Ana SayfaYaşamKraliyet Ailesinin Beslenme Alışkanlıkları

Kraliyet Ailesinin Beslenme Alışkanlıkları

Belki de geçen sene yediğiniz Michelin restoranına bayıldınız ve en iyisi o olduğunu düşünüyorsunuz. Yazmızı okuduktan sonra fikriniz biraz değişebilir. Çünkü dünyadaki en zengin ve en prestijli ailelerden biri olan kraliyet ailesinin mutfağını keşefedeceğiz.

Saraydaki Kabuklu Deniz Ürünü Yasağı

Istakoz, karides ve yengeç yemeleri yasak çünkü bunların gıda zehirlenmesine yol açma riski diğer gıdalardan daha fazladır. Prens Charles tarafından ara ara ihlal edilse de , Kraliçe kurallara sıkı bir şekilde bağlı. Ayrıca Kraliçe oldukça sağlıklı besleniyor. 91 yaşında olmasını buna borçlu.

 Musluktan Su İçmek Yasak 
Musluk sularının içindeki bakteriler ve parazitler hastalıklara davetiye çıkarır. Kraliyet ailesinin (aslında hepimizin) istediği son şey bakterilerle yakın temasta bulunmak. Bu yüzden bugün çoğumuzun yaptığı gibi özellikle başka yerlerde musluk sularını içmekten vazgeçmek çok yerinde bir karar.

Sarımsak Yasağı

Yanlış okumadınız sarımsak yasak. Bizim neredeyse her yemeğe koyduğumuz kokulu şifa kaynağı yasak. Peki neden mi? Çünkü ağız kokusuna neden oluyor. Bu arada sarımsağın kankası soğanda saraydan veto almış. Sarayda misafirleri ağırlarken pahalı parfüm kokularının arasında soğan ve sarımsak kokularının pek hoş karşılanmayacağını düşünmüşler galiba.

Kraliyet Ailesinin Kalbini Fetheden Lezzetler

Mango Ve Çikolatalı Mus Menüde

Duyduklarımıza göre tatlı menüsünde çikolatalı mus varsa, kraliyet ailesi tabaklarını tertemiz geri verirmiş. Hatta Kraliçenin taç giydirme töreninde servis edilen şeylerden biri de bademli ve mangolu tavuk salatasıydı. Mangoyu ne kadar sevdiğini siz düşünün.

Her Şeyi Kendi Yetiştiriyorlar
 
Tabii ki kraliyet ailesi için süper marketten alışveriş yapılmıyor. Bahçelerinde onlar için özel olarak yetiştirilen sebzeler ve meyveler tabaklarına servis ediliyor. Sütler kendi ineklerinden sağınıp mantarlar kendi topraklarından özel olarak seçiliyor.

Prens Charles İçin 4 Dakika 
Kısaca Kraliyet ailesi sebze ve meyvelerini kendi yetiştiriyorlar, sağlıklı yemekler yiyorlar, öğlenleri sandiviç yiyorlar hatta Düşes Kate yemekleri kendi yapıyor. Bu kadar normallik de fazla derken, Prens Charles’ın yumurtasının tam olarak 4 dakika kaynatılması gerektiğini öğreniyoruz. 3 değil 3 buçuk değil tam dört dakika olmalıymış.

Sarayda Herkes Güzel Besleniyor Ama Herkes
 Saraydaki hayvanlar da bir insan kadar iyi besleniyor. Pişmiş tavşan ve tavuk etleri sebzeli yahnilerin içine konup özenle Corgi cinsi köpeklerine servis ediliyor.

Belki de geçen sene yediğiniz Michelin yıldızlı restoranına bayıldınız ve en iyisi o olduğunu düşünüyorsunuz. Yazmızı okuduktan sonra fikriniz biraz değişebilir. Çünkü dünyadaki en zengin ve en prestijli ailelerden biri olan kraliyet ailesinin mutfağını keşefedeceğiz.

Istakoz, karides ve yengeç gibi lezzetli deniz ürünlerini yemeleri malesef yasak çünkü bunların gıda zehirlenmesine yol açma riski diğer gıdalardan daha fazla. Prens Charles tarafından bu kural ara ara ihlal edilse de, Kraliçe kurallara sıkı bir şekilde bağlı. Ayrıca Kraliçe oldukça sağlıklı besleniyor. 

Musluk sularının içindeki bakteriler ve parazitler hastalıklara davetiye çıkarır. Kraliyet ailesinin (aslında hepimizin) istediği son şey bakterilerle yakın temasta bulunmak. Bu yüzden bugün kraliyet ailesinin ve çoğumuzun yaptığı gibi özellikle başka şehirlerde ya da ülkelerde musluk suyu içmekten vazgeçmek çok yerinde bir karar.

Yanlış okumadınız sarımsak da yasak. Bizim neredeyse her yemeğe koyduğumuz kokulu şifa kaynağını saraydan içeri almıyorlar. Peki neden mi? Çünkü ağız kokusuna neden oluyor. Bu arada sarımsağın kankası soğanda saraydan veto edilmiş. Sarayda misafirleri ağırlarken pahalı parfüm kokularının arasında soğan ve sarımsak kokularının pek hoş karşılanmayacağını düşünmüşler galiba.

Duyduklarımıza göre tatlı menüsünde çikolatalı mus varsa, kraliyet ailesi tabaklarını tertemiz geri veriyormuş. Hatta Kraliçenin taç giyme töreninde servis edilen şeylerden biri de bademli ve mangolu tavuk salatasıydı. Mangoyu ne kadar sevdiğini siz düşünün.

Tabii ki kraliyet ailesi için süpermarketten alışveriş yapılmıyor. Bahçelerinde onlar için özel olarak yetiştirilen sebzeler ve meyveler tabaklarına servis ediliyor. Sütler kendi ineklerinden sağınıp mantarlar kendi topraklarından özel olarak seçiliyor.

Kısaca kraliyet ailesi sebze ve meyvelerini kendi yetiştiriyorlar, sağlıklı yemekler yiyorlar, öğlenleri sandviç yiyorlar hatta Düşes Kate yemekleri kendi yapıyor. Bu kadar normallik de fazla derken, Prens Charles'ın yumurtasının tam olarak 4 dakika kaynatılması gerektiğini öğreniyoruz. 3 değil 3 buçuk değil tam dört dakika olmalıymış. Bir prensin de bu kadar farkı olmalıydı zaten.

Saraydaki hayvanlar da bir insan kadar iyi besleniyor. Pişmiş tavşan ve tavuk etleri sebzeli yahnilerin içine konup özenle Corgi cinsi köpeklerine servis ediliyor. Onlar da asil bir aileye mensup sonuçta.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI