Ana SayfaYaşam1 Hafta Boyunca Denedik: Bulletproof Coffee / Kurşungeçirmez Kahve

1 Hafta Boyunca Denedik: Bulletproof Coffee / Kurşungeçirmez Kahve

Farklı konulardaki deneyimlerimizi sizinle paylaştığımız heyecan verici serimizde Trendus editörleri Kübra Elmalı ve Müşra Demir olarak bu kez 1 hafta boyunca “Bulletproof Coffee / Kurşungeçirmez Kahve”yi denedik. İşte deneyimimizden notlarımız!

Neden başladım? 

Müşra: Aslında çok açık değil mi? Yararlarını alt alta okuyunca bile insanın hemen "bana kahve verin şimdi deneyeceğim!" diyesi geliyor! Tüm iddia edilen yararları içerisinde beni en çok gaza getiren spor öncesi ekstra enerji vermesi ve ekstra yağ yakması oldu. Bir de bir öğün yerine geçmesi de hoşuma gitti çünkü hafta içi sabahları bu kahve eşliğinde çalışma fikri bana cazip geldi. 

Kübra: Benim başlama nedenim Müşra 🙂 Kendisi neyi onaylasa peşinden gittiğim bir arkadaşım olunca, hemen o güvenle motive oldum. Tabi bahsettiği yararların da başlamama etkisi olmadı değil! Zaten genel olarak doğal yağlarla ilgili her şey gerek cilt bakımında gerekse beslenmede ilgili olduğum için bunu da mutlaka denemem gerekiyordu.

Bulletproof Coffee / Kurşungeçirmez Kahveyi ne şekilde hazırladım?

Müşra: Pek çok farklı yağ kullananı var. Ben ilk önce öğle saatleri için türk kahvesi+hindistan cevizi yağı kombosuyla olanı hazırladım. Şimdi ise kahvaltı yerine içtiğim versiyonu filtre kahve ve hindistan cevizi yağı birleşimiyle hazırlıyorum. Yağın homojen bir şekilde dağılması için bir süt köpürtücü de kullanıyorum. 

Kübra: Türk kahvesi benim için aşırı keyif içeceği. O nedenle tadını bozmak istemediğim için filtre kahvede tüketiyorum. Bir kupa filtre kahveye bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ekliyorum, güzelce erimesini izliyorum ve içiyorum.

1 haftalık süreç nasıl geçti? 

Müşra: Öncelikle şunu belirteyim, her gün içmiyorum. Hafiften reflü dokunuşu da olduğu için bende; bir sabah içip bir sabah içmiyorum. Bu da sadece hafta içi, 3 gün denemem anlamına geliyor. Intermittent Fasting asla inandığım veya uygulayacağım bir şey değil şimdilik ancak bu kahveyi içerek yanlışlıkla "ondan" yapmış olabilirim. Sabah 10.00 civarı bu kahveyi içiyorum, 1 saat sonrasında HIIT/kardiyo/jimnastik rutinimi yapıyorum, spor sonrası 2 hurma yiyorum. Akşam yemeğine kadar beni inanılmaz derecede tok tutuyor. 

Bu şekilde 1 haftada 3 kilo gibi bir kayıp yaşadım ve tabii ki bundan inanılmaz keyif aldım! Sporda daha çok yağ yaktırıyor olabilir çünkü karın kaslarım daha belirginleşti, güç verdiği de kısmen doğru. Kardiyo sürem bunu içtiğimden beri daha çok uzadı. 

Enerji ve beyni çalıştırma noktasında da başarılı olduğunu düşünüyorum. Benden bu karışıma 10 puan! Ancak burada önemli bir şey belirteyim; bence türk kahveli versiyon her konuda filtre kahveliden daha başarılı ama onu da her gün yağ ile içip kendimi mutsuz edemem bir "sade türk kahvesi" sever olarak!

Öte yandan düzenli filtre kahve tüketiminin cildime iyi gelmediğini düşünüyorum, sanki kahveyle aynı renge dönüşüyorum, sanki kahve içimi çürütüyor…. Keşke meyve suyu ile yapın aynı etki oluyor gibi bir şey çıksa!

Kübra: Ben ne kadar hevesli olsam da ilk etapta oldukça çekingendim açıkçası. İlk hazırlayışımda kahvemin üzerinde yağ bulutları görmek beni bir tık örseledi. Bu yüzden kahvenize birkaç damla süt eklerseniz belki o görünümü yumuşatabilirsiniz gözünüze de hitap etsin istiyorsanız.

Tadı konusunda ise hiçbir çekinceme gerek kalmadı çünkü gerçekten bayıldım. Kahvemin aromasını yumuşattı ve çok daha leziz kıldı. Belki psikolojik, belki gerçekten öyle bilmiyorum ama bu kahveden sonra kendimi çok daha ayık hissettiğim kesin. 

Devam edecek miyim? 

Müşra: Üstte de dediğim gibi her sabah içeceğim bir şey değil. Yine haftada 3 sabah şeklinde devam etmeyi planlıyorum. Düzene koymam gereken şey, bunu içtikten sonra yarım saat içerisinde spor yapmak. Genelde 2 saat üzerinden geçince başlıyorum. Bu da etkisini biraz kaybetmesine neden oluyor. Zihnime verdiği etkiden de mutluyum. Bir şehir efsanesinden fazlası olduğunu gördüğüm için artık "cepte" bulduğum bir teknik bu. 

Kübra: Ben de sürekli kullanmayacağım. Haftada iki defa tüketebilirim ya da biraz daha enerjiye, dikkat odaklanmasına ihtiyaç duyduğum anlarda hemen bir iksir gibi yudumlayabilirim.

Bunlar da ilginizi çekebilir>>> 

1 Hafta Boyunca Denedik: Meditasyon

Yağ Yakan Bulletproof Coffee / Kurşungeçirmez Kahve Hakkında Bilmeniz Gerekenler

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI