Ana SayfaGüzellikFön Makinesiyle Kirpik Kıvırmak Güvenli Mi?

Fön Makinesiyle Kirpik Kıvırmak Güvenli Mi?

Isıtmalı kirpik kıvırıcılar, yaklaşık on yıldır hararetle tartışılan bir güzellik aleti oldu. 2010’lu yıllarda kirpiklerin gerçekten ısıtmalı kirpik kıvırıcılarına ihtiyacı olup olmadığını merak ediyorduk ve 2021’de böyle bir trendin varlığını bile unutmuş sayılırdık. Ancak TikTok kullanıcıları, kirpiklerin uzun süreli kıvrık durabilmesi için daha iyi bir çözüm bulduklarını düşünüyorlar; fön makinesi ile kirpikleri kıvırmak.

Fön Makinesi İle Kirpik Kıvrımı Nasıl Yapılıyor?
10 Kasım’da güzellik içerikleri üreten bir TikTok kullanıcısı kirpiklerini fön makinesiyle nasıl kıvırdığını gösteren 42 saniyelik bir video yayınladı. Kirpiklerini fön makinesine tutmadan önce nazik hareketlerle ıslatan TikTok kullanıcısı ardından kirpik astarı ile kirpiklerini kaplıyor. Sonraki adımda fön makinesini ‘Soğuk’ ısı ayarına alarak kirpiklerini yukarı doğru kurutan kullanıcı bu işlemden sonra kirpiklerine maskara sürüyor ve tekrar kurutma makinesi ile kirpiklerini kurutuyor.

TikTok kullanıcısı videoda bu teknikle çok daha kolay ve uzun süreli bir çözüm sağladığını belirtse de, göz doktoru ve dermatologlar bu trendi çok sağlıklı bulmuyor. Fön makinesinden yayılan sıcak hava ile kirpiklerin yanabileceğinin altını çizen doktorlar, soğuk hava kullanılsa bile göz kapakları ve gözlerinize büyük ölçüde zarar verebileceğinizin altını çizdi.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI