Ana SayfaYaşam“Brand Week Gastro”ya Gıdada Sürdürülebilirlik Damga Vurdu

“Brand Week Gastro”ya Gıdada Sürdürülebilirlik Damga Vurdu

 

Zorlu PSM’de gerçekleştirilen Brand Week Gastro ilk gününde yoğun ilgi gördü. 7 farklı panelde 12 konuşmacının yer aldığı ilk günde; gıdada sürdürülebilir fikirler dikkat çekti. Dünya kaynaklarının doğru kullanılması çevresinde şekillenen konuşmalarda, beslenme kaynaklarımızın her geçen gün biraz daha yok olduğunun ve beslenmeden israfa her alanda tüketicilerin farkındalık kazanması gerektiğinin altı çizildi.

İlk günden öne çıkan detaylar:

İtalya’dan Balzamik Sirke panelinin konuşmacısı Andrea Bezzechi, Avrupa’da en çok ithal edilen gıda ürünü olan Balzamik Sirke’nin başarı öyküsünü paylaştı.

İstanbul’dan Ayvalık’a Bir Şefin Öyküsü panelinde ise, Şef Şemsa Denizsel şehirde markalaşan bir şefin yerele uzanan öyküsü anlattı. Panelin ardından Denizsel, katılımcılara Ayvalık lezzetlerini tanıttı.

Brand Week Gastro’nun en ilgi gören panellerinden biri İstanbul Yiyecek İçecek Grubu Ortağı Şef’i Mehmet Gürs’ün konuşması oldu. Grundig Ruhun Doysun panelinde söz alan Gürs ve Arçelik Pazarlama A.Ş. Grundig Türkiye Grup Yöneticisi Handan Abdurrahmanoğlu, ‘’Ruhun Doysun’’ projesi ile atık yönetiminin ve bilinçli beslenmenin önemini anlattı.

İyi Beslen, Kendine İyi Bak panelinde konuşan Berrin Yiğit, doğru ve sürdürülebilir beslenmenin, dünya ekolojisine, insan sağlığına katkısını anlatırken dünya kaynaklarının ve gıdanın israfına dikkati çeken bir konuşma yaptı.

Dünyayı Yaşatmak için Böcek Proteini mi Vegan Olmak mı? Sürdürülebilir Beslenmeyi Başlat panelinde İyi Yaşam ve Beslenme Uzmanı Dilara Koçak; hava, toprak ve suyu korumak yaşamsal bir ihtiyaçtır dedi ve bunun için en önemli ve gerekli şeyin, sadece hayvansal beslenmenin önüne geçerek tahıl ve sebze ağırlıklı beslenmek olduğunu vurguladı.

Fotoğrafın Tat Algısındaki Yeri – Sosyal Medyalaşan İnsanın Tat Algısı panelinde iseYemek Fotoğrafçısı Mehmet Ateş, Instagrammer Kenan Yıldırım ve Dude Table Kurucusu Funda İnansal tarafından fotoğrafın gıda deneyimi ve satın almada etkileri tartışıldı.

Gıda Üretiminde Sürdürülebilir Fikirler panelindeFazla Gıda CEO’su Olcay Silahlı, Ek Biç Ye İç ve Collectorspace Kurucu Direktörü Haro Cümbüşyan ve İksir Resort Town Co-founder Ece Aydın tarafından gıdada sürdürülebilir fikirler çerçevesinde; Şehirde tarım nasıl olur? Akuaponik sistem nedir? Dikey bahçeler ile şehirde tarım nasıl yapılır? Hidroponik sistem nedir? konularına cevaplar arandı.

Panellerin ardından birinden lezzetli doğal ürünlerle İksirli Çiftlik Ürünleri tadımı ve Bosch ile Cheesecake Tadımı gerçekleştirildi. Ayrıca, etkinlik alanında bulunan Intema Yaşam mutfağında katılımcılarla birlikte keyifli bir workshop gerçekleştirildi.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI