Ana SayfaSağlık10 Dakikalık Meditasyonla Mutluluğunuzu Arttırın

10 Dakikalık Meditasyonla Mutluluğunuzu Arttırın

Araştırmalar nefese odaklanılarak meditasyon yapmanın, anksiyete ve depresyon semptomlarını iyileştirmeye yardımcı olduğunu ve empati duygusunu arttırdığını belirtiyor. Ayrıca meditasyonun insan ilişkilerine de yardımcı olduğu bir gerçek.

Peki bu 10 dakikalık meditasyon nasıl yapılır:

1. Rahat bir pozisyonda sessiz bir alanda oturun. Sevgi dolu bir meditasyona başlamaya hazır olun.

2. Merhamet duygusu içerisinde, niteliklerinizi, takdir ettiğiniz özelliklerinizi ve kendinizle ilgili gurur duyduğunuz konuları düşünerek olumlu duyguları hissedin.

3. Daha sonra kendiniz için bazı olumlu dileklerinizi belirleyin. Neye ihtiyacınız varsa ona odaklanın. Örneğin; “Mutlu olabilir miyim”, “Sağlıklı olabilir miyim”, “İşimde başarılı olabilir miyim” gibi… Hangi ifadenin kalbinizden geldiğini ve sizin için daha anlamlı olduğunu fark etmeye çalışın. Daha sonra o cümleyi birkaç defa daha tekrar edin.

4. Kendinize karşı nazik bir tutum sergilemekten kaynaklanan pozitifliği hissettiğinizde artık bunu dışarıya aktarabilirsiniz. Sevdiğiniz birinin görüntüsünü aklınıza getirin ve kendinize sunduğunuz iyi dilekleri ona da sunun. Sevgi ve paylaşım mutluluğu beraberinde getirir, bunu unutmayın!

5. Son olarak bunun farkındalığına varın: Bu meditasyona öz sevgiyle başlamak ve daha sonra o sevgiyi başkalarına yönlendirmek nezaketinizi, şefkatinizi ve bağlılık duygularınızı arttırdı.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI