Ana SayfaSağlıkKilo Yapmayan 5 Meyve

Kilo Yapmayan 5 Meyve

Elma besin lifi içeriği sayesinde sindirimin düzenlenmesine yardımcı olur. Ancak aşırı elma tüketimi, elmada bulunan ve sindirilemeyen bir şeker formu olan “sorbitol” nedeniyle ishale yol açabilir (27). Vücuttaki sıvıyı bağırsaklara çeken ve dışkıyı yumuşatan sorbitol elmanın kabızlık için önerilmesinin nedenidir

Karpuz oldukça az kalori içerir ve 1 tabak karpuz ortalama 55 kaloridir. Karpuz sadece düşük kalorisi ile diyetinize destek olmaz aynı zamanda lifli yapısıyla uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur.  Ancak burada dikkat edilmesi gereken tek nokta karpuzun şeker içerdiğidir.

Yemeklerden sonra daha uzun süre tok hissetmemizi sağlayan besin lifi bakımından zengin olan yaban mersini kilo vermenize yardımcı olabilir.Ayrıca tatlı tadıyla çikolata, şeker ihtiyacınızı azaltarak diyetinize bağlı kalmanızı sağlar. Ek olarak diyet sırasında beslenme şeklinin değişmesi nedeniyle sık görülen bir sorun olan kabızlıktan korunmak için yaban mersini yiyebilirsiniz.

Sadece bu meyvede bulunan bazı enzimler, sindirimi kolaylaştırarak yağ yakılmasını hızlandırır. Bu nedenle kilo vermek için oluşturulan pek çok diyet listesinde ananası görebilirsiniz. C vitamini bakımından en zengin meyvelerden biri olan ananas; cilt, saç ve tırnak sağlığının korunmasından çeşitli hastalıklara karşı vücudun direncinin artırılmasına kadar pek çok noktada da etkili bir meyve.

Tüm bunlara ek olarak besin lifi bakımından zengin ananas kabızlık başta olmak üzere çeşitli sindirim sorunlarına karşı tüketilmesi önerilen meyveler arasında ilk sıralarda geliyor.

Greyfurt içinde bulunan besin elementleri ile metabolizmanızın sağlıklı çalışmasına yön verir, sağlığınızı korur ve geliştirir. Greyfurdun kalori değeri, enerjisi oldukça düşük, su oranı da çok yüksektir. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI