Ana SayfaTeknolojiCep Telefonunu Şarj Ederken Bunlara Dikkat Edin

Cep Telefonunu Şarj Ederken Bunlara Dikkat Edin

Cep telefonunuzu tüm gün kullanıp şarjını tükettikten sonra gece boyunca şarja takıp doldurmak pek çoğumuzun yaptığı bir şey. Ancak batarya ömrü için ideal olan bu değil. Hatta bataryanıza zarar veriyor. Bu yüzden şarj alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor.

Akıllı telefonların, tabletlerin ve diğer elektronik aygıtlarınızın büyük çoğunluğunda bir anot, bir katot ve bir kimyasal elektrolit içeren lityum iyon piller bulunuyor. Akıllı telefon ve diğer pilleri test eden cihazlar sunan Cadax, Battery University adında ücretsiz bir eğitim web sitesini işletiyor. Battery University'nin piller ve doğru şarj üzerine verdiği bazı tavsiyelere dikkat etmekte fayda var.

TELEFONUNUZU AZ VE SIK ŞARJ EDİN

Hepimiz cep telefonlarımızı uzun gece şarjına takmaya alışkınız. Ancak, sık sık ve küçük dozlarda şarja aslında pilinizin sağlığı için en iyi seçenek olabilir. Battery University'ye göre, yalnızca % 10 veya % 20 şarj etmeniz fark etmiyor. Kısmi şarj pile zarar vermek bir yana daha da faydalı.

ŞARJINIZI YÜZDE 65 İLE 75 ARASINDA TUTUN

Telefonunuzun gücünü korumak için ideal aralık yüzde 65 ile 75 arası. Şarjınızı ne kadar bu aralıkta tutarsanız ömrünü o kadar uzatırsınız.

PİLİNİZİ TAM ŞARJ ETMEKTEN KAÇININ

Telefonunuzu %100'e kadar şarj etmemelisiniz. Modern lityum iyon pillerin tam olarak şarj edilmesine gerek yok. Battery University, tam şarj edildiğinde voltajın pil ömrüne zarar verdiğini söylüyor.

DOLDUKTAN SONRA ŞARJDA KALMASINDA BİR SIKINTI YOK

Eğer pilinizi yüzde 100'e gelecek kadar şarj ettiyseniz, telefonunuzu şarjdan çıkarmanıza gerek yok. Şarjınız % 100'e ulaştığında otomatik olarak kapanacak ve böylece şarj cihazınızı cihazınıza bağlı bırakarak herhangi bir ekstra hasar vermiş olmayacaksınız. Eğer pilinizi tamamen doldurmak istiyorsanız bu şekilde kalmasında bir sıkıntı yok.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI