Ana SayfaTeknolojiFacebook Videoda Yeni Bir Döneme Giriyor

Facebook Videoda Yeni Bir Döneme Giriyor

Sosyal medya platformları arasında yarışta liderliğini sürdürmek isteyen Facebook çeşitli alanlarla atılım yapmayı sürdürüyor. Bu amaç uğruna hava durumu işine bile el atan mecra bundan önce de internetin yükselen trendi videolara yoğunlaşacağını net bir şekilde belli etmişti. Şimdi Facebook tarafından yapılan resmi duyuruyla birlikte bu alandaki yenilikler de belli oldu. Bildiğiniz gibi Facebook’ta dolaşırken karşımıza çıkan videolar otomatik olarak oynamaya başlıyordu. Mecra bu özelliği bir sonraki aşamaya taşıyor. Artık videolar direkt sesli olarak oynatılmaya başlanacak. Bu durumu ayarlardan değiştirmek de mümkün olacak. Eğer o sırada Apple Music ya da Spotify gibi bir kaynaktan müzik dinliyorsanız, videoların sesleri dinlediğiniz içeriği bölmeyecek.
 
Bunun yanı sıra Facebook’u akıllı telefonlardan kullandığınızda izlediğiniz videoyu ekranın kenarına alarak başka işlerle uğraşabileceğiz. Bu ufak pencereyi tıpkı Facebook Messenger konuşmaları gibi kapatabileceğiz. YouTube’da da olan bu özelliğin video izleme oranlarını artırması bekleniyor. Tüm bunların yanı sıra izlediğiniz bir videoyu tam ekran yapmak veya video içinde spesifik bir bölümü bulmak da kolaylaşacak.
 
Her ne kadar bu yeniliklerin bir kısmı oldukça pratik olsa da, ana sayfada dolaşırken aniden sesli olarak açılan videolar birçok kullanıcı rahatsız etme potansiyeline sahip. Değişikliklerin Facebook’u ne yönde etkileyeceğini ise zaman gösterecek.
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI