Ana SayfaSağlıkKoronavirüs Salgınında Seks Yapmak Ne Kadar Sağlıklı?

Koronavirüs Salgınında Seks Yapmak Ne Kadar Sağlıklı?

Koronavirüs / COVID-19 salgını sırasında seks yapmak ne kadar güvenli?  İşte Koronavirüs / COVID-19 salgını sırasında alabileceğiniz seks önlemleri…

Herkesin bu Koronovirüs / COVID-19 salgınında birbirinin yüzüne dokunmaması gerektiğini artık bildiğini düşünüyoruz. Peki diğer bölgelere dokunmak zararsız mı? Ya da dokunmalı mısınız? CDC (ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri) buun için kesin bir cevap vermese de uzmanlar bunun çok mantıklı olmayacağını söylüyor. 

Çünkü seks – evcil hayvanlar, seyahat, hamilelik ve CDC'nin korona bağlamında resmi olarak ele almaya uygun gördüğü diğer pek çok şey gibi- günlük insan yaşamının normal bir parçasıdır,

İte Koronavirüs sırasında cinsel ilişki hakkında bilmeniz gerekenler…

"Date'e çıkmayı" bırakmanıza gerek yok, tabii Tinder gibi uygulamalar kullanıyorsanız ekstra dikkat etmelisiniz. Eğer kendinizi hasta ya da halsiz hissediyorsanız bu buluşmaları iptal etmelisiniz. Bu şekilde viral bir hastalık söz konusuyken buluşmaları ertelemeniz gayet normal bir durum olacaktır. 

Partnerinizle öpüşmeli misiniz? New York Times öpüşmenin "kesinlikle ama kesinlikle" virüsün bulaşmasını sağlayacağını söylese de; bu virüs bitene dek öpüşmeyi bırakmak oldukça yalnızlaştırıcı bir seçenek olabilir. Daha liberal bir alternatif olarak; partnerinizi belli kıstaslara göre seçebilirsiniz. Mesela yakın zamanda virüsün yoğun görüldüğü ya da karantinadaki bir bölgeye seyahat etmiş kişiyle tabii ki öpüşmenizi önermiyoruz. Koronavirüs, partneriniz hakkında iki kez düşünmeniz için büyük bir sebep. 

Koronavirüs cinsel yolla bulaşır mı? Partnerinizle seks yaptınız. Peki şimdi ne olacak? Times gazetesi koronavirüsün genelde cinsel yolla bulaşmadığını söylese de WHO (Dünya Sağlık Örgütü/World Health Organization) bunun hakkında kesin olarak konuşmak için çok erken olduğunu söylüyor. Yani kısaca sizin seçiminiz ve riskinizde olan bir durum. 

Araştırmalar Koronavirüs'ün bu kadar hızlı yayılmasının nedenlerinden birinin dışkı yoluyla da bulaşması olduğunun altını çiziyor. Bu yüzden anal ilişki iyi bir seçenek olmayabilir. Seks sırasında popo altınıza yastık koymak da isteyebilirsiniz. 

Muhtemelen bu kadar değişkenden sonra uzun bir süre cinsel ilişkiye soğuk bakabilirsiniz ancak öyle ya da böyle; hijyeninize önem vermeyi unutmayın!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI