Ana SayfaSağlıkKolajen Etkili 10 Besin

Kolajen Etkili 10 Besin

Tüm vücutta bulunan ve birden çok görevi olan kolajen, vücut dokularına güç ve esneklik kazandıran, vücutta en çok bulunan protein çeşididir. Kolajen üretiminin bir bölümünü vücut kendi yaparken kalan kısmı da besinlerle desteklemeniz gerekebilir. Doğru gıdaları tüketerek, vücudunuzun tamamen doğal yoldan kolajen üretmesine yardımcı olabilirsiniz. İşte size kolajen üretimi için on besin önerisi!

Kolajen üretimi bakımından en güçlü besin kaynaklarından biri olan ve cilt için oldukça fayda sağlayan yumurtayı öğünlerinizde çeşitli şekillerde tüketmeniz sizin için oldukça önemlidir.

Lor peyniri, beyaz peynir, inek sütü, soya sütü gibi ürünler yüksek oranda prolin ve lisin içerir. Bu amino asitler, kolajen oluşumunu hızlandırır. Kolay emilim adına süt ürünlerini ana öğünlerinizden ayrı tüketmeniz sizin için daha faydalı olacaktır.

Domatesin içerisinde bulunan likopen ve antioksidan, kolajen seviyenizi korumanıza yardımcı olur, bu sayede cildinizin olduğundan daha genç görünmesini sağlar.

Ahududu, böğürtlen, yaban mersini, kızılcık, çilek, kiraz, siyah üzüm gibi besinler içerdikleri güçlü antioksidanlar sayesinde kolajen üretimini hızlandırırlar. Aynı zamanda güneş ışınlarının neden olduğu deri rahatsızlıklarını da önlerler.

Et, kolajen yönünden en zengin kaynaktır. Eti sert yapan bileşen kolajendir. Zengin bir protein kaynağı da olan bu besin, cildin esnekliğini arttırıken, cilt hücrelerinin bozulmasını engeller.

C vitamini açısından zengin olan; şeftali, mango, kayısı, ananas, limon, greyfurt, portakal, kavun, havuç, bal kabağı gibi besinler vücuda kolajen desteği verirken, cildin daha pürüzsüz görünmesini sağlar.

Sarımsak ve soğan gibi sülfür içeren gıdalar vücuttaki kolajen üretimini artırır. Doğal antibiyotik kaynağı olmalarının yanı sıra, cilt için kolajen oluşumuna katkı sağlarlar.

Fındık, fıstık, ceviz kolajen desteği konusunda hayatınızda mutlaka yer vermeniz gereken besinlerdir. Ara öğünlerinize ilave ederek tüketebilirsiniz.

Yağlı balıklar, cildinizin beslenmesinde faydalı olan temel yağ asitleri bakımından zengindir. Lisin aminoasiti bakımından zengin olduğu için kolajen üretimine katkı sağlarlar.

Roka, lahana, ısırgan otu gibi yeşil yapraklı sebzeler cildin elastikiyetini korurlar; vücudun kolajen üretimi için mükemmel takviye depolarıdır.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI