Ana SayfaSağlıkDoğru Squat ve Plank Nasıl Yapılır?

Doğru Squat ve Plank Nasıl Yapılır?

Evde spor yaparken, herhangi bir ekipman gerektirmedikleri için uygulayabileceğiniz en iyi egzersizler squat ve plank. Ancak bu iki hareket, doğru bir şekilde yapılmadıkları takdirde yaralanma ve zedelenmelere yol açabilir. Gelin hep beraber doğru uygulanışlarına bakalım:

Doğru ve etkili squat nasıl yapılır?

Squat esnasında yapılan en yaygın hatalar: Dizlerin birbirine çok yakın olması en sık hatalardan biri. Bu hata da dizlerde ve belde baskı oluşturarak ağrılara neden olabiliyor. 

Doğru squat uygulaması: Ayaklarınızı dümdüz karşıya bakacak şekilde aralarında bir omuz mesafesi olacak kadar açın. İlk hareketinizle dizlerinizi büktüğünüzden emin olun. Böylece sırtınız geriye ve aşağı doğru hareket eder. Hareketin doğru yapımında, sanki görünmez bir sandalyede oturuyormuş gibi durmalısınız. Hareket boyunca sırtınızı dik tutmaya özen gösterin.

Doğru ve etkili plank nasıl yapılır?

Plank esnasında yapılan en yaygın hatalar: Bu harekette en büyük yanılgı kalçayı aşağıda bırakmak oluyor. Bu da belde ağrıya sebep oluyor. Bir diğer hata ise hareketi kollar ile değil omuzlar ile yapmak oluyor.

Doğru plank uygulaması: Doğru plank pozisyonunda ağırlığınızı dirsekleriniz, ön kollarınız ve ayaklarınızda paylaştırmalısınız. Omuzlarınız, kalçalarınız ve dizleriniz ise hareket etmeden düz bir şekilde durmalı. Hareketi uygularken karnınızı içinize çekerek kaslarınızla dengeyi sağlamaya çalışın ve kaslarınızdan destek alın. Sırtınızın hareket etmemesi oldukça önemli.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI