Ana SayfaRöportajGirişimci Derin Fidan ile Colslim Üzerine

Girişimci Derin Fidan ile Colslim Üzerine

Öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz?

Tabii ki, ismim Derin, Sainte Pulcherie Fransız Lisesi sonrası Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nü kazandım ve buradan mezun oldum. Üniversite eğitimim sırasında finans ve pazarlama üzerine birçok staj yaptım, mezun olduktan sonra da tercihimi Pazarlama alanından yana kullanarak 2012 yılında kurumsal hayata başladım. Marka yönetimi, pazarlama stratejileri, iletişim stratejisi ve dijital de dahil olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı merkezli birçok uluslararası faaliyet gösteren şirkette çalışma imkânım oldu. Her zaman çalışmaya aç, istekli bir kişi oldum, kendimi tanımamda da, kendim için ne istediğimi anlamamda da iş hayatının çok önemli bir rol oynadığını düşünüyorum. Terazi burcuyum, dengeli, uyumlu ve adil olmaya çalıştığım kadar kararsız, heyecanlı ve sabırsızım 🙂  Bu nedenle kurumsal hayatı çok sevdim ama yeni bir şeyler denemek için içim hep kıpır kıpırdı.

Bir gün eşim Erhan, asıl işi gıda hammaddesi distribütörlüğüdür, uzun zamandır üzerinde düşündüğü projesinden bahsetti, Fonksiyonel Gıda Sektörü onu hep heyecanlandırırdı, bu anlamda Türkiye’de bir girişim projesi üzerine çalıştığını anlattı. Onda üretim, tedarik ve hammadde tarafıyla ilgili bilgi ve beceri vardı, üzerine ben de pazarlama alanında o güne dek öğrendiklerimi ekledim ve Colslim’i bu şekilde hayata geçirdik. Başlarda kurumsalda çalışmaya devam ettiğim için çok aktif olarak ilgilenemiyordum, en sonunda ben de cesaretimi toplayarak girişimimize full konsantre dahil oldum. 

Colslim hakkında Trendus okuyucularını bilgilendirebilir misiniz?

Colslim, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından belirlenen besin değerleri standartları doğrultusunda geliştirilen, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Kilo Verme Amaçlı Enerjisi Kısıtlanmış Gıda” tebliğine uygun olarak üretilmiş toz formda bir gıdadır. İçeriğinde %100 sığırdan elde edilen 15,5 gr kolajen peptid, 5 gr lif, 24 farklı vitamin & mineral ve yağ yakımını hızlandırmaya yardımcı 1 gr CLA barındıran, düşük kalorili bir öğün alternatifi aslına bakarsanız. Almanya’da formüle edildi ve geliştirildi, üretimini Türkiye’de gerçekleşiyoruz. Şu anda protein kaynağı olarak kolajeni kullanan Dünyada tek alternatif öğün biziz, bu nedenle de Colslim’i bir gıda teknolojisi olarak görüyoruz. Öğün atlamamak, dengeli beslenmek ve aldığımız besinlerden en yüksek faydayı sağlamak üzere geliştirildi. Gün içerisinde hepimiz iş, aile, sorumluluklar, yapılması gerekenler derken büyük bir koşturma içerisine giriyoruz ve kimi zaman akşama kadar yemek yiyemediğimiz oluyor. Günlük besin değeri ihtiyacımızı karşılayamamak ve aç kalmak sağlığımızı tabii ki olumlu etkilemiyor. Bu noktada artık devreye Colslim giriyor, bir porsiyonu günlük besin değeri ihtiyacınızın %30’unu karşılıyor. Şeker ve katkı maddesi içermiyor. Vanilya Bisküvi ve Çikolata Bisküvi olmak üzere iki aromamız bulunuyor.

Colslim'in nasıl kullanılmasını öneriyorsunuz? ​

COLSLIM’in en basit kullanım şekli 300 ml yağsız süt ile karıştırmak, bu şekilde 1 dakikada tüketilmeye hazır hale geliyor. Süt ile tüketilmesini önermemizin sebebi sütün protein ve mineral yönünden de zengin bir besin kaynağı olması. 300 ml yağsız süt ile karıştırıldığında 8 gr’a yakın bir protein miktarı de sütten geliyor, bu şekilde 1 porsiyon yağsız süt ile hazırlanmış Colslim 23 gr protein değerine sahip oluyor. Arzu edilirse bitkisel kaynaklı sütlerle de tabii ki hazırlanabilir.

Bu hızlı kullanım şekli dışında birçok farklı ve lezzetli tariflerde de kullanılan bir ürün. Kekten kurabiyeye birçok fit tarifin içerisinde Colslim’i kullanarak lezzetli ve besin değeri yüksek alternatifler yaratmaya çalışıyoruz.  Web sitemizde “Fit Tarifler” altında Uzman Diyetisyenimiz Dilan Yavuz tarafından besin ve enerji değerlerinin çalışıldığı birçok pratik tarif yer alıyor.

Kullanıcılar Colslim sonrası kendilerinde ne gibi değişiklikler gözlemliyorlar?

Kolajen, insan vücudundaki proteinin yaklaşık %30’unu oluşturmaktadır. Çoğunlukla ciltte, kemiklerde ve vücuttaki bağ dokusunda yer alır. Derimizde bulunan proteinlerden kolajen ve elastin, ölü cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlayarak deriye destek olur ve esneklik kazandırır. İlerleyen yaşla birlikte vücudun kolajen üretimi oldukça azalır ve hepimizin deneyimlediği gibi ciltte sarkmalar, çizgiler ve kırışıklıklar oluşmaya başlar. Yapılan araştırmalar kişinin günlük rütinine kolajen eklemesinin ciltteki nem ve esneklik kaybının dengelemesine destek olduğu göstermektedir. Bunun yanı sıra kolajen, genç veya yaşlı her kişi için kas kütlesi kaybına karşı etkili bir protein bileşenidir. İyi hazırlanmış bir diyet ve rutin egzersiz programı ile beraber kolajen kullanımı, bir protein olarak kas kütlesini arttırmaya ve yağ kütlesini azaltmaya yardımcı olmaktadır. Diğer protein kaynaklarından farklı olarak kolajen, vücudun kas gelişimi için ihtiyaç duyduğu aminoasit dengesinde, doğal kaynaklı bir protein çeşididir. Colslim’in içerisinde 15,5 gr kolajen bulunmaktadır. 

Ayrıca, içeriğinde bulunan 5 gr prebiyotik lif kalın bağırsakta bulunan iyi bakterileri yararlı bir şekilde besleyen özel bitkisel liflerdir. Vücudumuz bu lifleri sindiremez, bunun yerine kalın bağırsaklarda fermente olurlar. İyi bakterilerin büyümesini destekleyen, kötü ve hastalığa neden olan bakterilerin ise gelişmesini engelleyen bir etki yaratırlar. Her lifli gıda prebiyotik değildir ancak Colslim’den alacağınız lif prebiyotik liftir.

Günlük ihtiyacımız olan besin değerlerini almamıza yardımcı olarak dengeli beslenmemizi destekler, güzel bir diyet programıyla uygulandığında da kilo kontrolüne yardımcı olur.

Colslim’i kimler kullanabilir?

Dengeli beslenmeye özen gösteren herkes Colslim’i ana ya da ara öğün olarak kullanabilir. Bunun haricinde amatör ya da profesyonel olarak spor yapan ve protein takviyesi kullanan kişiler için de antrenman öncesi ve sonrası öğünü olarak kas oluşumunu ve kas iyileşmesini kolajenin gücünü kullanarak desteklemek için tüketebilirler. Aç kalmadan kilo kontrolünü sağlamak isteyen kişiler, kolajen takviyesi kullanan ve cilt sağlığına önem verenler, “az vakit, az kalori, çok fayda” diyen pratik ve lezzetli öğünleri tercih eden herkes kullanabilir.

Okuyucularımız Colsli​m'e nereden ulaşabilirler?

Colslim’i web sitemizden üzerinden sipariş verebilirler, ana satış noktamız burası ancak bu noktaları geliştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çok yeni olarak iki özel spor salonuyla anlaştık, buralarda antrenman öncesi ve sonrası öğünü olarak hazırlanarak sunuluyor, dilerseniz satın da alabiliyorsunuz. Bir yandan da sağlıklı beslenmeyi destekleyen kafe ve restoranlarda çalışmalarımız devam ediyor. Hem sıvı hem de tariflerle birlikte “Colslim’i daha farklı şekillerde nasıl sunabiliriz?” üzerinde çalışıyoruz.

Bizimle Colslim ile yapabileceğimiz lezzetli ve sağlıklı bir tarif paylaşır mısınız?

O halde sizinle en çok ilgi gören tariflerimizden birkaçını paylaşalım 🙂

Colslim Fit Kurabiye/ 1 porsiyonu 68 kcal

Hazırlanış Süresi: 15 dk

Pişirme süresi: 15-20 dk

İçeriği: Protein değeri yüksek, besin değerleri yüksek, şeker ilavesiz bir atıştırmalık. 

–          50 gr tam buğday unu

–          50 gr keçiboynuzu unu

–          1/2 yemek kaşığı tereyağ

–          3 yemek kaşığı soya sütü

–          1 yemek kaşığı dut kurusu unu

–          1 paket Çikolatalı Colslim

Colslim Smoothie Bowl /

Hazırlanış Süresi: 15 dk

İçeriği: Besin değerleri yüksek, doyurucu bir öğün

–          2 adet akşamdan kesip buzdolabının dondurucu kısmında dondurulmuş olgun muz

–          1 paket Colslim Vanilya

–          1 çorba kaşığı süzme yoğurt

–          2-3 (ihtiyaca göre) çorba kaşığı soya sütü

Blenderdan geçirin, ufak bir çorba kasesine boşaltın

—- 349 Kcal.

Süslemek için önerimiz:

–          1 çorba kaşığı granola

–          1 çorba kaşığı chia tohumu

–          1 çorba kaşığı çiğ badem

–          ¼ muz (ya da tercihe göre çilek)

—- 220 Kcal

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI