Ana SayfaYaşamEn Garip 10 Kahve Çeşidi

En Garip 10 Kahve Çeşidi

Avolatte
En son yenilikçi yemek takıntısı, bir avokado kabuğunda servis edilen bir latte (sütlü kahve için süslü bir terimdir) olan "avolatte" dir. Melbourne'deki Truman Cafe'de geliştirilen fikir, internet üzerinden neredeyse dünyanın dört bir yanına yayılmış durumda. Biraz avokado aroması eklemek çevre dostu bir yol gibi görünüyor, ama herkes tadını sevecek diye bir şey yok. Ne düşünüyorsunuz yeni akımın bizde yaygınlaşması ne kadar zaman alacak?

Renksiz Kahve
Birçok insan, çok fazla kahve tüketmekten kaçınır çünkü inci gibi beyaz dişlere zarar verebilir. Dünyanın ilk renksiz kahvesi sayesinde artık lekeli dişler hakkında endişelenmenize gerek yok. Güçlü kahve ve dişlerini seven iki Slovakyalı kardeş olan David ve Adam Nagy, kendileri adadıkları bu yeni fikir ile tüm sorunu ortadan kaldırıyor. CLR CFF olarak adlandırılan yenilikçi içecekleri renksiz, su görünümlü bir kahve olarak karşımıza çıkıyor.

Kömür Kahve
Günümüzde aktif kömür, diş macunlarından dondurmaya kadar her şeyde kullanılıyor ve şimdi kahvelerinizde de bu siyah dokunuşları bulabilirsiniz. Evet, kömürlü latteler Instagram'da hızla yayılıyor. Bu yeni kahve şaşırtıcı bir şekilde kafeinle yapılmıyor. Bunun yerine, odun kömürü kremsi süt ile karıştırılıyor ve güçlü bir uyandırma servisi olarak içime hazır hale geliyor.

Yanan Kömür Kahvesi
Bir fincan kahve tadını çıkarmanın heyecan verici bir yolunu arıyorsanız, sıcak kömürü bir kadeh içine boşaltmayı deneyin. Endonezya'dan kopup gelen bu yeni trend cızırdayan kömürü fincanın içine kadar taşıyıp ateşi içinizde hissetmenizi sağlıyor. (Ki bir bakıma bu gerçek manasıyla da kullanılabilir.) 1960'larda Bay Adam tarafından keşfedilen bu tat aslında ilk olarak mide rahatlatma amacıyla kullanılıyordu. Bir önceki kömür kahvesinin aksine içinde kafein olduğunu da belirtelim.

Dünyanın En Güçlü Kahvesi
Bazı insanlar bir fincan kahve olmadan uyanamazlar – ve birkaç tanesi için bazen bir pot gereklidir. Yeterince kafein alamıyorsanız, dünyanın en güçlü kahve fincanlarından birini bulabileceğiniz Avustralya'daki Viscous Cafe'ye gitmek isteyebilirsiniz. Bu kahvelerin sadece bir tanesi 80 normal fincan kahveye eşdeğerdir. Her bir porsiyon 5 gram kafein içerir – sağlıklı bir yetişkin için 18 gram ölümcül olan Viscous'un üç fincanı sizi tehlikeli bir şekilde ölümle randevuya çıkarabilir.

Kafeinsiz Kahve
Kafein tadını alamıyorsan kahve içmenin anlamı ne? 2015'te New York'ta kafein bağımlıları tarafından farklı bir kafe türü oluşturuldu. Kafeinsiz pop-up dükkanı hiç uyumayan şehirde ücretsiz kahve tedarikçisi haline geldi. Ve kahve seven New Yorklular tarafından “kültürel kıyametin ilk işareti” olarak adlandırıldı. Pop-up, Kanada merkezli bir şirket olan Swiss Water Decaf'ın, insanları "kafeinsiz kahve sanatını keşfetmeye" teşvik eden bir fikriydi.

Beze Kahvesi
Seul'deki Çizim Cafe'si espresso'ları büyük beze dağlarıyla süslemeye başladı. Kolay kolay erimeyen bu beze dağları, kahvenin yanında atıştırılabilecek bir aperatife dönüşüyor. Çoğunlukla müşteriler tarafından kahve içine batırılarak yenen bu yeni akım instagram üzerinde hızla hit haline gelmeyi başardı.

Bölünmüş Kahve
Avustralya'da ortaya çıkan bu kahve çeşidi kahveyi bir gökkuşağı gibi tonlarına ayırıyor. Su, süt ve espressonun üç ayrı bardakta servis edildiği bu kahve ilk keşfedildiğinde alay konusu olsa da şimdinin trendleri arasında yer alıyor.

Espresso Tonik
Tonik artık yeni bir arkadaşla takılıyor. O arkadaşının adı ise espresso. Popülaritesi artan soğuk, kafeinli ve karbonatlı bir içecek olarak karşımıza şıkan bu karışım oldukça iddialı gözüküyor.

Şaraplı Kahve
Şarap? İyidir. Kahve? O da iyidir. Öyleyse, insanlar ikisini bir araya getirmek için neden bu kadar bekledi? Bir kafe nihayet beklediğimiz içeceği bize verdi: kırmızı şarap ve demlenmiş kahve. Napa Vadisi'nde bir kafe olan Molinari Private Reserve, kırmızı şarap ve kahve çekirdeklerini kavurup şarap gibi kokan bir kahve karışımı yaratıyor. Şarabın buradaki görevi ise sizi sarhoş etmek değil sadece ortaya eşşiz bir lezzet çıkartmak için yardımcı oluyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI