Ana SayfaAnne ve ÇocukEn İyi Kore Filmleri: Uzakdoğu Sinemasından 32 Kore Filmi Önerisi

En İyi Kore Filmleri: Uzakdoğu Sinemasından 32 Kore Filmi Önerisi

Kore filmleri, etkileyici yapımlarıyla sinema dünyasında kendisine has olan yeri sağlamlaştırmaya devam ediyor! Peki Uzakdoğu sinemasının en iyi örneklerini izlemeye ne dersiniz? İşte Uzakdoğu sinemasından; en iyi 32 Kore filmi!
 

Oldboy

Gerçek bir klasikten bahsediyoruz! Ülkemizde “İhtiyar Delikanlı” adıyla bilinen film global çapta o kadar kült ki; 10 yıl sonra Hollywood da bir yeniden çevrim ile el attı ancak orijinali kadar başarılı olamadı.

Film, yıllarca hapis tutulan bir adamın serbest bırakılmasının ardından intikam arayışını konu ediyor. Oh Dae-Soo adında bir adam, bir gün kaçırılır ve 15 yıl boyunca eski püskü bir hücrede tutuklu kalır. Hiçbir açıklama yapılmamıştır. Sonra bir gün serbest bırakılır. Eline, para, cep telefonu ve pahalı kıyafetler verilir. Bu adam başına gelen bu durumun nasıl ve neden olduğunu anlamak ve gereken intikamı almak konusunda kararlıdır. Bu sırada Oh Dear-Soo aslında kendisini kaçıranların daha da büyük bir planının olduğunu keşfeder. Ancak bu planın özü acı dolu bir yoldan geçmektedir. Gerçeği bulmak ise bu yolun ta kendisidir. Uzakdoğu sinemasının en iyilerinden.

IMDb Puanı: 8.4

Burning

İlk gösterimini 2018 Cannes Film Festivali'nin ana yarışma bölümünde gerçekleştiren filmin başrolünde The Walking Dead'den tanıdığımız Steven Yeun yer alıyor. Yarı zamanlı kurye, arada sırada da yazar olan Jongsu bir teslimat sırasında eski komşusu olan Haemi’yle karşılaşır. Haemi genç adamdan, kendisi Afrika seyahatindeyken kedisine göz kulak olmasını rica eder. Seyahatten döndüğündeyse, Jongsu’yu Kenya’da rastladığı gizemli bir adam olan Ben’le tanıştırır. Bir gün Ben Jongsu’ya sahip olduğu tuhaf bir hobiden bahseder.

IMDb Puanı 7.5

My Little Bride

En iyi Kore romantik komedilerinden biri olan My Little Bride, gişede de oldukça başarılı olmuştu.

IMDb Puanı: 7.1

 

Fabricated City / Modified City

Eğlenceli Kore filmlerinden biri olan Fabricated City’de, gerçek hayatta Kwon Yoo (Ji Chang-Wook) bir işsizdir ama sanal oyun dünyasının en iyi lideridir. Kwon Yoo daha sonra bir cinayetle suçlanır. Hacker Yeo-Wool (Shim Eun-Kyung) 'un yardımıyla cinayet davasının ardındaki gerçeği ortaya çıkarmaya çalışır.

IMDb Puanı: 6.9

A Moment to Remember

2001 Japon televizyon dizisi Pure Soul'a dayanan film, gerçek bir Kore sineması klasiği. Umutsuz bir aşkın peşine düşen ve sürekli yolları şaşıran bir kız, yine unutkanlık sonucu bir erkekle karşılaşır ve tesadüfler sonucu ona aşık olur. Biraz zorlamayla başlayıp, gerçek bir aşka dönüşen bu ilişki, zamanla gelişen umutsuz bir hastalığın kurbanı olacaktır. Ve aşkın tek besini anılar, yavaş yavaş silinir. anıların silinmesiyle korku başlar.

IMDb Puanı: 8.2

Hit-and-Run Squad

Uzakdoğu sinemasının son dönemden hareketli örneklerinden biri olan yapım; sadece vur-kaç davaları ile ilgilenen bir polis departmanının etrafında gelişiyor. Eun Shi-Yeon (Gong Hyo-Jin) bir polis memurudur. Rütbesi düşürülerek bölgesel soruşturma biriminden vur-kaç soruşturma birimine atanır. Eun Shi-Yeon ekibinin diğer üyeleri Seo Min-Jae (Ryoo Joon-Yeol) ve Woo Sun-Young (Jeon Hye-Jin) ile beraber hız ve otomobil çılgınlığı ile suç işleyen Jung Jae-Cheol’un (Jo Jung-Suk) peşine düşer. Jung Jae-Cheol, eski bir Formula 1 yarışçısıdır ve emekli olmuştur. Şimdilerde ise bir iş adamı olarak çalışmaktadır.

IMDb Puanı: 5.5

Money

Film, zengin olma hayalleri kuran bir borsa aracısı etrafında gelişiyor. Beonhopyo ondan borsa aldatmacası konusunda yardım etmesini ister. Beonhopyo’ya yardım ederek istediği zenginliği elde etmeye başlar. Ancak uzun zamandır, Beonhopyo’nun peşinde olan Mali Denetleme Servisi’nden Han Ji- ondan şüphelenmeye başlar.

IMDb Puanı: 5.5

Bereullin / The Berlin File

Filmin merkezinde; Berlin’de Güney Koreli bir kuruluşa sızması için görevlendirilen Kuzey Koreli gizli ajan Pyo Jong-Sung var. Terk edilmiş Kuzey Koreli ajanı ortadan kaldırmak için bir kiralık tutulur.

IMDb Puanı: 7.2

Injeong sajeong bol geot eobtda / Nowhere To Ride

Polislerin bir kılık değiştirme ustasını yakalamayı denediği bir kovalamaca filmi, 90 sonlarının klasik Kore filmleri arasında yer alıyor. Bu nefes kesen filmi mutlaka izlemelisiniz.

IMDb Puanı: 6.6

I Saw The Devil / Şeytanı Gördüm

Kyung-chul sırf kişisel tatmin için insanların canını kıymaktan çekinmeyen psikopat bir seri-katildir. O kadar vahşi ve acımasızdır kadın, çocuk, yaşlı ayırt etmeden herkesi öldürebilir ve bu haliyle polis için daha da zor, bir sonraki adımı tahmin edilemez bir hedef haline gelmiştir. Fakat emekli bir komiserin kızı olan Joo-yeon’u kaçırınca Kyung-chul bütün hıncı da kendisine çekecektir. 
Yetenekli, gizli bir ajan olan Dae-hoon ise vahşi biçimde öldürülen genç kadının nişanlısıdır. Sevdiği kadının hunharca öldürülmesi Dae-hoon'u tek başına bu vahşi seri katile karşı harekete geçirecektir… Canavarı engellemek için kendisi bir canavara dönüşmeye hazırdır… 

IMDb Puanı: 7.8

A-jeo-ssi / Mazisi Olmayan Adam

En iyi Kore aksiyon filmlerinden biri olan filmin başrol oyuncusu Won Bin, mafya tarafından kaçırılan küçük kıza yardım etmek için, çekildiği köşesinden dışarı çıkar. Mutlaka izlemeniz gereken Kore filmlerinden biri.

IMDb Puanı: 7.8

Memories of Murder / Cinayet Günlüğü

Cinayet Günlüğü'nde Güney Kore 90'lı yılların sonlarında askeri bir yönetimin baskıcı tavrının altındadır. Ülkede sansürler ve baskı her gün ağırlaşarak devam etmektedir. Bir gün bir tecavüze uğramış olan bir kadın vahşice bir cinayete kuran gider. Olayı çözmek için işin başına lokal bir polis dedektifi olan Park Doo-Man getirilir. Ancak uyguladığı tüm yöntemler onu cinayetten uzaklaştırır. Bunun üzerine görevin başına getirilen Seo, önceki dedektiften daha başarılı olmak için elinden geleni yapacaktır.

IMDb Puanı: 7.8

Miracle in Cell No. 7  / Hücre 7 Mucizesi

En iyi Kore filmleri denildiğinde kesinlikle akla ilk gelen yapımlardan biri!

Zihinsel özürlü bir bir babadır ve kızını çok sevmektedir. Bir gün, yanlışlıkla bir suça karışır ve suçsuz yere hapishaneye gönderilir. Yıllar sonra, kızı Ye-Seung suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışır.

Filmin çok yakında 'Yedinci Koğuştaki Mucize' adıyla yerli versiyonunu izleyeceğimizi ve Aras Bulut İynemli'nin de başrolde yer alacağını belirtelim!

IMDb Puanı: 8.7

Gonggongui jeog / Public Enemy

En iyi Kore filmlerinden biri olarak görülen Public Enemy, Kang Woo-suk tarafından yönetilmiş ve 2002 yılında sadece Güney Kore'de yaklaşık 3 milyon izleyiciye ulaşmıştı. Kang Chul-jung on beş yıldır suçla mücadele eden bir detektiftir, ama parasal olarak hep eli dardadır. Oysa Chul-jung'un içeri tıktırdığı adamlar onu olduğuna pişman edecek kadar iyi durumdadır.Yelpazenin öteki ucundaysa finans, mezbaha, inşaat ve eğlence işleri olduğu kadar birkaç da kulüp içeren devasa bir ticaret ağını yöneten varlıklı patron Jae-young vardır. Genç erkekleri kendisi için eğitmektedir, zor zamanlarda işlediği suçları üstlenmesi için onları sahte itiraf vermeye zorlar.KANG Chul-jung gencecik delikanlıları kendi bencil emelleri uğruna birer suçluya dönüştüren Jae-young'a karşı açıklanamaz bir öfke duymaktadır. Ve Chul-jung bir açığını bulduğu anda onu ele geçireceğine yemin eder. Filmin sonraki yıllarda Another Public Enemy adında devam filmi de geldi.

IMDb Puanı: 7.2

Joheunnom nabbeunnom isanghannom  / İyi, Kötü ve Tuhaf

Kore sinemasından Western havasını solumamızı sağlayan film, 130'larda geçiyor. Kesinlikle ilginç ve eğlenceli bir deneyim!

IMDb Puanı: 7.3

Haebaragi / Sunflower

Dram ve aksiyonu bir araya getiren bu Kore filminde; kasabanın en tehlikeli genci olan Oh Taesik 10 yıl sonra kasabasına geri döner. Eskiden azılı bir çete lideri olan Oh Taesik çok değişmiştir. Eskisinden farklı birisi olmaya karar vermiş ve hapisten çıktıktan sonra neler yapacağını not almıştır. Ancak kasabasındaki değişimler onu zorlayacaktır.

IMDb Puanı: 7.4

Janghwa, Hongryeon / Karanlık Sırlar

2003 yapımı filmin yönetmeni Kore sinemasının tanınan isimlerinden Ji-Woon Kim.

Sumi ve Suyon (Su-jeong Lim ve Geon-yeong Mun) zorunlu bir ayrılığın ardından, aylar sonra evlerine geri dönerler. Annelerinin ölümünün ardından, üveyanneleri (Jung-ah Yum) çoktan evlerine yerleşmiştir. Babaları (Kap-su Kim) üvey anneleri ile kızların arasındaki sorunları görmezden gelmekten yanadır. Oysa iki kızkardeşle, üvey annelerinin arasındaki düşmanlık tahmin edilebileceğinden çok daha köklüdür. Anne, baba ve kızların yaşadığı ev, bu düşmanlıktan kaynaklanan tuhaf olaylara sahne olur. Herkesin hafızasından silmek için uğraştığı bir olay, dördünün de hayatını cehenneme çevirecektir.

IMDb Puanı: 7.2

Nae Anaeui Modeun Geot / All About My Wife

Jeong In (Im Su Jeong) ve Du Hyeon (Lee Seon Gyun) bir deprem sırasında Japonya'nın Nagoya ilinde karşılaşır ve o an ilk görüşte aşk'a tutulurlar. Çiftin arasında hızla aşk filizlenir ve evlenirler.
Jeong In: yıllara meydan okurmuşçasına hala çekici, şık ve tutkuludur fakat Du Hyeon ise acınası bir haldedir. Karısının sürekli dırdır etmesinden ve olumsuz düşüncelerinden bıkmıştır.
Jeong-in, insanların gözünde kusursuz kocasına göre ise dünyanın en ama en kötü karısıdır. Ayrıca boşanmak istese bile bunu söyleyemeyecek kadar da zavallıdır.
Bir gün, Du Hyeon komşusunun kapısında her dakika değişik değişik kızlar görür ve haliyle komşusu Seong Gi'nin yaşına rağmen iyi bir çapkın olduğunu düşünür.
Seong Gi kadınlar üzerinde olağan üstü bir yeteneğe sahiptir lakin o bu yeteneğini kullanmaya bir son vermek istemektedir. Derken tam bu sırada, Du Hyeon'un aklına bir fikir gelir. "Mükemmel Bir Son" için komşusu Seong Gi'den karısını tavlamasını ister. Kore filmlerinin en eğlencelilerinden biri!

IMDb Puanı: 6.7

My Sassy Girl

2001 Güney Kore yapımı olan film, kısa sürede modern klasikler arasına girdi.

Kolej öğrencisi Kyun-woo(Tae-hyun Cha)bir akşam eve dönüşünde metroda çok güzel ama bir o kadar da sarhoş bir kıza(Ji-hyun Jun) rastlar. Kız metro hattının kenarında ayakta zor durmaktadır ve Kyun-woo onu trenin önüne düşmekten kurtarır. Bindikleri trende kız baygın düşmeden önce en son Kyun-woo'a laf attığı için yolcular onun kız arkadaşı olduğunu düşünürler. Yolcuların suçlayıcı bakışları üzerine Kyun-woo kızın sorumluluğunu almak ve onu bir motele kadar taşımak zorunda kalır.

IMDb Puanı: 8.1

Ode To My Father

Dram türündeki bu Kore filmi; 105 milyon gişe yapmıştı.1950’lerde Kore Savaşı’ndan kaçan çocuk yaştaki Duk-soo, ablasını kaybedince, onu arayan babasını da arkada bırakarak yoluna devam eder. Sonunda bir kente yerleşir ve babasının yerini almaya çalışarak, ailesinin geri kalanının geçimini sağlamak üzere türlü işlerde çalışmaya başlar. Yıllar ilerledikçe Almanya’da bulunan ve ciddi ölüm riski taşıyan kömür madenlerinde çalışmaya karar verir.

IMDb Puanı: 7.8

Pieta / Acı

Usta yönetmen Kim ki-Duk'un bu filmi, kesinlikle en iyi Kore filmlerinden biri. Kimsesiz büyüyen ve hayata karşı acıması olmayan bir adamın hayatını konu alan film, dünya prömiyerini 2012 Venedik Film Festivali'nde yapmış ve ödülle dönmüştü. Tefeciler için çalışan ve "tahsilata giden her yol mubahtır" ilkesiyle davranan adına Gang Do'nun kaybedecek hiçbir şeyi yoktur; bu yüzden de zalimliğinin zirvesindedir. Fakat bir gün annesi olduğunu söyleyen bir kadın karşısına çıkacak ve yaşamını yeniden sorgulamasına neden olacaktır. Gang Do kadına başta inanmasa da, sonrasında sakladığı dehşet dolu sırları öğrenecektir.

IMDb Puanı: 7.6

Silenced / Do-ga-ni

Crucible adlı romandan uyarlanan filmde Kang In-Ho , Moojin şehrinde işitme engelliler için görevlendirilmiş ve henüz yeni atanmış bir öğretmendir. Seo Yoo-jin de Moojin İnsan Haklarını Koruma Merkezi'nde çalışmaktadır. Okulda gizlice uygulanan şiddeti ve başka korkunç şeyleri günışığına çıkarmak için birlikte çalışırlar…

IMDb Puanı: 8.5

Taegukgi hwinalrimyeo / Brotherhood

Sadece en iyi Kore filmlerinden biri değil, aynı zamanda en iyi savaş filmlerinden biri. Kore Savaşı'nın patlak vermesi sırasında Güney Kore ordusuna zorla hazırlanan iki kardeşin hikayesini anlatan filmi mutlaka izlemelisiniz. Savaş çıkmadan önce üniversite öğrencisi olan Jin Tae Lee, ağabeyi ile ayakkabı tamirciliği yapmaktadır. Annesi ve ağabeyinin nişanlısı ile kurdukları mutlu ve sıradan bir yaşamları vardır. Ağabeyi bir yandan annesine ve kardeşine bakarken, diğer yandan da evlilik hazırlıkları yapmaktadır. Her şey normal giderken Kuzey Kore ve Güney Kore arasında savaş çanları çalar. Aile göç etmek durumunda kalır fakat iki kardeş yolculukları esnasında askere alınırlar. Ağabey Jin Seok’un hayattaki tek bir amacı artık savaştan sağ salim ve zaferle çıkarak ailesinin yanına dönmektir…

IMDb Puanı: 7

Pido nunmuldo eobshi 

2002 yapımı bu dram/suç filmi; aksiyon,komedi ve dramı bir araya getiriyor. Erken 2000'ler estetiği için izleyebileceğiniz bir film.

IMDb Puanı: 6.3

Train to Busan

Filmin dünya prömiyeri 2016 Cannes Film Festivali'ndeki Geceyarısı Seansı'nda gerçekleşmişti.ehlikeli ve durdurulamayan bir virüs Güney Kore ülkesini etkisi altına alır. Bu sırada Seul'den Busan'a gitmekte olan bir hızlı trenin yolcuları hayatta kalma mücadelesi verecektir.

IMDb Puanı: 7.5

100 Days with Mr. Arrogant

Çatlak bir liseli kız olan Ha-yeong, yanlışlıkla zengin ve kibirli bir çocuğun pahalı aracıyla kaza yapmasına sebep olur. Adı .Ha-yeong olan bu genç, verdiği hasarın karşılığında onunla bir sözleşme yapar. 100 gün boyunca onun istediği her şeyi yapacaktır. Bu yüz gün boyunca ikili arasında gelişen komik anlar ve duygusal yakınlaşmalar olur.

IMDb Puanı: 6.1

Silmido

Kore'de yapılan en pahalı filmlerden biri olan bu çarpıcı aksiyon filminde, Güney Kore başkanına suikast düzenlemek için Kuzey Koreli bir ekip ülkeye sızar. Güney Kore hükümeti, Kuzey Kore lideri Kim Il-sung'un öldürülmesi amacıyla, suçlulardan oluşan özel bir cinayet birliği kurar.

IMDb Puanı: 7.1

Method / Mesodeu

Son dönem Kore sinemasının en vurucu işlerinden biri ile karşı karşıyasınız. Aktör Jae-Ha iki erkekli sahne oyunu "Unchain"in kadrosundadır. "Unchain" kadrosundaki bir diğer isimse idol yıldız Young-Woo'dur. Young-Woo sahne oyununa çıkmaya şevkli değildir. Başta iki adam iyi anlaşamaz. Oynadıkları karakterlerin ve gay temalı hikayenin içine daha çok girdikçe iki adam da beklenmedik duygular hissetmeye başlar. Bu arada Hee-Won, Jae-Ha'nın kız arkadaşıdır. Jae-Ha ve Young-Woo arasındaki ilişki konusunda tuhaf hisleri vardır. .

IMDb Puanı: 7.0

Midnight Runners

Kore film önerilerinde listenin başında olmayı hak eden, yeni dönem Kore filmlerinden biri.

Midnight Runners; iki polis akademisi öğrencisinin gözlerinin önünde gerçekleşen bir kaçırılma olayını çözmeye çalışmasını konu alırken; eğlence, dram ve aksiyonu bir arada sunuyor.

IMDb Puanı: 7.1

Gwanghae: Wangyidoen namja / Masquerade

Kore filmi önerilerinde, 12.3 milyonluk gişesiyle tepelerde olmayı hak eden filmlerden biri! Bu yapım ayrıca şu anda Kore film tarihinin en yüksek dokuzuncu hasılat filmi. 16. Joseon Hanedanlığında olan olayları anlatılıyor.

IMDb Puanı: 7.8

Dodookdeul / The Thieves

Kore tarihinin en yüksek gişelerinden birini yapan film; başarılı bir hırsızlık hikayesi. Popeye, yardımcısı Jampano anne kız numarası yapan alkolik Chewing Gum ve seksi hırsız Anycall ile beraber Leesung Galeri'nin varlıklı sahibinden nadide bir eseri çalarlar. Ertesi günse Popeye'yi yakalamaya çalışan ve her adımını
takip eden polis memuru tarafından tarafından basılırlar. Kore'den kaçmak zorunda kalan çete Hong Kong'ta Popeye'nin eski patronu Park'ın çetesine katılır. Çete lideri Park'ın amacı Makau'de ağır güvenlik önlemleriyle korunan bir kumarhaneden 30 milyon dolar değerindeki "Güneşin Gözyaşları" isimli elmas kolyeyi çalmaktır.

IMDb Puanı: 6.8

A Man and a Woman

Bir adam ve bir kadın arasında; Finlandiya'da gerçekleşen yasak aşkın filmi diyebiliriz. Son dönemin en iyi Kore filmlerinden olan yapım; melodram türüne yakın duruyor.

IMDb Puanı: 6.9

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI