Ana SayfaGüzellikGüzellik Rutininize Mutlaka Ekleyin: Avokado

Güzellik Rutininize Mutlaka Ekleyin: Avokado

Avokado lezzetli olduğu kadar sağlıklı bir gıda. İçeriğindeki yüksek lif, potasyum, folik asit ve vitaminler ile “super food” yani süper gıda listelerinde mutlaka bulunuyor. Avokadoyu yalnız veya başka ürünlerle destekleyerek güzellik bakımınız içinde kullanabilirsiniz.

Saçlarımıza bakım yapmak için avokadoyu tek başına kullanabilir veya diğer ürünlerle karıştırıp bir maske hazırlayabiliriz. Avokado besleyici içeriği ile saçlara ihtiyacı olan nemi verir ve saçlarınızın güçlenmesine yardım eder.

Ekstra nem ve yumuşaklık için bir çatalla ezdiğiniz yarım avokadonun içine bir yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın ve saçlarınıza eşit şekilde sürün. En az yarım saat olmak üzere istediğiniz kadar bekletin ve ardından şamğuanınızla her zamanki şekilde yıkayın.

Ellerinize bakım yaparken yine avokado yağını kullanabilirsiniz. Tırnak etlerine sürmek için doğal bir yağ ile karıştırıp masaj yaparak yedirmelisiniz. Özellikle cildimizin ekstra kuruduğu kış aylarında günde bir kaç kere ellerimizi ve tırnak etlerimizi nemlendirmemiz gerekiyor.

Ellerimize gösterdiğimiz ilgiyi ayaklarımıza göstermesekte ayaklarımız da kuruyor. Krem, peeling gibi uygulamaları ayaklarımıza da uygulamalıyız. Ayaklarınız için; evdeki malzemelerle basit bir peeling yapabilirsiniz:

Yarım avokado

1 Yemek Kaşığı Bal

1 Yemek Kaşığı Şeker

Malzemeleri karıştırıp, ayaklarınızı bu karışımla 1 dakika ovun ve durulayın. 

Avokado yağı ayrıca tıraş kremlerine de doğal bir alternatif ve bloggerlar tarafından kullanılıyor. Yatıştıcı etkisiyle, tıraş sırasında oluşan tahrişe de iyi geliyor. En iyi etki için saf veya bulabildiğiniz en doğalını kullanmalısınız. Bir diğer alternatif ise avokadolu ürünler kullanmak olabilir.

Son olarak zor çıkan makyaj ve çıkmayan göz makyajını temizlemek için avokado yağı kullanılabilir. En iyi tarafı ise tamamen doğal olması.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI