Ana SayfaMagazinMutlaka İzlemeniz Gereken 10 Nicole Kidman Filmi

Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 Nicole Kidman Filmi

İyi ki doğdun Nicole Kidman! Bugün 52. yaşını kutlayan Oscar ödüllü yıldız, kariyerine birbirinden ikonik filmler sığdırdı. İşte doğum günü şerefine mutlaka izlemeniz gereken 10 Nicole Kidman filmi…

Moulin Rouge / Kırmızı Değirmen

Baz Luhrmann'ın etkileyici bir görsellik sunduğu filmde Kidman; başrolü Ewan Mcgregor ile paylaşıyor. Pink ve Christina Aguilera'lı Lady Marmalade'ın da yer aldığı ünlü soundtrack albümü sayesinde Nicole Kidman'ın sadece oyunculuğuna değil sesine de hayran kaldığımızı belirtelim. Şair Christian ve Moulin Rouge dansçısı Satine’in aşkı bugün bile hafızalarda.

To Die For

Ünlü yönetmen Gus Van Sant'ın bu sıra dışı bir yapımında Nicole Kidman’ı işini bilen bir kadın olan ve en büyük hayali bir televizyon sunucusu olmak Suzanne Stone rolünde izliyoruz. Bu uğurda önüne çıkabilecek tüm engelleri bertaraf etmeyi kafasına koymuştur. Başta da kocasını! Altın Küre'yi kazanan bu filmde Nicole Kidman, olağanüstü bir performans sergiliyor.

The Hours

İşte Nicole Kidman’a Oscar kazandıran film!

Yıl 1923…Başarılı yazar Virginia Woolf, Londra'nın dışındaki gözlerden uzak evinde Mrs. Dalloway isimli kitabını yazmaya başlar. Sağlık problemleriyle boğuşan Woolf, ağır bir depresyonun pençesindedir…
Yıl 1951… Tutkuyla Mrs. Dalloway'i okuyan ev kadını Laura Brown sahip olduğu hayattan kaçmanın tek yolunu böyle bulur. 
Yıl 2001… AIDS'e yakalanan eski kocasının onuruna bir parti düzenleyen Clarissa Vaughan ve eski kocası arasında Mrs. Dalloway üzerine kurulu özel bir bağ vardır. 
Farklı zaman dilimlerinde yaşayan üç farklı kadının bir gününü, Virginia Woolf'un kült romanı Mrs. Dalloway ekseninde anlatan film 9 dalda Oscar'a aday gösterilmiş, bunlardan birini kazanmıştı.

The Others

Amerika İkinci Dünya Savaşı'nın yaralarını sarmaya çalışmaktadır. New Jersey'de hayatını devam ettirmekte olan Grave ise savaşta eşini kaybetmiştir. Çocuklarının güneşe karşı alerjisi olduğundan oldukça karanlık bir evde yaşamaktadırlar. Grace, onlardan yardım almak üzere malikanelerine gelen insanlara yardım edip onlara iş vermektedir. Grace'in kızı olan Anne ise, Victor isimli bir hayali arkadaşa sahiptir. Bir gün oluşan sis yüzünden evin dünyanın geriye kalanıyla olan irtibatı tamamen kesilir. Grace ve çocukları, bir türlü güvenemedikleri çalışanlarıyla beraber yalnız kalmışlardır.

Dogville

Bu Lars Von Trier klasiğini asla es geçmeyin!

Amerika'da 1930'ların karanlık dinginliği yaşanmaktadır. Peşinde olan mafyadan kaçan güzel bir kadın olan Grace, barınmak amacıyla küçük bir köye sığınır. Kasaba halkı geçmişinden kaçan bu güzel kadını kısa zamanda bağrına basar ve onun için üzülür. Köyde geçirdiği güzel günlerin ardından her şey değişmeye başlar. Kadının varlığı, köy halkı için büyük bir tehdit oluşturmaktadır ve köy halkı bu tehlike karşısında temkinli davranmak zorundadır. Grace günden güne bu köyün karanlık yüzünü keşfedecektir.

Practical Magic

Sandra Bullock, Nicole Kidman, cadılık ve 90’lar mı? Evet lütfen!

Tatlı cadılardan oluşan Owens ailesinin en neşeli ve heyecan dolu üyeleri,kızkardeşler Sally ve Gillian Owens'dır. Anne ve babalarının ölümünden sonra teyzelerinin büyüttüğü Sally ve Gillian Owens ailesinin kadınlarının büyü yeteneklerine sahiptirler ne varki bu yetenek beraberinde bir de lanet taşımaktadır.Aşık oldukları erkekler zamansız bir şekilde ölmeye mahkumdurlar.

Cold Mountain

Başrollerde Nicole Kidman, Jude Law ve Renee Zellweger’ın olduğu gerçek bir klasik! Amerikan İç Savaşı bitmiştir ve ardında küllerini bırakmıştır. Savaştan acılarla dönen genç Güneyli bir askerin zihninde yaraların dışında tek bir şey vardır. O da canından çok sevdiği ve hayaliyle yanıp tutuştuğu Ada… Ada ve Inman, yıllardır birbirine kavuştukları ve tamamen özgür olabildikleri bir hayatın hayalini kurmuşlardır. Ancak ulusun temelinde yatan büyük sorunlar, huzur dolu bir hayatın peşinde olan bu iki insanın peşini bırakmamış ve bırakmayacaktır.

The Killing of a Sacred Deer

Yorgos Lanthimos'un yönettiği, 2017 çıkışlı gerilim filmi, Cannes Film Festivali'nde  En İyi Senaryo Ödülü'nü kazandı.

Tanınmış bir kardiyovasküler cerrah olan Dr. Steven Murphy, oftalmolog eşi Anna, iki örnek niteliğindeki çocukları; 12 yaşındaki Bob ve 14 yaşındaki Kim ile kusursuz bir hayat yaşamaktadır. Steven'ın kanatları altına aldığı yetim bir genç olan Martin ise bu dengeyi bozmak üzeredir. Martin kendini ailenin hayatına sokmak için rahatsız edici bir çaba sarf etmeye başladığında ailenin huzuru bozulmaya başlar. Martin'in gerçek amacı ortaya çıktığında ve Stephen uzun süredir unutulmuş bir suçla karşı karşıya kaldığında, Murphy ailesinin evdeki mutluluğunu parçalanmaya başlayacaktır…

Eyes Wide Shut

Sinemanın gelmiş geçmiş en büyük ustalarından Stanley Kubrick'in sinemaya veda filmi olan Eyes Wide Shut'ın başrollerinde, o dönemde evli olan Tom Cruise ve Nicole Kidman rol alıyorlar.

Bill Harford ve karısı Alice Harford'ın dış dünyaya mutlu bir yansıyan bir evlilikleri vardır. İlişkilerinde her şey yolunda gibi görünmektedir. Bir gün katıldıkları bir davette Alice, başka erkeklerle sohbetlere dalar. Bunu fark eden Bill, hem sinirlenir hem de yaşanan bu duruma tuhaf bir tepki gösterir. Bill, yaşanan o geceden sonra kimliğini cinselliğe emanet edecektir. Oldukça tuhaf düşüncelerle örülü bir cinsellik dünyasına doğru savrulacaktır.

Paperboy

Yönetmenliğini Lee Daniels'in üstlendiği filmin kadrosunda Nicole Kidman, Matthew McConaughey, Zac Efron ve John Cusack gibi isimler yer alıyor.

1969’da ve Jack Jansen üniversiteden atılmış halde Florida’daki ailesinin yaşadığı Lately kasabasına geri döner. Babası kasabanın yerel gazetesi The Moat County Times’ın sahibidir. Bu arada The Miami Time'ın muhabiri abisi Ward, Hillary Van Wetter davasını araştırmak üzere çıkagelir; yanında da iş arkadaşı Yardley Acheman vardır.
Charlotte Bless adlı güzel kadın, Hillary’nin yanlışlıkla hüküm giydiğine inanmaktatır ve onu temize çıkartması için The Miami Times muhabirlerinden medet umar. Ward ve Yardley ise meslek yaşamlarında yükselmeyi hedefleyerek Bless'in iddiasının peşinden giderler. Bu arada Jack evlerine sıklıkla gelip giden Bless'e kelimenin tam anlamıyla tutulmuştur. Fakat bu dörtlü beraber daha çok zaman geçirdikçe, davayla ilgili gerçekler de gittikçe kararmaya başlar…

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI