Ana SayfaAnne ve ÇocukEn İyi Uzay Filmleri: Uzay Severler İçin 25 Film Önerisi

En İyi Uzay Filmleri: Uzay Severler İçin 25 Film Önerisi

Uzay temalı filmler; özellikle iyi işlendiğinde favori filmlerimizden olabiliyor. Son yılların en iyi uzay filmlerinini merak ediyorsanız bu liste tam size göre! Uzay filmi sevenler için hemen izlemelik 25 farklı film tavsiyesi Trendus’ta.

Avengers: Infinity War

Marvel Sinematik Evreni’nin en önemli filmlerinden biri kabul edilen Infinity War; kahramanlarımızın dünya dışında da çıkan savaşlarıyla yeni uzay filmleri arasında da en iyilerden biri olarak kabul ediliyor. Iron Man ve Captain America’nın önderliğindeki ekip bu kez Thanos ile karşı karşıya geliyor.

IMDb Puanı: 8.5

The Fifth Element / Beşinci Element

Luc Besson'un bu kült filmi için gelmiş geçmiş en iyi uzay filmlerinden biri dersek yanılmış olmayız! 2200'lü yıllarda geçen ve Bruce Willis ve Milla Jovovich'i bir araya getiren filmde; beşinci elementin arayışına düşen Leeloo ve Korben Dallas karakterleri ile eğlenceli bir maceraya kapılacaksınız. Filmin kostümlerini de ikonik tasarımcı Jean Paul Gaultier'nin yaptığını belirtelim!

IMDb Puanı: 7.7

Star Wars: Episode IV — A New Hope

Star Wars serisinin en iyi filmlerinden biri olarak kabul edilen bu filmin aynı zamanda pek çok kişinin en iyi uzay filmleri listesinin de zirvesinde olduğuna eminiz!

IMDb Puanı: 8.5

The Martian / Marslı

Tansiyon dolu ve akıllıca bir film olan Marslı; çıktığı günden bu yana uzay filmleri listesinin vazgeçilmezlerinden biri. Ridley Scott'ın yönettiği filmde başrolde Matt Damon'ın olması bile başlı başına izlemek için harika bir neden!

IMDb Puanı: 8.5

Moon

Sam Rockwell’in bu filmdeki performansını izlemediyseniz, çok şey kaybediyorsunuz! Helium-3'ü keşfetmek üzere Ay'ın karanlık bir köşesine gönderilen Sam Bell; eve dönmesine yakın oraya nasıl geldiğini dahi unutmaya başlıyor ve etrafında neler olup bittiğini anlamak için savaşıyor.

IMDb Puanı: 7.9

Gravity

Meksikalı sinemacı Alfonso Cuarón'ın yönetmenliğini üstlendiği bilim-kurgu geriliminin başrolünde Sandra Bullock efsanevi bir performans sergiliyor! Uzay boşluğunda yapayalnızkalan bir astronotun hikayesi olan film; çıktığı yıl oldukça konuşulmuştu. Bu nedenle yeni uzay filmleri içerisinde önemli bir yere sahip. 

IMDb Puanı: 7.7

Starship Troopers

Paul Verhoeven’in fantastik-kült filmi, 90’lı yılların en eğlenceli filmlerinden biri aynı zamanda! Dünya dışından gelen katil böceklerin gezegenine giden; liseden yeni mezun olmuş olan Johnny Rico insanlığın geleceğini belirleyecek savaşı başlatıyor.

IMDb Puanı: 7.2

Star Wars: Episode V — The Empire Strikes Back

Aslında Star Wars serisinin tüm filmleri, en iyi uzay filmleri listesinde yer almalı; farkındayız! Yıldız Savaşları'nın bu bölümünde Luke SkywalkerYoda’yı bulmak ve Jedi eğitimini tamamlamak üzere yola çıkıyor.

IMDb Puanı: 8.5

Star Trek Into Darkness

J.J. Abrams filmleri olmadan; uzay filmleri listesi yapmak mümkün değil! Abrams'ın yeniden başlattığı seride; bir zamanların çok sevilen kahramanlarının gençliklerine gidiyoruz. 

Serinin bu filminde Benedict Cumberbatch’ı da görmek mümkün! Üstelik kötü adam olarak!

IMDb Puanı: 7.7

Interstellar

Interstellar’da , geçmişte bıraktığı biliminsanı kariyerini özleyen Cooper'ın karşısına çıkan teklifi değerlendirmesini dahası insanlığın güvenliği için alması gereken zorlu kararı izliyoruz. Kesinlikle son 10 yıl içerisindeki yeni uzay filmleri içerisinde en iyilerden biri!

IMDb Puanı: 8.6

Sunshine

Trainspotting ile şöhret kazanan yönetmen Danny Boyle bu bilimkurgu filminde; uzayda bağlantısı kesildikten sonra güneş ile baş başa kalan bir uzay ekibi anlatılıyor. Değeri bilinmemiş uzay filmlerinden biri!

IMDb Puanı: 7.3

Total Recall

Total Recall (1990) Önerimiz yeni versiyonunu değil, kült konumdaki orijinal versiyonu izlemeniz. Paul Verhoeven'ın yapımında Arnold Schwarzenegger, Rachel Ticotin, Sharon Stone var. Mars gezegeninde gerçek ile hayal arasında bir yerde sıkışan Douglas'ın maceralarını izlediğimiz yapım, en iyi uzay filmlerinden biri. 

IMDb Puanı: 8.5

Wall-E

Sadece en iyi uzay filmlerinden biri değil, aynı zamanda en iyi animasyon filmlerinden biri! Oscar ödüllü Wall-E'de başka bir gezegene taşınan insanoğlunun bıraktığı çöplerden kendine yeni bir dünya yaratan yalnız Vol.i’nin yalnızlığı, başka bir robot olan Eve’nın gelmesiyle son bulur. İki sevimli robotun arasında filizlenen dokunaklı ilişki türlü zorluklara rağmen direnmeye ve ayakta kalmaya çalışır.

IMDb Puanı: 8.5

Pitch Black

Bir uzay gemisi; arıza sonucu ıssız bir gezegene düşer. Ancak güneş tutulması gezegenin kana susamış sakinlerini de ortaya çıkaracaktır. En iyi uzay filmlerinden biri kabul edilen film, aynı zamanda Vin Diesel'in de yıldızını parlatan yapımlardan biriydi.

IMDb Puanı: 7.1

Dune

Frank Herbert’ın bilimkurgu klasiği romanından David Lynch'in uyarladığı yapımda Sting'i de izlemek mümkün! Çöl gezegeni Dune’u kontrolü altına almak isteyen 3 ırkın savaşını ve gezegen halkının beklediği mesih’in gelişini anlatıldığı filmde başrol ise Kyle MacLachlan'ın.

IMDb Puanı: 6.6

2001: A Space Odyssey

Gerçek bir klasik izlemek istiyorsanız, Stanley Kubrick'in bu başyapıtına bayılacaksınız! Filme dair en ilgi çekici detay; filmin Ay’daki sahneleri tasvir edern çekimleri bir yıldan uzun sürede ve henüz insanoğlu ayak basmadan önce tamamlanmış olması. Neil Amstrong’un seyahati sonrası Kubrick’in en ince detaya kadar -henüz açıklanmamış- gerçeklere bağlı kaldığı şaşırtıcı bir biçimde göze çarpıyor.

IMDb Puanı: 8.3

Alien

Ridley Scott imzalı bu film hem serisinin, hem de ait olduğu bilimkurgu türünün en önemli yapıtlarından biri olarak kabul görüyor. başka bir gezegenden bir yardım çağrısı alan tarihin en ünlü uzay gemisi Nostromo mürettebatı; bilinmedik gezegene iniş yapar. Bu çağrının bir uyarı sinyali olduğunu geç fark eden ekip bilinmeyen bir yaşam formuyla karşılaştıklarında olağandışı ve ürkütücü bir maceraya atılırlar.

IMDb Puanı: 8.5

Prometheus

Bu kez Alien'ın köklerine iniyoruz! Bildiğimiz Alien serisinden tamamen bağımsız olan bu yapım yine de en iyi yeni uzay filmleri arasında gösteriliyor. Hayatın başlangıcına dair araştırma yürüten bir ekibin evrenin en karanlık noktasında yaşadıklarını anlatan filmde Michael Fassbender da var!

IMDb Puanı: 8.5

Armageddon

Bruce Willis, Liv Tyler, Billy Bob Thornton ve Ben Affleck gibi yıldızların yer aldığı ve Michael Bay'in yönettiği bu gösterişli film; en iyi uzay filmleri denildiğinde akla gelenlerden biri. New York'a zarar veren bir meteor, daha büyük bir meteorun habercisidir. Bilim insanları ise bu meteoru ikiye bölecek bir plan yapar.

IMDb Puanı: 6.7

Avatar

Titanik, Yaratıklar ve Terminator filmlerinden hayran olduğumuz James Cameron'ın modern zaman mucizesi Avatar; en iyi uzay filmleri listelerinin olmazsa olmazlarından.

IMDb Puanı: 7.8

Star Wars: Episode VI   Return of the Jedi

George Lucas’ın zihninden perdeye yansıyan Star Wars VI: Return of the Jedi, ikonik serinin ilk üçlemesine son noktayı koyuyor ve başta Darth Vader olmak üzere bütün karakterlerinin kaderini belirliyor. Prenses Leia’nın filmdeki altın rengi bikinisinin de sinema tarihinin unutulmazları arasına girdiğini belirtelim!

IMDb Puanı: 8.3

Contact

Pulitzer ödüllü Carl Sagan’ın romanından Oscar ödüllü Forrest Gump filmiyle tanıdığımız Robert Zemeckis tarafından beyaz perdeye uyarlanan filmde; dünya dışı varlıklardan ilk mesajını alan Jodie Foster'ın macerasını izliyoruz. Matthew McConaughey ise kadronun diğer yıldız ismi.

IMDb Puanı: 7.4

Damn of The Planet of Apes

Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti'nde genleri değiştirilmiş, isyancı maymun Caesar'ın kaçışının üzerinden geçen 10 yılın sonrasında olanları izliyoruz. Orijinal filmin de gelmiş geçmiş en iyi uzay filmleri listesinin gediklilerinden olduğunu belirtelim.

IMDb Puanı: 7.6

Gattaca

En iyi uzay filmlerinden biri sayılan Gattaca; Ethan Hawke, Jude Law ve Uma Thurman’lı kadrosuyla da dikkat çekiyor. Teknolojinin ve bilimin durmak bilmeksizin ilerlediği bir çağda geçen filmde; bilim artık kusursuz insan modelleri üretebilmektedir. Özel amaçlar ve mevkiler için yaratılan bu süper insanlar, normal insanların yerini aldığından onları hayattan soyutlamaktadır. Bu eski insanlardan biri de astronot adayı Vincent’tır., Bu süreçte kurduğu bir tezgah sayesinde yüksek bir mevkide iş bulan Vincent’ın oyunu ise şirkette vuku bulan bir cinayeti çözmek için görevlendirilen özel dedektif tarafından açığa çıkarılacaktır.

IMDb Puanı: 7.8

Guardians of the Galaxy

Marvel'ın "Guardians Of The Galaxy" adlı çizgi romanından uyarlanan film, Marvel Sinematik Evreni'nin en büyük sürprizlerinden biri olmuştu. Chris Pratt'i de global bir yıldız konumuna ulaştıran filmde; olağanüstü efektler göze çarpıyor. Hikayede bir grup suçluyu; evrenin kontrülünü ele geçirmeye çalışan tarafa karşı izliyoruz.

IMDb Puanı: 8.1

Uzay filmleri iştahınızı kesmeye yetmediyse zamansız ve iç ısıtan en iyi romantik filmler listemize göz atın!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI