Ana SayfaModaEgzotik derilerden çantalar

Egzotik derilerden çantalar

Lüks Egzotik)ten biraz bahseder misiniz?

1987`de takı olarak başladık. Üretimimizde yarı değerli taşlar, altın, gümüş, kemik, bronz kullanıyordum. 2 Sene evvel beyler için tasarlanan, yazın yanık tenlerinin ve açık yaka gömleklerinin altında hoş görünen şaman takıları bayanlar tarafından keşfedilince, bu beni gümüş ve deriye yöneltti. Ve bu başlangıç, takıları gittikçe feminenleştirmemle devam etti ve ilgi gördü. Daha sonra bay ve bayanların ortak kullanabilecekleri vatoz balığı derisinden yapılan i-phone kılıfları üretmeye başladım. Egzotik derinin bayanlar üzerindeki etkisi fark edilince doğal olarak da Ekim 2009 tarihinden itibaren Lüks Egzotik Deri dünyaya geldi.

Ürün yelpazenizde neler bulunuyor?
Ürün yelpazemizi egzotik derilerden oluşturulmuş aksesuarlar, takılar, büyük boy çantalar, portföyler, clutch çeşitleri, gitar askısı, unisex evrak çantaları, bay ve bayan bozuk para cüzdanları, iPhone kılıfları, erkek – bayan cüzdanlar, gece çantaları,dolma kalemler, ofis golf takımları ve makyaj çantaları olarak sıralayabiliriz.

Egzotik deriler üzerine yoğunlaşıyorsunuz, bu adınızdan da belli. Çantalarda hangi materyalleri kullanıyorsunuz? 
Çantalarımızın en büyük özelliği egzotik derilerin kullanılmasıdır. Bunlar sırasıyla krokodil, piton, vatoz balığı, deve kuşu derisi, su yılanı ve balık derileridir. Tüm ürünlerimiz nesli tükenmekte olan hayvanları koruma altına alan kanuna (CITES) uygun olarak elde edilen seçkin derilerden elde edilmiştir. Diğer yan malzemeler de; fermuar, zımba, toka, pullardır. Bu malzemeler Alman ve İsviçre yapımıdır. Ürünlerimiz yüksek kalitede İtalyan, Amerikan ve Avustralya el işçiliğinin örnekleridir.

 

Koleksiyonlarınızı kadınların "Bu benim olmalı" bilinci üzerine tasarladığınızı söylüyorsunuz. Öyleyse onların dilinden iyi anlıyorsunuz…
Başta da dediğim gibi, 1987 yılından beri takı işi ile uğraştığım için kadın dilinden anlıyorum diyebilirim. Çünkü bir takı tasarlarken onun sadece güzelliği yetmiyor. Rahatlığı, konforu, şıklığı, gecesi gündüzü, yazı ve kışı da çok önemlidir. Ben bir takı yaptığımda ona sahip kişi bu takıyı her zaman, her yerde, ister gece, ister gündüz ve hatta bir elbiseye bağlı kalmadan her şeyle takabilmelidir. Bugüne kadar yaptığım takı ve aksesuarlar hiçbir zaman bir köşeye atılıp öksüz bırakılmadı. Onlar yaşarlar ve bayanlar bilirler ki onun modası olmaz. Evet, bayanların dilinden biraz anlıyorum sanırım. Bu yaşıma geldim ancak geçen yaz evlenebildim. ( Gülüyor ) Şimdi eşim de çok yardımcı oluyor. Yoksa "Bu benim olmalı!" gibi iddialı bir sloganın altından kalkamazdım.

Size göre çanta alırken neye dikkat etmek gerekiyor?

Çanta ve ayakkabılara kadınların büyük zaafı olduğunu biliyoruz. Farklı renk, farklı model… Fiyatı da uygun olunca `hayır` diyemediğimiz aksesuarların başında çanta geliyor. Ama siz siz olun, çanta almadan önce şunlara dikkat edin…
  • Yaşam tarzınıza ve alışkanlıklarınıza uygun çanta seçin.
  • Yanınızda çok şey taşımayı seviyorsanız büyük model alın.
  • Pahalı çanta alırken klasikleşebilecek tasarımları tercih edin.
  • Fermuar, toka ve düğmeleri mutlaka kontrol edin.
  • Günlük kullanabileceğiniz modellerin ağzının iyice kapanabilecek olmasına dikkat edin.
  • Kıyafetlerinizin çoğunluğuna uyum sağlayabilecek renklerde tercihler yapın.
  • Çok ağır ve zor açılabilir modelleri tercih etmeyin.
  • Mutlaka kilo ve boy oranınıza da dikkat ederek alın.

Geçen yıl trend bavul genişliğindeki çantalarken bu sezon cüzdan büyüklüğünde portföy çantalar tahta oturdu. Sizce bir çantanın kullanışlı olması mı daha önemli şıklığı mı?
Tabii ki çantanın kullanışlığının yanı sıra şıklığı da çok önemli. Portföy çantalarının bu dönemde çok sık görülmesi bence bir geçici trend. Ya da her bayan için geçerli değil.
Günümüzün çalışan kadını yanında birçok şeyi taşımak zorunda kalıyor. Böylece büyük çantalar onlar için vazgeçilemez oluyor. Şunu da söyleyebilirim ki önümüzdeki dönemlerde çantalar daha da büyüyecek. Bayanlar küçük bir valiz taşıyacaklar neredeyse. Yine de popüler çanta hakkında söyleyeceklerimiz de var. Büyük çantaların modası etkisini portföylere de taşıdı. Yanımıza almak istediğimiz birçok şeyi sığdırabileceğimiz bu çantalar geceleri olduğu kadar gündüz kullanmak için de çok uygunlar. Çeşitli safari desenleri, crocodile, pyton, leopar ve zebra desenleri çok popüler.Mini portföyler hiç pratik değillerdir, onlar sadece stilinizi belirlemenize yardımcı olur. Biraz para, kimlik kartınız ve rujunuzu taşıyabilirsiniz ama biçimleri ve renkleriyle bu sezon çok popülerler.

Her geçen gün çanta fiyatları yükseliyor. Çantasına miras ödeyen kadınlar bir statü edindiklerini düşünüyorlar. En pahalı çanta en değerlisi midir?
"Bir erkeği erkek yapan ayakkabılarıdır." Bu söz New York` taki pazar araştırmaları şirketi olan Lüks Enstitüsü`nün Genel Müdürü Milton Pedraza`ya ait. Ya kadınlar? Pedraza cevap veriyor: Kadını kadın yapan ise çantasıdır. Özellikle son yıllarda… İhtiyacı olandan daha fazlasını alma isteği ve bir aksesuarın aynı zamanda bir koleksiyon parçası, bir yatırım aracı olabileceği fikri çantalara bu kadar imrenilmesini sağladı. Bir müzayedede sapı ve kilidi pırlantalarla süslü, siyah timsah derisi bir çanta 64 bin 800 dolara satıldı. Bu da insanların belki de çok daha ucuza, çok daha kullanışlı bir çanta yerine sadece kendini diğerlerinden ayırma isteği, orijinalliği için, daha da önemlisi statü göstergesi olması adına bir çantaya aslında ne kadar para harcayabileceğini gösterdi.

Lüks tüketim bağımlıları, birikimlerini çantalara yatırmayı tercih ediyor. Kırmızı halıda yürüyen Hollywood yıldızlarının ellerinden düşmeyen ve fiyatları 10 bin dolardan başlayan çantalara talep gün geçtikçe artıyorsa demek ki bir statü oluşturuyor.
Çekici olmak, çarpıcı görünmek sadece Hollywood yıldızlarına özgü olmaktan çıktı, artık her kadın kendi içindeki yıldızı kolayca dışarı çıkarabiliyor.
 

Stil sahibi olmak kolay değildir. Ayakkabı ve çanta stilimizi yansıtan önemli bir görev üstlenir. Bu uyumu yakalamak şart mı?
Ayakkabı ve çanta her zaman beraberce düşünülür. Ben bu uyuma saat, kemer ve saç tokasını bile ekliyorum. Aşağıdan yukarı doğru kendi içinde bir bütün oluşturmalı. Bu da taşıyan kişiye bir özgüven ve yaşam kolaylığı sağlar.

Kullandığımız bir çanta kimliğimizi yansıtır mı?
Eskiden çantalar moda sembolü olmaktan çok fonksiyonelliği ile değerlendirilirdi. Tarihte, para keseleri çanta işlevini görürken, Eski Roma’da erkeklerin bellerinde taşıdıkları para keseleri zenginliklerini simgelerdi. Şimdi de benzer bir durum var; her sezon yeni bir çanta modeli, sizin moda ifadeniz ya da kimliğiniz oluyor. Tasarımcı imzası taşıyan çantaların bu kadar önem taşımasında moda dergilerinin payı büyük… Her sezon bir çanta `it bag` (o çanta) ilan ediliyor, moda tutkunları da ona sahip olmayı görev biliyorlar. Bir de gece ve gündüz bulunduğunuz ortama uygun, kıyafetinizle uyumlu çantalarınızın olması gerekiyor. Böylece çanta bağımlılığı başlıyor… Bir bakıyorsunuz artık o çanta kimliğiniz olmuş ve onunla anılır oluyorsunuz. Kişilik yansıması kollarda artık…

Fiyat aralığınız nedir?
Bizim fiyatlarımız 100-150 $ ile 2000 $ arasında bulunuyor. Sınırlı ürettiğimiz çantalar biraz farklı fiyatlarda tabii ki… Bir de biz lüksü baz aldık. Çoğu ürünümüz sınırlı sayıda, az ama öz insan kullansın istedik. Ben takılarımı yaparken de aynı kıstasları göz önüne alıyorum. Yapılan takının asla ikincisi olmamalıdır. Çünkü inanıyorum ki çanta da bir takı veya aksesuar gibi kişiye özel olmalı…

Son olarak, tüketiciler size nasıl ulaşabilirler?
Ürünlerimizin her çeşidine www.luksegzotikderi.com adlı web mağazamızdan, Alaçatı’ daki K&S jewellery takı ve çanta dükkânımızdan ayrıca iPhone kılıfları için de Kanyon Alışveriş Merkezi Troy APR Mağazası ve İstinye Park Pupa APR Mağazasından ulaşabilirler.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI