Ana SayfaGüzellikEyeliner nasıl sürülür?

Eyeliner nasıl sürülür?

Biz Trendus editörleri olarak, geçtiğimiz ay eyeliner çekmenin inceliklerini öğrenmek amacıyla, sizler için bir workshop`a katıldık. Taksim M.A.C mağazasının daveti üzerine gittiğimiz workshop`ta M.A.C makyaj artisti Özgür Kaplan, bizler için yaklaşık 2 saatlik bir eğitim verdi. Hoş sohbeti ve samimi ortam sayesinde keyifle geçen bu 2 saatte öğrendiklerimizi sizinle paylaşma sırası şimdi bizde… 

Aslına bakarsanız istediğiniz eyeliner şekline ulaşmak düşündüğünüzden çok daha kolay! Fakat bu belli başlı örnekler görüp, kendinizde uygulamanız ve sonucun farklı olmasıyla da sonuçlanabilir. Çünkü sonuç olarak hepimizin göz şekli ve yapısı farklı olduğundan dolayı, beğendiğimiz formdaki eyeliner bizim gözümüzde farklı durabilir. Bu nedenle önemli olan beğendiğiniz formdaki eyelinerları kendi göz şeklinize adapte edebilmeniz. 

MAC makyaj artisti Özgür Kaplan, eyeliner`ın makyajınızla ve yüzünüzle mükemmel durması için bakalım bize ne gibi önerilerde bulunmuş:

– Likit eyeliner sürdüğünüzde yayılabilir, istediğiniz şekilden farklı bir sonuç verebilir. Kalem eyeliner da uygulamada zor olur. Jel eyeliner`larsa hem kalıcıdır hem de sizin yaptığınız şekilde kalır. Fırçayla kolayca uygulanır. Bu yüzden doğru fırçayla birlikte jel eyeliner kullanmanızda fayda var.

– Eyeliner fırçasını paralel tutun.

– Eyeliner şeklini kesinlikle gözünüzle uyumlu yapın.

– Eyeliner`ı çekerken dik durun, kaşınızı kaldırın, eğilmeyin ve göz çevrenizi çekmeyin.

– Minik kavanozdan eyeliner`ı alırken fırçayı içine sokun ve çevirin.

– Jel eyeliner`lar çok kolay kuruyabilir ve formu bozulabilir. Bunu engellemek için kapağını sıkıca kapatın.

– İlk olarak ister nokta nokta isterseniz de çizgi olacak şekilde eyeliner`ı kirpik diplerinize uygulayın.

 MAC, Fluidline jel eyeliner

 55 TL, maccosmetics.com.tr

 

– Eyeliner`ı sürdükten sonra maskaranın altında boşluk kalmaması için kirpik diplerinizi doldurun.

– Kirpiğinizin dibini doldurduktan sonra -mümkün olduğunca- tek seferde eyeliner`ı çekin.

– Gözün bittiği yere kuyruk yapın. Alt göz kapağının bitiminden, üst göz kapağındaki kata kadar kuyruğu uzatın.

– Kuyruğun bitiminden gözünüze doğru eyeliner`ın içini doldurun. Kalın mı ya da ince mi olacağına bu noktada karar veriyorsunuz. Eğer biraz cesaret katmak isterseniz ikonik eyeliner modellerini bu noktada deneyebilirsiniz.

 

263, Small Angle, 62 TL

209, 62 TL

210, Precise, 62 TL

211, Pointed Liner Brush, 62 TL

212, Flat Definer, 72 TL

 

– Siz de M.A.C mağazalarında istediğiniz bir makyaj stilini workshop alarak make up artistlerinden o makyajın nasıl yapılacağını detaylarıyla öğrenebilirsiniz. Üstelik bu workshop için ödeyeceğiniz ücretle daha sonra ürün alabiliyorsunuz. Bu durumda workshop aslında bedavaya geliyor. Detaylı bilgi için M.A.C mağazaları ile iletişime geçebilirisiniz.

M.A.C Taksim: 0212 292 7260

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI