Ana SayfaSağlıkEvde yoga yapmak için bilmeniz gerekenler

Evde yoga yapmak için bilmeniz gerekenler

Yoga için evde en rahat yapabileceğiniz spor diyebiliriz çünkü yogada bir dolu materyale ihtiyacınız yok. Daha rahat uygulama için bir yoga matınız olabilir. Ancak o bile şart değil! Bahaneler aramaktan vazgeçin ve evde yoga yapmanın inceliklerini bizimle birlikte öğrenin.

Hazırlanın

Evde yoga yaparken adeta bir yoga sınıfına gidiyormuş gibi hazırlanmak motivasyonunuz açısından iyi olacaktır. Moralinizi yükseltecek ve yoga esnasında rahat hareketinizi sağlayacak tayt, spor sütyenleri ve kıyafetlerle kendinizi moda sokun.

Alanınızı belirleyin

Sizi evinizin ya da odanızın hangi köşesi mutlu ediyor? Kendinizi en pozitif hissettiğiniz alan neresi? Açık havada yoga yapmak daha mı keyifli? Bunun için balkonu ya da varsa evinizin bahçesini seçebilirsiniz. Gün ışığı mı tercih edersiniz? Perdeleri açın, camları açıp odayı havalandırın. Aksine gecenin sessizliği ve sakinliği mi huzurunuzu karşılıyor? O halde akşam yatmadan önce yoga yapın. Yani bu aşamada saati ve mekanı belirlemek büyük önem taşıyor.

Aplikasyonları deneyin

Pek çok uygulama mevcut bu amaca hizmet eden. Bunları deneyip hangisinin size uygun olduğunu bulabilirsiniz. Ya da online eğitimler satın alabilirsiniz. Yogaya yeni başlıyorsanız Youtube’daki eğitici videolar da şimdilik sizin için faydalı olabilir.

Kendi yoga sınıfınızı kurun

FaceTime ve Zoom gibi uygulamalarla toplu videolu buluşmalar ayarlayabilirsiniz. Görüntülü konuşma ile arkadaşlarınızla aynı anda yoga yapmanın keyfini çıkarın.

Arkadaşlarınızı çağırın

Sadece görüntülü konuşmak sizin için yeterli değilse arkadaşlarınızı bir yoga günü için evinize davet edebilirsiniz. Salonunuzu bir yoga stüdyosuna çevirip hem keyifli hem de sağlıklı bir buluşma gerçekleştirmek çok kolay!

Ortamınızın enerjisi önemli

Mumlar, aromatik yağlar, tütsüler ile ortamın enerjisini değiştirebilirsiniz. Doğal taşlar ve kristaller ilginizi çekiyorsa onları da yanınızda bulundurun. Size kendinizi iyi hissettiren, aşina olduğunuz dingin bir müzik açın ve yoga seansınıza başlayın!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI