Ana SayfaModaCOS X Studio Swine

COS X Studio Swine

Salone del Mobile'ye 2012 yılından beri katılan COS, bu sene Tasarım Haftası için Japon mimar Azusa Murakami ve İngiliz sanatçı Alexander Groves'un işbirliğinden doğan Studio Swine ile bir işbirliği gerçekleştirdi. İkili, farklı duyulara aynı anda hitap eden bir deneyim sunan New Spring adlı enstalasyonunu, Milano'da bulunan Cinema Arti'de sergiledi.

Tasarım Haftası süresinde gezilebilen enstalasyon, 6 metre yüksekliğinde ve tamamen geri dönüşümlü alüminyumdan hazırlanan bir yapıdan oluşuyor. Konstrüksiyon, içi tozu andıran bir maddeden oluşan balonlar üretiyor ve bu balonlar tenle temas ettiğinde patlayarak bu tozları serbest bırakıyor. Ancak eldivenle dokunulduğunda bir süre boyunca balon yapısını muhafaza ediyor, böylelikle ziyaretçiler enstalasyonla etkileşime geçme şansı yakalıyorlar.

İkili, New Spring enstalasyonu için ilhamını Milano'nun zengin tasarım ve sanat tarihinden almış. Studio Swine: "Tarihi Milano saraylarında karşımıza çıkan Murano avizeleri ve bu akımla kontrast oluşturan modern İtalyan tasarımları, New Spring enstalasyonunun çıkış noktalarını oluşturdu. Toplu bir tasarım deneyimi yaratabilme fikri ise, bize İtalya'nın görkemli kamusal çeşmelerinden geldi, zira bu alanlar İtalya'nın en büyük lükslerinden biri."

COS Kreatif Direktörü Karin Gustafsson: "Studio Swine'ın çalışmaları uzun süredir biri etkiliyor ve bize ilham veriyordu. Bu sebeple New Spring'e hayat vermek bizim için de son derece heyecan verici. Umarım bu sene sergilediğimiz enstalasyon, tüm ziyaretçilerin hayal gücüne hitap eder. Böylesine yetenekli ve yaratıcı isimlerle işbirliği yapmak ve COS kimliğini tasarım dünyası ile buluşturmak bizim için büyük bir mutluluk kaynağı.

Milano Tasarım Haftası, yenilikçiliğin ve yaratıcılığın buluştuğu, dünyanın en önemli platformu. COS'un enstalasyonu ile bu platformda yer almaktan dolayı gururluyuz." dedi.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI