Ana SayfaSağlıkEvlendikten sonra neden kilo alınır?

Evlendikten sonra neden kilo alınır?

Yeni evlenen çiftlere bir süre sonra aynı cümle yöneltilir “kilo almışsınız”. Evlendikten sonra yaşanılan rahatlık, düğün sürecinin vermiş olduğu stresin azalması, yeni başlayan bir hayatın verdiği mutluluk ve sevdiğiniz kişiyi artık tamamen elde ettiğinizi bilmenin huzuru, bizim psikolojimizin rahatlamasına ve farkında olmadan yemek yememizi sağlar.

Bekar çiftlere oranla, evli çiftler daha fazla evde zaman geçirdikleri için ve maalesef ki televizyon başında daha çok kaldıkları için sürekli ellerinin altında atıştırmalık abur cubur bir şeyler ararlar. Bunun haricinde düğün sonrasında yapılan balayı tatilinde ki her tatil sonrasında olduğu gibi zaten alınan kiloların üstüne daha fazla kilo eklenir. Yani sonuç olarak gelinliğin ve damatlığın içinde daha fit, yakışıklı, güzel durmak için harcanan tüm diyet ve spor boşa gitmeye daha evliliğin ilk haftası yani balayı haftasında boşa gitmeye başlar.

Evliliğin devamında geçen aylarda sürekli aile ziyaretleri ve o aile ziyaretlerinde gelinin ve damadın adına verilen (tabii ki de anne elinden çıkan) leziz yiyecekler, bunun yanı sıra sizin gibi evli olan arkadaşlarınızla düzenlediğiniz yemek organizasyonları kilo almanızı devam ettiren bir diğer öğelerdir. Ancak en büyük sebepse henüz daha yemek yapmayı tam anlamıyla bilemeyen veya üşenen yeni evli çiftlerimizdir. Yemek olmayan eve dışarıdan söylenen fast food tarzı yiyeceklerin sonucu olarak kiloların gelmesi kaçınılmaz.

Peki bu kilo alımını önlemek veya az bir orana indirgemek için neler yapılabilir? Akşam yemeklerinde tercih edilen fast food yiyecekler yerine et veya balık tercih edebilirsiniz. Televizyon karşında abur cubur tüketiminden yana olan tercihinizi yağsız, tuzsuz sadece 1 su bardağı kadar patlamış mısır yemekten yana kullanabilirsiniz. Aile yemeklerinde kaçırdığınız fazla yemekleri eşinizle yapacağınız 45 dakikalık yürüyüşlerle telafi edebilirsiniz. Hem bunun sonunda beraber yapabileceğiniz yararlı bir etkinlik yapmış olursunuz.

Kendinize bakmayı ve fitliğinizi korumayı evliliğiniz boyunca korumanızı tavsiye ederiz. Evlenmiş olsanız bile her daim eşinizin gözüne güzel gözükün ki ne kadar süre geçerse geçsin eşiniz her gün size yeniden aşık olsun.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI