Ana SayfaRöportajKristal Terapiye Dair Merak Edilenleri Banu Roze Gül Açıkladı

Kristal Terapiye Dair Merak Edilenleri Banu Roze Gül Açıkladı

Son dönemin popüler spiritüel trendi kristallere dair hepimizin pek çok sorusu var. Kristal Terapi’nin ne olduğundan kristal terapide en sık kullanılan taşlara kadar tüm merak edilenleri Holistik Şifa Terapisti Banu Roze Gül’e sorduk…

Öncelikle bu konsept ile yeni tanışanlar için sormak istiyoruz; kristal terapi nedir? 

Banu Roze Gül: Kristal terapi, bedenin enerji alanı, enerji merkezleri ve enerji yolları ile koordineli olarak taşlar (kristaller ve değerli taşlar) üzerine yerleştirme sanatıdır. Vücudun enerji alanının bu yönleri aynı zamanda aura, çakralar ve meridyenler olarak da bilinir. Kristallerin vücuda doğru yerleştirilmesi duygusal ve zihinsel uyumu teşvik edecektir. Bu durumda vücut, doğal olarak iyileşmek için mükemmel koşulları yaşar.

*Fotoğraf: Instagram/thecolourfuldot

Peki sizi biraz tanıyabilir miyiz? Sizin kristal terapi ile tanışmanız nasıl oldu? 

Yaklaşık 15 yıldır Londra’da yaşıyorum, iki çocuğum ve kedilerim var. Hayvanlarla, özellikle kedilerle aynı evi paylaşmayı çok seviyorum. Londra’da kadın girişimcilerle bir araya geldiğimiz bir networking grubunun mentoru, kurucusu ve yöneticisiyim.

Evliyalar Şehri olarak bilinen Bursa’da doğdum. Evimizde daha çok siyasi, psikolojik ve kişisel gelişim kitapları okunurdu. Okuduğum ilk kitaplardan olan Tanrıların Arabaları, İnsan Olmak, 5 Sevgi Dili ve Louis Hay henüz Türkiye’de çok bilinmezken benim hiç yabancı olmadığım ve çocukken okuduğum kitaplardı.  Spirituel dünyaya hiç yabancı değilim. Çocukluğum, birebir şifa terapilerine şahit olarak geçti.

Kristal Terapi ile nasıl tanıştım?

Önce ruhen dönüşmeye başladım, sonra bedenen değişim de beraberinde geldi. Zor dönemimde bana nefes çalışmaları çok iyi gelmişti. Önce nefes çalışmaları ve yogaya başladım. Nefes ve yoga beni meditasyona yöneltti. Yoga ile de bedenim hem daha esnek hem daha dingin olmaya başlamıştı. Zihnimi toparlamak için çeşitli öğretiler ile çalıştım. Rahmetli Beki Ikala Erikli ve Doreen Virtue’den Angel Therapy, Vianna Stiball’in öğretisi olan International Theta Healing eğitimleri aldım. Bu arada Yunanistan’da kristal taş terapisi ile tanıştım. Bana çok iyi geldiğini ve adeta yenilendiğimi hissettim. Çok hızlı gelen değişimle birlikte kristal terapiyi öğrenmeye karar verdim. Çok çeşitli uluslararası kristal terapistlerden eğitimler aldım ve almaya da devam ediyorum.  

Ruh ve bedenin tam ve bütün olduğunda sağlığın düzelip, bolluk ve bereketin arttığını etrafımdaki insanların değiştiğini anlamaya başladım. Ancak bu durum sadece tek bir öğretiyi takip ederek değil, bütünsel yaklaşarak ulaşılacak bir durumdu. Örneğin bitkiler ve kokularından faydalanarak, rahatlamayı hızlandırmak medite olmama yardımcı oluyordu. Bu yüzden aromaterapi, Herbal Ayurveda ve Homeopathy eğitimleri aldım. Kokuların ve yediğimiz yiyeceklerin bedenimizi değiştirmemizdeki katkısı beni şaşırtmıştı.

Uluslararası ve Türkiye’nin en iyi eğitmenlerinden Fengshui, Kristal terapi, Reflexology, Palmistry ve Pandul eğitimleri aldım. Spirituel uzman ve yazarların Londra’da organizasyon ve eğitimlerini organize ettim ve aynı zamanda çevirmenliklerini yaptım.

Saygı duyduğum hocalarımdan biri bana karmik olarak çalışma yaparak Roze ismini almam tavsiyesinde bulundu. Bu sayede karma ve rakamları öğrenmeye başladım. Rakamlar bana çok şey anlattı. Numerolojiyi ve Grigori Grabovoi öğretisinin eğitmeni olup rakamlarla çalışmayı ve öğretmeye de başladım.

Yani değişim aslında ruhta başlayıp, bedene yansır.  Yaşadığımız mekanlardaki mesajları yakalamayı da bilirsek, buradan hayatımızda şuan neler oluyor çok şey öğrenebiliriz.

Kristal terapi, bu terapiyi yaptıran kişilere ne gibi faydalar sağlıyor? Size en çok hangi sorunlar için başvuruyorlar?

Kişiler günlük hayatlarında yaşadıkları stresi rahatlatmak için kristal terapiye başvurabilirler. Kristaller içlerinde barındırdıkları bilgi ve titreşim gücü ile stresli olan bölgeyi rahatlatma konusunda çok iyi çalışırlar. Zaten günümüzde en büyük sorunlar stres kaynak değil mi? Dolayısıyla stres altında olan vücudu rahatlatıp, psikolojik ve fiziksel olarak da mükemmel sağlığa kavuşmak için taşların bilgeliği yan etkisiz ve kolay ulaşılabilir bir yöntemdir.

Psikolojik problemler, anksiyete, stres, hormonal problemler, tiroit ve kilo verme sorunlarında kristallerle çalışıp çok iyi sonuçlar alıyoruz. Kişiye özel kristal taşları belirleyip, bu taşlar ile cilde masaj yapılmasını tavsiye ediyoruz ve gözle görülür hızlı bir şekilde ciltte rahatlama gerçekleşiyor.

Kilo vermek isteyenler için benim de çok severek kullandığım ve mükemmel şekilde çalışan, kristalli su hazırlıyoruz. Tamamen kişiye özel olarak belirlenen kristaller, önce yüklenip kişiye özel olarak tanımlanır ve özel olarak tasarlanmış su şişeleriyle kullanıcıya teslim ederiz. Kişiler artık, günlük hayatlarında kristalli su şişelerini kulanabilirler ve kristalli su içmenin kilo verme üzerinde çok iyi çalıştığı diğer kullanıcılar ve dünyada yapılmış çeşitli bilimsel çalışmalar ile de kanıtlanmıştır.

*Fotoğraf: Instagram/littleboxofrocksshop

Peki bu kristal terapide en sık kullanılan taşlar hangileri?  

En Ünlü 10 Kristal Taş ve Özellikleri

Amestist

Uykusuzluk sorunu olanlara, kronik olarak kâbus gören kişilere yardımcı bir taştır. Bağışık sistemine dolaylı yollardan güç verir ve kanın temizlenmesini sağlar. Depresyon hastalarına ya da depresyona yatkın olan kişilerde kullanılması önerilir.

Ametist Kristali özellikle şu burçlara sahip insanlar için harika olabilir: Balık, Başak, Kova ve Oğlak.

Rose Kuvars

Rose Quartz ayrıca kalbinizi hayal kırıklığından ve acıdan iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Gül Kuvars Kristali, özellikle şu burçlara sahip kişiler için harika olabilir: Terazi ve Boğa

Demir Pirit

Karşılaşabileceğiniz herhangi bir negatif enerjiyi veya herhangi bir fiziksel tehlikeyi caydırmak için kullanılabilir. Bu aynı zamanda aklınızı ve hafızanızı daha da fazla harekete geçirmenize yardımcı olabilir.

Demir Pirit Kristali özellikle şu burçlara sahip insanlar için harika olabilir: Aslan

Kaplan Gözü

Bu kristal zenginliği korumak ve büyütmek için kullanılabilir. Kaplan Gözünün aynı zamanda anlayış ve farkındalık yaratmaya yardımcı olduğu biliniyor, ayrıca stresli hissettiğinizde sizi sakinleştirmek için kullanmak için harika bir taş olabilir.

Kaplan Gözü Kristali, özellikle aşağıdaki burçlara sahip kişiler için harika olabilir: Oğlak

Hematit

Bu özel kristal genellikle sizi yaşamınızda topraklamak ve dengelemek için kullanılır. Stres altındaysanız ve sakin ve merkezlenmiş hissetmeniz gerekiyorsa sahip olmak için mükemmel bir taş olabilir. Bu kristal ayrıca stres veya anksiyeteden kaynaklanan olumsuz duyguları gidermeye yardımcı olabilir.

Hematit Kristali özellikle şu burçlara sahip kişiler için harika olabilir: Koç ve Kova.

Ham Zümrüt

Ham zümrüt, sevgiye yardımcı olabilecek başka bir taş. Bu kristale genellikle "başarılı aşk" için taş denir. Bu kristal odaklanmayı, açık olumsuzluğu azaltıp, sadakati ve duyarlılığı teşvik edebilir.

Ham Zümrüt Kristali, özellikle şu burçlara sahip insanlar için harika olabilir: Boğa, İkizler ve Koç.

*Fotoğraf: Instagram/littleboxofrocksshop

CITRINE (SİTRİN)

Sitrin kristali, açığa çıkardığı sıcak, iyimser enerjisinden dolayı sıklıkla kullanılır ve ayrıca temizlenmek veya şarj edilmek zorunda kalmama gibi ek bir faydaya sahiptir. Bu kristal ayrıca yolunuza çıkan negatif enerjiyi savuşturmanıza da yardımcı olur.

Sitrin Kristali özellikle şu burçlara sahip insanlar için harika olabilir: İkizler, Koç, Terazi ve Aslan.

QUARTS (KUVARS)

Kuvars kristali, saf ve güçlü bir enerji kaynağına sahip bir taştır. Bu Kristal sizi daha bilinçli hissettirebilir, aynı zamanda beyninizi canlandırabilir ve kendinizi daha aktif / uyanık hissetmenizi sağlayabilir. Hem zihinsel hem de fiziksel olarak yorgun hissediyorsanız, bu kristal kullanmak için harika bir taş olabilir.

Kuvars Kristali özellikle tüm burçlar için harika olabilir.

ÇÖL GÜLÜ

Bu kristal, geçmiş ve gelecek yaşamlara erişim için kullanıldığı söylendiği için bazen meditasyon sırasında kullanılır. Kristalin sahibine zihinsel netlik, içgörü ve farkındalık getirebilir.

Çöl Gülü Kristali, özellikle şu burçlara sahip insanlar için harika olabilir: Boğa

*Fotoğraf: Instagram/littleboxofrocksshop

Bionerji ve kristaller arasında nasıl bir ortak özellik var?  

Önce Bio-enerji nedir? Öncelikle kısaca ona bakmak gerekebilir.

Bio-Enerji terapisi nedir?

Bio-Enerji terapisi, fiziksel, duygusal ve zihinsel engellerin ve hastalıkların tedavisi için bütünsel bir enerji terapi tekniğidir. Daha modern bir enerji terapi yöntemidir ve vücudun kendi manyetik alanı üzerinde çalışır.

Diğer birçok terapide olduğu gibi, Bio-Enerji Terapisi herhangi iki terapistten çok farklı bir şekilde alınabilir… Çünkü işin çoğu 'sezgisel olarak' yapılır, birçok terapistin kendi yöntemleri vardır ama genel olarak terapist aurik alan ve orada bulduğu enerjiyi basitçe fırçalar veya yeniden düzenler. Yine birçok terapistte olduğu gibi bazı insanlar bu konuda son derece ve doğal olarak iyidirler ve kişisel enerji alanında uzun yıllar çalışmış biri olarak çoğu insan için ve çoğu sorun için önemli bir fark yaratacağımdan eminim.

Bioenerji ve Kristaller arasında ortak özellikler nelerdir?

Şu anda bu yöntem hakkında okunacak çok fazla şey olmasına rağmen enerji bloklarını temizlemek için bu çok basit ve güzel akan yöntemi kristal terapi ile birlestirmek çok daha faydalı olabilir. Ortak yönleri açısından da oldukça zengin terapi yöntemleri olan kristal ve bio-enerji terapileri beraber uygulandığında sonuçlar daha hızlı alınır.

Her iki terapide de aurik beden ve kadim bilgelikten yararlanılır. Bio-enerji terapisinde terapistin duru görüşünün yüksek olması terapinin daha başarılı geçmesine ve danişanın başvurduğu konu ile ilgili blokajların daha çabuk çözülmesine yardımcı olur.

Kristal terapide de, kristal taşların taşıdığı kadim bilgiyi aktive edince, terapistin duru görüşü ve bilgelik ile beraber, danışan daha terapi esnasında bile hissedilir şekilde, büyük ferahlama ve iç huzura kavuşur. Bilgi, kişilerin DNA’sına kadar akar ve kişiler bunu hissedebilir

Pandemi ile birlikte en sık rastlanılan ortak sorunlar stres ve kaygı. Bu sorunlarla savaşmak için önereceğiniz kristal taşlar hangileri? 

Kaplan Gözü ve Hematit.

Kristal terapiye başlayacak kişilere öneriniz nedir? Beklentileri ne olmalı?  

Öncelikle kristal terapi, herhangi bir ilacın veya tedavinin yerine kesinlikle tavsiye edilmese de, meditasyona benzer şekilde rahatlamaya yardımcı olur. Kristal terapi sırasında herkes farklı bir şey yaşar. Vücutta sıcak veya soğuk hareket olabilir, bunun nedeni kişilerin çakranın bölgelerine kristallerin yerleştirilmesi ve çakradaki girdabın enerjisi yoluyla kendilerini yeniden hizalayan çakralardan kaynaklandığına inanılır. Bazı insanlar, kristal bir iyileşme seansı sırasında ve sonrasında artan bir sakinlik veya duygusal netlik hissi yaşadıklarını bildirirler. Diğerleri hiçbir etki hissetmez.

Kristal terapi holistik terapi yöntemleri arasında olduğu için herhangi bir tedavi sıklığından bahsetmek mümkün olmasada nedenine bağlı olarak kristal terapiyi haftada 1 kez almak kişilerin enerjik bedenini besler. Kişiler kendi kişisel kristalleri ile günlük olarak çalışabilirler bu onlarla daha çok bağ kurmalarına ve daha çabuk cevap almalarına sebebiyet verir ki bu çok iyi bir şeydir. Ancak kristallerin bu durumda sıkça temizlenmesi gerekebilir.

Bu tarz terapilerde genelde araçtan çok kişinin niyetinin önemli olduğu söyleniyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hangi kristali kullandığımızdan öte niyetimizin ve enerjimizin daha önemli olduğunu söyleyebilir miyiz? 

Kristaller doğaldır, ihtişamlıdır ve hem göze hem de ruha hitap eder. Dünyanın derinliklerindeki minerallerden yaratılırlar. Her kristalin, oluştuğu minerallerden türetilen benzersiz bir iyileştirici özelliği vardır. Kristallerin hareketi ince olarak tanımlanabilir; yine de kristaller, farklı seviyelerde şifa enerjisini büyütme, odaklanma, yönlendirme, soğurma, yayma ve iletme yeteneğine sahip olduğunu söyleyebilirim.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI