doğru seçimleriyle göz kamaştıran bir erkektir. Diğeri ise, güvenilmez ancak bu nedenle çekici olan bir adamdır. Bridget Jones, ne yapacağını şaşırmıştır.

IMDb Puanı: 6.7

In Bruges (2008)

Karşınızda oldukça kült bir film var! İki kiralık katil olan Ray ve Ken zor bir işin ardından patronları Harry Waters tarafından Belçika’nın romantik şehri Brugge’a tatile yollanırlar.

Geldiği ilk günden beri bu şehirden nefret eden Ray’i burada pek çok sürpriz beklemektedir. Bunun sadece basit bir tatil olmadığını düşünen Ray burada yeni insanlarla tanışır ve aşkı ile kendi hayatı arasında gelgitler yaşamaya başlar.

IMDb Puanı: 7.9

Kiss Kiss, Bang Bang (2005)

Cehennem Silahı ile alıştığımız Shane Black’in filminde; Robert Downey Jr. ve Val Kilmer’ı başrollerde izliyoruz. En iyi yeni yıl filmlerinden olan Kiss Kiss Bang Bang’de ana karakterimiz Harry’nin asıl işi hırsızlıktır. Ancak hesapta olmayan olaylar aracılığı ile bir anda kendisini oyunculukla ilgili bir elemelerde bulur. Rol dedektifliktir. Sonra başarılı olmaya aklına koyar ve ciddi bir biçimde oyunculuk öğrenmeye başlar. Rastlantı bu ya okul arkadaşı Harmony ile derslerde karşılaşır. Ancak Harry bunca zaman sonra onu etkilemekten vazgeçmek niyetinde değildir. Kahraman ayaklarında kendini öne sürer. Ancak ne yazık ki durum pek göründüğü gibi değildir zira bu rol her an gerçeğe dönüşme potansiyeli taşımaktadır.

IMDb Puanı: 7.5

Office Christmas Party (2016)

Yönetmenliğini Josh Gordon ve Will Speck’in beraber üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Kate McKinnon, Olivia Munn, Jennifer Aniston, Jamie Chung, T.J. Miller ve Jason Bateman gibi başarılı isimler yer alıyor. Adından da anlaşılacağı üzere gerçek bir yılbaşı partisi filmi!

IMDb Puanı: 5.8

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI