Ana SayfaMagazinLady Gaga'nın Hollywood Kadınları Gecesindeki Güçlü ve Duygusal Konuşması

Lady Gaga’nın Hollywood Kadınları Gecesindeki Güçlü ve Duygusal Konuşması

Geçtiğimiz gece katıldığı Hollywood Kadınları gecesinde güçlü ve duygu yüklü bir konuşma yapan Lady Gaga, 19 yaşında tecavüze uğradığını anlatırken göz yaşlarına hakim olamadı. 

" Bugün için kıyafet üstüne kıyafet denedim; bir sıkı korseden diğerine, bir yüksek topukludan bir elmasa, bir kürke, tonlarca işlemeli kumaş ve dünyanın en iyi ipeklerinden söz ediyorum… Ama dürüst olmak gerekirse kendimi hasta gibi hissediyordum. Sonra kendime sordum. Hollywood'da kadın olmak gerçekten ne demek? Biz sadece insanları eğlendirecek objeler değiliz. tek görevimiz insanların yüzüne gülücük koymak değil. Birbiri ile yarışmak zorunda olan güzellik yarışmasına katılan bireyler değiliz. Biz Hollywood'un kadınlarıyız, biz sesiz. Derin düşüncelerimiz ve fikirlerimiz var; bununla birlikte dünyada susmak zorunda kalan tüm kadınların yerine konuşabilecek bir gücümüz de var…"

"10 kadar elbise denedikten sonra kalbimde üzüntülü bir his ile ne giydiğimin çok önemli olmaması gerektiğini düşündüm. Köşede bir yerde bu oversize Marc Jacobs takımı buldum. Hemen giymek için heyecanlandım. Odadan 'ama Rodarte olan çok güzeldi.", 'Ama Calvin Klein olan muhteşemdi' sesleri yükseldi. Peki ya Brandon Maxwell? Ya Dior? Tonlarca sorular… Hepsi elbiseydi. Bu ise kadınlar için dikilmiş oversize bir erkek takımı. Bir gecce tuvaleti değil. Sonrasında ise takımı giyip ağlamaya başladım. Bu, bana bugün kendim gibi hissettirmişti. Kim olduğumun gerçeği bu. Sonasında ise bu gece neler konuşacağım aklımda daha da berraklaştı."

"Eğlence sektöründe cinsel tacize uğrayan, hala o kişinin ismini söyleyecek kadar cesur olmayan, hala kronik acıları olan, çok gnç yaşlarda erkekler ona ne derse onu yapan biri olarak; bugün gücümü geri almaya karar verdim. Bugün ise pantolonu ben giyiyorum."

"Bugün her zamankinden daha güçlü olmam gerekiyo. Hollywood standartlarına karşı gelmem gerekiyor, o ne demekse… Gerçekten önemli olan şeyi kullanmalıyım. Sesimi…"

"Eğlence sektöründe cinsel tacize uğrayan, hala o kişinin ismini söyleyecek kadar cesur olmayan, hala kronik acıları olan, çok genç yaşlarda erkekler ona ne derse onu yapan biri olarak; bugün gücümü geri almaya karar verdim. Bugün ise pantolonu ben giyiyorum." "Bugün her zamankinden daha güçlü olmam gerekiyor. Hollywood standartlarına karşı gelmem gerekiyor, o ne demekse… Gerçekten önemli olan şeyi kullanmalıyım. Sesim gibi…"

"Depresyon, anksiyete, yeme bozuklukları, travma… Tüm bunlar neler yaşanabileceğine sadeve bir kaç örnek…Bugün güçlü kadın ve erkeklerin bulunduğu bu odada söylemek istediğim şey, dünyayı daha nazik bir pencreden görmek için birlikte çalışalım. Bana yardım edecek kaynaklara sahip olduğum için yeterince şanslıyım. Ama çoğu insan aynı kaynak ve erişime sahip değil.  Mental sağlığı küresel bir öncelik olarak görmek istiyorum. Hayatın bizim yolumuza attığı tüm zorlukları ve trajedileri kontrol edemeyiz. Birlikte çalışabiliriz. Bu odadaki herkes birbirlerini iyileştirmek için birlikte çalışabilir. Ve biz de ihtiyacımız olan gücü yardım isteyerek sağlayabiliriz."

"19 yaşında tecavüze uğradıktan sonra ebediyen değiştim. Bir yanım kendimi yıllar boyu susturdu. Kimseye anlatamadım. Bunu reddettim. Hala burda karşınızda olmaktan utanç duyuyorum. Bu endüstrideki güçlü erkeklerin bana yaptıklarını açıkladıktan sonra kimse bana yardımcı olmadı.  Kimse bana yardım eli teklif etmedi. Hatta kimse mental sağlığımı nasıl koruyacağım hakkında öneride bile bulunmadı. Bu adamlar saklanıyor çünkü güçlerini kaybetmekten korkuyorlar."

Fiziksel acı hissedene kadar uzun bir süre saklanmaya devam ettim. Daha sonrasında doktora gittim çünkü sorunumun ne olduğunu bilmiyordum.

Ve sonra PTSD ve fibromiyalji tanısı kondu, birçok insan hala gerçek olduğunu bile düşünmüyor Ama ne olduğunu söyleyeyim. Bu aslında stres ile tetiklenen ağrıların yaşandığı bir sendrom. Gerçekten arkadaşım Lena Dunham 'ın bu gece burada olmasını dilerdim çünkü sanırım bunu benden daha iyi ifade edebilir. Umarım hepimiz onun olağanüstü bir kadın olduğunu kabul edebiliriz."

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI