Ana SayfaYaşamLogoların İçine Gizlenmiş 15 Sır

Logoların İçine Gizlenmiş 15 Sır

İsviçre'nin Bern şehrinden çıkan Toblerone bilindik dağ logosu ve kendine özgü yazı fontu ile akıllarımızda yer etti. Ancak logoya biraz daha yakından bakınca şehirle özdeşleşmiş bir başka sembol olan ayının da dağ üzerinde bir silüetini görmemiz mümkün.

Yaygın kitlelerce kullanılan sosyal mecralardan biri olan Pinterest hepimizin ilgi alanlarına yönelik içerikler barındırmasının yanı sıra bunları adeta mantar panomuza iğneliyormuşuz hissinde bir kullanım sunar bize. Peki ya onların bu iğneyi tipografik olarak şirket adının ilk harfi olan P de tasvir ettiğini söylesek…

Evet bu seferki sır biraz basit. Yamaha logosunun içinde bir Y gizli, eminiz bunu çoktan fark etmiştiniz.

FedEx logosu ise görünürte güzel bir tipografi ile hayata geçmiş gibi duruyor. Ancak turuncu kısımdaki E ve X harflerinin arasındaki beyaz noktaya odaklandığınızda orada bir ok göreceksiniz. İşte o beşinci günün şafağında.. Pardon pardon bu başka bir hikayeydi.. Evet FedEx, bu ok ise şirketin hareketliliğini ve verimliliğini sembolize ediyor.

Quiksilver logosuna baktığınız zaman aklınızda sörf yapılası dalgalar geldiğini hatırlarsınız. İşte bunun bir sebebi var, çünkü logo tam da o dalgaları tasvir ediyor. Bahsi geçen dalgaların bir adı bile var "Muhteşem Kanagawa Dalgaları".

Sony Ericsson'un içinde parlak yeşil top olan gizemli logosunun neyi anlattığını hep merak etmişizdir. İşte merakımızı giderecek o cevap fotoğrafta formüle edilmiş.

Amazon logosu bakıldığında sadece yazı ve altında sarı bir ok olarak görünüyor. Ancak daha dikkatli davranıp okun başlangıç ve bitiş noktalarına bakarsak bunların A ve Z harfleri olduğunu görürüz. Yani A'dan Z'ye ne ararsanız burada demek istiyorlar.

Son olarak Unilever'in logosu. Bu logo birçok objeden oluşuyor. Ve bu objelerin bütünü önemli bir mesajı oluşturuyor 'Sürdürülebilir Yaşam'.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI