Ana SayfaYaşamEkavart Gallery`de Bienal Sanatçısı Değilim Sergisi

Ekavart Gallery`de Bienal Sanatçısı Değilim Sergisi

Küratörlüğünü Katherina Valdivia Bruch`ın yaptığı Ardan Özmenoğlu`nun I am not a Biennial Artist/ Bienal Sanatçısı Değilim Sergisi 12 Eylül ile 8 Ekim arasında Ekavart Gallery`de görülebilir.

Sergi 12.  İstanbul Bienali`yle eş zamanlı olarak görülebilecek. Özmenoğlu, Anadolu’nun gelenekselleşmiş olan günlük yaşantı ve popüler kültürüne ait olan simge ve objeleri yorumluyor ve doğalarıyla çelişkili olan bir platformda, sergi mekânında izleyicilere sunuyor. 

Popüler kültürün bilinen portrelerinden Seda Sayan, Türkiye’nin adıyla özdeşleşmiş olan döner kebap, vazgeçilmez ulaşım aracımız mavi minibüsleri ve yüzyıllardır yapıla gelen “ata sporumuz” yağlı pehlivan güreşleri gibi ikonlaşmış figür ve simgeleri, çalışmalarında sıkça kullandığı bir malzeme olan post-it notlar ve bu teknikle buluşturduğu enstalasyonlarla sergiliyor. Özmenoğlu, kendine özgü ve mütevazice başkaldıran bir üslupla, bienal çağında “bienal sanatçısı” olma kavramını da sorguluyor.

Sanatçı, alışılagelmiş, gözümüzün alıştığı obje ve kişileri, alenî hallerinin dışına çıkararak yeniden yorumluyor. Geleneksel işlevinden ayırarak sunduğu bu simgeleri sanatsal yorumu ile tanımlıyor ve bu sunum üzerinden, içinde bulunduğu düzenin işleyişine eleştirel bakış açısını ifade ediyor.

(Özmenoğlu, sergi konseptinin temasını belirlemesinde rolü olan, 12. İstanbul Bienal başvurusunun reddedildiğine dair gelen e-mail`e de sergisinde yer veriyor.)

 “Bienal Sanatçısı Değilim/ I am not a biennial artist ”Sergi /Ardan Özmenoğlu

Ekavart Gallery

12 Eylül  – 8 Ekim 2011

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI