Ana SayfaTeknolojiBatarya Ömrünü Uzatan Bilgiler

Batarya Ömrünü Uzatan Bilgiler

Arka plan etkinliğini azaltın

Bu ipucumuz, muhtemelen herkesin işine gelmeyecek. Ancak arka plandaki uygulamaların çoğunu kapatmak, onların pili tüketmesine engel olacaktır. Twitter'da birisi sizden bahsettiğinde uyarı almak çok önemli değilse, bu işlevi kapatabilirsiniz. Benzer biçimde Drive, Amazon gibi arka planda çalışması çok gerekli görmeyen uygulamaları "Background App Refresh" bölümünden kapatarak, arka planda işlem gücünü kullanmalarına engel olabilirsiniz.

Belirli uygulamaları daha az kullanın

Facebook, Twitter gibi uygulamaların arka planda çalışmasına engel olduğunuzda, bu sefer onları sıkça kontrol etmenizi söyleyen bir dürtüyle baş başa kalabilirsiniz. Ancak Facebook gibi bazı uygulamalar, pil ömrüne fark edilir derecede etki edebiliyorlar. Hangisinin daha çok pil harcadığını anlamak için tüketimi takip etmeniz gerekiyor. Pili sohbet etmediğiniz zamanda bile hızla tüketen uygulamalar arasında Google Hangouts'un da bulunduğunu söyleyelim.

Uyarılar

Cihazınıza gelen uyarıların ekranınızı açıp, sizi bilgilendirmesi çok pratik olabilir. Peki susturmanız gereken uygulamalar da var mı? Ekranın kısa süreyle açılıp kapanması önemsiz gibi görünse de, bunun gün içinde onlarca kez tekrarlanması pilin tükenmesini destekleyecektir. Hangi uyarılara ihtiyacınız olduğunu düşünün ve ayarlarınızı buna göre değiştirin. Bir adım daha ileri gitmek isterseniz, epostaları otomatik olarak kontrol etmeyi de durdurabilirsiniz. Ancak sanırız çoğu kullanıcı, internetle bağını bu kadar çok koparmak istemeyecektir.

Konum

Bazı uygulamaların konumunuzu takip etmesi, gerçekten işe yarıyor. Bazılarının ise bunu yapmasına pek gerek yok, çünkü kendi hayırlarına, sadece bilgi toplama amaçlı çalışıyorlar. Konum takibi pil ömrünü önemli ölçüde etkilediğinden onu tamamen kapatabilir veya belirli uygulamaları konumla ilgilenmekten alıkoyabilirsiniz.

Uçak modu

Uçak modunu sadece uçakta kullanılan bir ayar olarak düşünmeyin. Rahatsız edilmek istemediğinizde veya pil tüketimini yavaşlatmak istediğinizde uçak modu, çok faydalı olabiliyor. Ayrıca uçak modunda telefonunuz herhangi bir işlem yapmadığından çok daha hızlı bir şekilde şarj olduğunu da unutmayın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI