Ana SayfaYaşamDoğru Ütü Nasıl Yapılır?

Doğru Ütü Nasıl Yapılır?

Gömlek

Gömleği ütülemeye yaka kısmından başlayın. Gömlek yakası nasıl ütülenir diyorsanız: Yakanın önce iç kısmını ütüleyin. Arkasını da ütüledikten sonra ikiye katlayıp kat yerini bir veya iki kez ütüleyin. Daha sonra kol uçlarını ve omuzları ütüleyin. Omuzları ütü masasına geçirerek ütüleyebilirsiniz. Kolları ise ütü masasına yatırıp kat yerini ayarlayın. Çift çizgi olmaması için kat yerini dikiş yerine göre ayarlayabilirsiniz. Gömleğin önünü ütüleyin. Ütü ucuyla düğme aralıklarındaki kırışıklıkları düzeltebilirsiniz. Ütüyü gömleğin arka kısmını ütüleyerek bitirin. Eğer pili varsa, çift çizgi oluşmasını önlemek için elinizle düzeltin.

Nakışlı Kıyafetler

 Bu tür kumaşları ütülemek düşünüldüğünden daha kolaydır.Kumaşı havlunun üzerine ters yüz bir şekilde koyun ve buhar yardımı ile üzerinden ütüleyin.

İpek kumaş gibi hassas kumaşlar

İpek giysilerinizi çok hafif nemliyken, düşük ısıda, ters çevirerek ütüleyin. Buhar ve sprey kullanmayın. Eğer gerekli görürseniz, giysinizin üzerine ince bir kumaş koyarak ütüleyebilirsiniz.

Düğmeli kıyafetler

Düğmeler bir kaşık yardımı ile kapatılarak korunabilir. Kaşıgı düğmenini üstüne koyun ve çevresini ütüleyin.

Pliseler

Pilisenin içinden giysinin aşağı kısmandan başlayıp sonra dışını ütüleyin.Kusursuz piliseler için mutlaka buharlı ütüleme yapın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI