Ana SayfaSağlıkFazlalıklardan CoolDual ile Kurtulun

Fazlalıklardan CoolDual ile Kurtulun

Egzersiz yapmanıza ve sağlıklı beslenmenize rağmen bir türlü yok olmayan bölgesel fazlalıklardan mı şikâyetçisiniz? CoolSculpting, bu moral bozucu ama bir o kadar da yaygın olan problem için geliştirilmiş bir sistem. Dr. Mustafa Karataş, “Hiç kuşkusuz son 10 yılın en popüler medikal uygulamalarından biri Zeltiq CoolSculpting teknolojisidir” diye açıklıyor.
“Pek çok hastamda gözlemliyorum. Yediklerine dikkat etmelerine ve düzenli olarak spor yapmalarına rağmen karın, basen ya da kalçalarındaki inatçı fazlalıklardan bir türlü kurtulamıyorlar.”
 
Karataş bunun basit bir açıklaması olduğunu söylüyor: “Vücudun hangi bölgesinden yağ kaybedeceğinize siz karar veremezseniz. Vücut, kodlaması gereği bazı bölgelerde yağ biriktirebilir ve siz o yağları yakacağım derken iğne ipliğe dönüşürsünüz ama siluetinizi bozan, sizi rahatsız eden o fazlalıklar yok olmaz.”
 
Yağ Hücrelerini Dondurun
Dr. Mustafa Karataş, yağ hücrelerini dondurarak yok etme prensibi üstüne kurulu olan bu tedavinin 2009 yılında Harvard Tıp Fakültesinde yapılan bir keşif sonrasında geliştirildiğini anlatıyor. Karataş, “Dondurucu soğuğun yağ hücrelerini ölüme sürüklediği görülmüştü. Bu bulgudan yola çıkılarak geliştirilen teknolojiyle elde edilen sonuçlar, sistemin liposuction ile kıyaslanabilecek kadar etkili olduğunu gösteriyordu.”
Karataş işlemin etki mekanizmasını şöyle anlatıyor: “Zeltiq CoolSculpting tedavisi sırasında, derinin altındaki yağ dokusu kontrollü bir şekilde soğutuluyor ve yağ hücreleri donarak kristalize oluyor. Hücre bütünlükleri bozularak parçalanan yağ hücreleri ise zaman içinde vücuttan kalıcı olarak atılıyor”
 
“Bir Kilo Verme Yöntemi Değil”
Tek bir seansta yağ dokusunun %20 ila %40 kadarını yok eden tedavi sonrasında dikkat etmeniz gereken tek şey kilo kontrolü. İşlemden bir süre sonra yağ hücrelerinin metabolize edilerek vücuttan tamamen atılması ile siluet daha biçimli bir hal alıyor. Dr. Mustafa Karataş, FDA tarafından da onaylanmış olan tedavinin bir kilo verme yöntemi olmadığını belirterek, “Tedavi için en uygun adaylar bölgesel fazlalıklarından şikâyetçi olan, ideal kilosuna yakın hastalardır.” diyor.
 
Yeni Trend Cooldual
CoolSculpting tedavisi, 2019 yılını yeni bir trendle karşıladı: Dr. Mustafa Karataş; CoolDual’ın tedavi sırasında iki cihazın birden kullanılarak, işlemin çok daha hızlı tamamlanmasını sağlayan yenilikçi bir yaklaşım olduğunu belirtiyor.
Karataş, “Diyelim ki kalçalarınızdaki fazlalıklar için CoolSculpting tedavisi yaptıracaksınız. Normalde cihazın tek bir aplikatörü olduğu için önce bir kalçanız, sonra da diğer kalçanıza uygulama yapılırdı. Yeni trend ise tedavide iki cihazın birden kullanılması. Böylece normalde bir saat süren işlem sadece yarım saatte tamamlanıyor. Amerika’da giderek popüler hale gelen bu ikili tedavi protokolü hayatını sol şeritte yaşayanlar için harika bir yenilik.” diyor.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI