Ana SayfaSağlıkBu Kış Daha Fazla Balkabağı Tüketmek İçin 5 Neden

Bu Kış Daha Fazla Balkabağı Tüketmek İçin 5 Neden

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan balkabağı, çorbadan tatlıya birçok yemekte kullanılıyor. Peki balkabağının “sağlıklı bir lezzetten” daha fazlası olduğunu biliyor muydunuz? İşte balkabağını bu kış daha fazla tüketmek için 5 neden…

Tüm vitaminler bir arada!

Balkabağı eşittir A vitamini diyebiliriz! Görme, büyüme, üreme, bağışıklık sistemi, sindirim sistemi, epitel doku yapımı, gelişimi ve korunmasında rol oynar. Ayrıca balkabağı Beta karotenin en iyi kaynaklarından biridir.

Yüksek lif değerleri

Yaklaşık %90’ı su olan bu sebze aynı zamanda lif içeriği zengin olduğu için uzun süre tok kalmanızı sağlayarak kan şekerini dengeler, aynı zamanda tatlı isteğini azaltmaya destek olur. Yani diyet döneminiz için de harika ve leziz bir seçenek!

*Fotoğraf: Instagram/alexismaymcmullin

Kabızlığı engeller

Balkabağı; bağırsak hareketlerinizi düzenleyerek kabızlık ve şişkinlik gibi problemlerle baş etmenize yardımcı olur. Ayrıca potasyum içeriği nedeniyle kan basıncını düzenleyerek tansiyonu dengeler.

Cilt için çok yararlı

Akne başta olmak üzere cildin fonksiyonlarının düzelmesinde çok yararlı olan balkabağı; niasin, riboflavin, B6 ve folat gibi iyi bir B vitamini kaynağıdır. Niasin ise dolaşımı iyileştirdiğinden akne tedavisinde etkili olacaktır.

*Fotoğraf: Instagram/cococuenco

Bağışıklığı güçlendirir ve kanser riskini azaltır

Yapılan pek çok araştırma; beta-karoten bakımından balkabağı gibi zengin besinlerle beslenenlerin kanser konusunda düşük risk gösterdiğini ortaya koyuyor. Karotenoid formlar antioksidan gibi çalışır ve çeşitli kanser türleri ile yaşlanmaya bağlı hastalıklara karşı koruyucu etki gösterirler. C vitamini içeriğinden dolayı vücudun savunma mekanizmasında görevlidir ve beyaz kan hücrelerinin artmasına yardımcı olur.

*Fotoğraf: Instagram/oliviaculpo

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI