Ana SayfaSağlıkKalıcı Mutluluğun 10 Anahtarı

Kalıcı Mutluluğun 10 Anahtarı

1. Minnet Etmek

Araştırmalar, hayatımızdaki olumlu şeyler için minnet duymanın ve takdir duygusunun kendi mutluluk düzeyimiz üzerinde güçlü bir etkiye sahip olduğunu, mutluluğun en önemli anahtarlarından biri olduğunu gösteriyor. Güzel ve iyi şeylere odaklandığımız müddetçe daha mutluyuz.

2. Nezaket ve Merhamet

Mutluluğun bir başka destekleyici ikilisi ise nezaket ve başkalarına karşı duyarlılık. Bunun en basit örneği olarak, gönüllü çalışmalarla birilerinin hayatına dokunmanın, onlara iyilik yapmanın insan ruhunda yarattığı huzuru gösterebiliriz.

3. Öz Şefkat

İnsanların yaklaşık % 80'i kendilerine karşı başkalarının onlara davrandığından daha acımasız davranıyor. Bu tip saldırgan özeleştiri mutluluğu olumsuz etkiliyor. Kendinize şefkat göstermeli, benliğinize nezaket ve anlayışla yaklaşmalısınız. Böylece zihinsel ve fiziksel sağlığınız da olumlu etkilenir.

4. Bilinçli Farkındalık

Çalışmalar gösteriyor ki, gün içerisinde çoğu insan fiziksel olarak bulunduğu yerdeyken zihinleri ortamdan tamamıyla kopuk durumda oluyor. Mutsuzluğu tetikleyen bu durumu ortadan kaldırmak için şimdiki an içerisinde gerçekleşenlere dikkat etmeli ve tüm duyularınızla o anı hissetmeye odaklanmalısınız.

5. İyimserlik

Kulağa klişe geliyor evet ancak, bardağın dolu tarafını görmek hem fiziksel hem zihinsel sağlığınız için çok önemli. İyimser insanlar birçok açıdan karamsarlardan daha mutlu ve sağlıklı olma eğilimindeler.
 

6. Diğer İnsanlarla Olan Bağlantılar

Teknoloji ve sosyal medya çağında yaşadığımız bu günlerde bazı çalışmalar gösteriyor ki, kişilerarası bağlantılarımızın kalitesi, miktar arttıkça bozuluyor. Kurulan niteliksiz iletişim ise bireyleri mutsuzluğa itiyor.

7. Bağışlama

Yaralandığımız zaman, öfke doğal bir tepki. Ancak aylarca, hatta yıllarca öfke duymak, zihinsel ve fiziksel sağlığımız üzerinde toksik bir etkiye sebep olabiliyor. Mutlu bir yaşam sürmenin sırrı, bu öfkeden kurtulmayı öğrenmekten geçiyor.

8. Güçlü Yönleri Kullanma

Kendinizdeki güçlü yönlerin farkında olmanız ve bunlardan faydalanmanız mutluluğu tetikler. Bir şeyleri başarma hissi mutluluk verdiği gibi gelecekteki atılımlarınız için motivasyon da sağlar.

9. Olumlu Deneyimlerin Tadını Çıkarma

Yaşadığınız olumlu anların ve ruhunuzda yarattığı huzurun tadını çıkarın. Hislerinize odaklanın.

10. Beden Sağlığı

Uykunuza, egzersiz düzeninize ve tükettiğiniz besinlere dikkat ederseniz beden sağlığınızın mutluluğunuzla doğru orantılı olduğunu fark edeceksiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI