Ana SayfaModaMBFWI'nin Üçüncü Gün Raporu

MBFWI’nin Üçüncü Gün Raporu

İlk dijital Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un üçüncü günü Mehmet Emiroğlu, Seydullah Yılmaz ve Engin Ekinci’nin KARMA defilesiyle başladı. Etkinliği ekran başından takip eden MBFWI izleyicileri sonrasında gün boyunca www.mbfwistanbul.com adresinde sırasıyla Y Plus by Yakup Biçer, Sudi Etuz, T.A.G.G, Mercedes-Benz presents Özlem Süer ve Mehtap Elaidi defilelerini izlediler.

Mehtap Elaidi'den öze dönüş
Mehtap Elaidi, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'un 15. sezonunda, tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin yarattığı ruh haliyle, her şeyin özüne dönerek yarattığı #backtopointzero İlkbahar/Yaz 2021 koleksiyonunu sundu. Öze dönüş temasını dört farklı katmanda yorumlayan Mehtap Elaidi tasarım ekibi, bu koleksiyona özel olarak ÇATOM'un iş sağladığı yetenekli kadınların işlediği oyaları tasarımlara taşıdı ve ve kadın el emeğine bir saygı duruşu olarak koleksiyondaki bluz ve gömlek isimlerine oya işlerini yapan kadınların isimlerini verdi. Koleksiyonda Mehtap Elaidi'nin imzası olan kup oyunları başı çekerken detaylarda balon, pli, drape ve volanlar öne çıkıyor. Bu silüetler canlı desenlerde hayat buluyor ve bu desenlere kırmızı, yeşil, mavi ve bej tonlarından oluşan bir renk paleti eşlik ediyor.

Özlem Süer'in modayla geçen 30 yılı

Mercedes-Benz bu sezon, gücünü ilham veren kadınlardan alan She's Mercedes platformu kapsamında, Özlem Süer'in 30. yılını tasarımcının moda ve tasarıma yaklaşımını, kariyeri boyunca değişen ve dönüşen heyecanlarını, ilham kaynaklarını konu olan bir film projesi ile ölümsüzleştirdi. "Mercedes-Benz presents Özlem Süer" defilesi öncesinde gösterilen "Modayla geçen 30 yıl" filminde Mercedes-Benz EQC aracı ile İstanbul sokaklarında bir yolculuğa çıkan Özlem Süer, tasarımlarına hayran olduğu, teknolojisi ve endüstrisiyle çok değer verdiği Mercedes-Benz'in, 30. yılında defilesini sunmasının kendisi için anlamının altını çizdi. Özlem Süer ve Mercedes-Benz'in elektrikli otomobili EQC, sürdürülebilirlik ve doğa dostu tasarımı benimsemeleri anlamında ortak değerleri paylaşıyorlar.

Mercedes-Benz presents Özlem Süer

Her sezon desteklediği tasarımcının defilesini sunan etkinlik isim sponsoru Mercedes-Benz, bu sezon başarılı moda tasarımcısı Özlem Süer'in kariyerindeki 30. yılını kutlayarak defilesini "Mercedes-Benz presents Özlem Süer" ismiyle sundu. Özlem Süer, Antik Yunan'da 30 anlamına gelen Triyanda ismini verdiği İlkbahar/Yaz 2021 koleksiyonunda dekonstrüstivist bir bakış açısını benimseyen heykelsi siluetler sunuyor. Tasarımcının "Sürdürülebilir, doğanın enerjisi ile doğaya katılabilen bir koleksiyon" olarak nitelendirdiği ve teknolojinin baş rolde olduğu bir enstalasyon eşliğinde sergilenen koleksiyonunda, imzası drapaj tekniğinin başrolde olduğu tasarımlar siyah, beyaz, gri, altın ve bakır renkleriyle buluşuyor.

Sudi Etuz ailesinin yeni üyesi Sui-D ile tanışın

Her sezon defileleriyle büyük ilgi uyandıran, daha önce Mercedes-Benz'in de destekleyerek defilesini "Mercedes-Benz presents Sudi Etuz" ismiyle sunmuş olduğu Sudi Etuz, İlkbahar/Yaz 2021 koleksiyonunu markasına ait dijital karakter SUI-D'nin ön sunumuyla izleyicilerle buluşturdu. Koleksiyon sunumu Şansım Adalı ve markanın dijital ekibinin global moda seyrinin tamamen değiştiği bu dönemde hayat vermiş olduğu avatar karakter SUI-D'nin açılış konuşmasıyla başladı. Koleksiyonda, protest romantizmi savunan Sudi Etuz'un imzası haline gelen kol duruşları ve renkli nakış işlemeler, boncuklar, tüllerin arasından kendini gösteren desenler dikkat çekti.  

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI