Ana SayfaYaşamDyson’ın İlk Lazer Teknolojisine Sahip En Yeni Kablosuz Süpürge Teknolojileri

Dyson’ın İlk Lazer Teknolojisine Sahip En Yeni Kablosuz Süpürge Teknolojileri

 Zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz evlerimizde, her gün sağlığımız üzerinde olumsuz etkilere sahip birçok toz ve kirleticiyle karşı karşıyaya kalıyoruz. Bu tozlardan bazılarını görebilirken, bazılarının farkında bile değiliz.  Oysa ki yemek yapmak, tuvaleti kullandıktan sonra elleri iyi yıkamamak, evcil hayvanlar, eve ayakkabıyla girmek, dışarıda kullanılan kıyafetlerle mobilyalara temas etmek veya penceleri açıp evi havalandırmak gibi günlük yaptığımız pek çok şey bu kirleticilerin oluşmasında etkili. Sonrasında evlerimizde oluşan bu tozlar gözle görülemeyecek şekilde zemin, kanepe ve yataklar da dahil olmak üzere çeşitli yüzeylere yayılıyor. Kanepede oturmak veya evde dolaşmak gibi basit eylemler, parçacıkların havaya karışmasına ve havada asılı kalmasına neden oluyor.

2020 yılında, Dyson’ın Türkiye’deki evlerde bulunan kirleticiler, sağlık üzerindeki etkileri ve temizlik alışkanlıklarıyla ilgili bilgi edinebilmek amacıyla İstanbul Üniversitesi İstatistik Uygulama ve Araştırma Merkezi’yle gerçekleştirdiği “Ev Tozu Araştırması”nda çarpıcı sonuçlar elde edilmişti. Çalışma kapsamında, İstanbul’da evlerin salon ve yatak odalarından toplanan toz örnekleri incelendiğinde, araştırma yürütülen evlerde en çok ağır metallere (yüzde 93’ünde 14 farklı ağır metal) daha sonra bakterilere (yüzde 43,3’ünde 7 farklı bakteri) ve son olaraksa mantarlara (yüzde 26,7’sinde tek tür mantar) rastlamıştı. Bu nedenle evdeki kirleticilerden kurtulup temizliğini sağlamak sandığımızdan daha önemli ve bunun en kolay yollarından biriyse doğru temizlik teknolojilerinden geçiyor.

Dyson’ın Türkiye’de satışa sunduğu ve lazer teknolojisine sahip yeni nesil kablosuz süpürgeleri, Dyson V15 Detect ve V12 Detect Slim’le evlerde derinlemesine temizlik yapmak artık çok daha kolay. 10 mikron kadar küçük gizli tozu görünür kılmak üzere tasarlanan ve emilen tozların bilimsel kanıtını sağlamak için akustik bir piezo sensörle donatılmış bu yepyeni Dyson teknolojileri, evlerde derinlemesine temizliğin anlamını yeniden tanımlıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki 370 Dyson mühendisinden oluşan bir ekip tarafından geliştirilen en yeni kablosuz süpürgeler, en güçlü derinlemesine temizlik için 240 watt’a kadar emiş ve 5 aşamalı filtreleme üreten bir Dyson Hyperdymium motor kullanarak 0,3 mikrona kadar toz parçacıklarının yüzde 99,99’unu yakalıyor. Her evin farklı temizlik ihtiyaçlarını karşılayan yeni Dyson kablosuz süpürge serisinin bir parçası olan bu makineler, insanların yüzde 60’ının her zamankinden daha fazla temizlik yaptığı bir zamanda daha hijyenik evler oluşturmaya yardımcı oluyor. 

Baş Mühendis ve Kurucu James Dysonkonuyla ilgili olarak “Mühendisler olarak bizim işimiz günlük sorunları çözmek. Geçirdiğimiz bir buçuk yıllık süreçte, iç mekanlarda daha fazla zaman geçirmek yeni sorunlar yarattı. Hepimizin daha sık temizlik yapmasına ve  ev tozunu yok etmeye çalışmasına rağmen evlerimizin gerçekten temiz olduğu konusunda gönlümüz rahat değil” diyor. 

Yeni ürünler hakkında bilgi veren James Dyson, “En yeni kablosuz süpürgelerimiz, gizli tozu ortaya çıkarmak için uyarlanmış lazer teknolojisine sahip. Yerden 7,3 mm yükseklikte, tam olarak 1,5 derecelik bir açıyla temizleyici başlığa konumlandırılmış diyot bir lazerle toz ve sert zemin arasında en iyi kontrastı oluşturuyor. Sadece algılamanın yeterli olmadığını düşündüğümüzden, titreşimleri elektrik sinyallerine dönüştüren ve süpürgenin arkasında bulunan LCD ekranda çekilen parçacıkların boyutunu ve sayısını görüntüleyen akustik bir piezo sensör kullanarak parçacıkları saniyede 15.000 kez temizleyip, titizlikle boyutlandırıyor ve sayıyoruz. Böylelikle Dyson V15 Detect ve V12 Detect Slim, hem güçlü hem de akıllı olup, daha sağlıklı, daha temiz bir evin bilimsel kanıtı olan nihai güvenceyi sağlıyor” şeklinde belirtiyor.

En Yeni Dyson Teknolojilerinin Özellikleri: 

  • Lazer teknolojisi, Hiçbir tozu gözden kaçırmamanız için Slim Fluffy temizleme başlığına entegre edilmiş tam açılı yeşil lazer, gözle görülmeyen toz parçacıklarını ortaya çıkarıyor. 
  • Akustik toz Algılama, derinlemesine temizlik yaptığınıza dair güvence sağlıyor. LCD ekran parçacıkların büyüklüğünü ve sayısını gösteriyor. Yüksek Torklu başlığıyla ”Auto” modda farklı zemin türleri ve toz miktarlarında emiş gücünü otomatik olarak artıran piezo sensor, mikroskobik toz parçacıklarını sayarak ve ölçerek derin bir temizliğin gerçek zamanlı bilimsel kanıtını sunuyor.
  • Yeni Anti-tangle mini motorhead saçları hızlı bir şekilde temizliyor. Küçük alanlar için kullanım kolaylığı sunan motorlu başlık, dolanmayı önleyen konik fırça çubuğuyla saçı spiral şeklinde alıp hazneye atıyor.

     

Laser Detect teknolojisi ile toz tespiti
Evinizin derinlemesine temizlendiğinden emin olmanız için Laser detect teknolojisini tasarlayan Dyson, bu sayede temizleyici başlığa entegre edilmiş tam açılı bir lazerle normalde sert zeminlerde göremediğiniz parçacıkları ortaya çıkarıyor.
Fikir, bir Dyson mühendisinin evinde, havadaki parçacıkların güneşte parladığını fark etmesiyle ortaya çıktı. Bu fikri alıp evimizde göremediğimiz ince toza nasıl uygulayabileceklerini araştırmaya başlayan ekip, bunun nasıl başarılabileceğini test etmek için laboratuvarda lazer ışıklarıyla deney yaptı ve yeni bir çözüm doğdu.
Dyson mühendisleri, en iyi kontrastı sağlama yeteneği nedeniyle seçilen yeşil bir lazer diyotu Slim Fluffy temizleyici başlığına entegre ederek, onu yerden 7,3 mm yükseklikte, tam olarak 1,5 derecelik bir açıyla konumlandırdı. Bu da çıplak gözle görülemeyen zemin yüzeyindeki gizli tozun görülüp açığa çıkarılabileceği anlamına geliyor. 

Piezo Sensörü
Artık insanların her zamankinden daha fazla hijyenik evler istediğini anlayan Dyson mühendisleri, algılanan tozu sayan, büyüklüklerini ölçen ve ardından derinlemesine bir temizliğin gerçek zamanlı bilimsel kanıtı için LCD ekranda görüntülemesini sağlayan bir teknoloji geliştirmeye başladı.
Bu süreç süpürge içine entegre edilen akustik piezo sensörüyle yürütülüyor. Temizleme başlığındaki karbon fiber iplikler, boyutlandırılan ve saniyede 15.000 kez sayılan mikroskobik parçacıkları topluyor. Toz süpürgeye girdiğinde, küçük titreşimler elektrik sinyallerine dönüştürülerek hazne girişindeki akustik piezo sensöre çarpıyor. Toz boyutu ve miktarı LCD ekranda gösterilerek kullanıcı süpürgenin ne kadar toz temizlediğini ve farklı boyutlardaki parçacıkları görebiliyor ve derinlemesine temizliğin bilimsel kanıtına şahit oluyor. 
Çok miktarda tozla karşılaştıklarında emiş gücünü otomatik olarak artıracak şekilde tasarlanan kablosuz süpürgeler, otomatik moddayken piezo sensörü yüksek toz yoğunluğu algıladığında gücü otomatik olarak artırmak için reaktif emiş gücü devreye giriyor. Toz seviyeleri normale döndüğünde, emiş gücü önceki seviyesine düşüyor.

Dolanmayı Önleyen Teknoloji

Yeni Anti-tangle mini motorhead: Dyson Mühendisleri, fırça başlığındaki saçları alma sorununa da çözüm geliştirmeye çalıştı. Bu, aksi iddialara rağmen çoğu elektrikli süpürge için genellikle zor bir durum olduğundan, saçı spiral şeklinde alıp hazneye gönderen yeni bir dolanmayı önleyen konik fırça çubuğu geliştirildi. Saçın fırça çubuğunun etrafına sarılmasını önleyen başlığı insan ve evcil hayvan tüyleri için tasarlayan mühendisler, serbest bırakma kuvvetinin saçı dolandırmadığından emin olmak için başlığın üzerindeki kılların tam açısını hassas bir şekilde ayarlayarak onu birden fazla saç tipinde test etti.
Yeni Anti-tangle mini motorhead başlık, uzun saçları ve evcil hayvan tüylerini hızlıca temizliyor.

Yeni Anti-tangle “Yüksek Torklu temizleme başlığı”: Bu, Dyson’ın dolanmayı önleyen güçlü V15 Detect Yüksek Torklu temizleme başlığı artık tarak gibi görünen 56 polikarbonat dişe sahip. Başlıktaki küçük dişler, temizlik yaparken kılların arasında dolanmayı önleyerek fırça çubuğundaki kılları otomatik olarak temizlediğinden sizin yapmanıza gerek kalmıyor.

Filtreleme
Dyson’ın 5 aşamalı gelişmiş filtreleme teknolojilerine sahip Dyson V15 Detect ve V12 Detect Slim,  dışarı daha temiz hava verebilmek için 0,3 mikron kadar küçük partiküllerin yüzde 99,99’unu hapseder. Dyson siklon teknolojisi, zeminlerden ve yüzeylerden toz ve kiri ayırmada etkiliyken, tüm makinenin sızdırmazlığı, tozun evlerinize geri bırakılmadığı anlamına geliyor.

Doğrudan Onu Tasarlayıp Üretenden Satın Alın
Dyson Detect V15 ve Dyson V12 Detect Slim, 15 Eylül 2021 tarihinden itibaren Dyson.com.tr, İstanbul İstinyePark ve Akasya AVM’de yer alan Dyson Demo Store’lar ve seçili doğrudan satış noktalarında satışa sunuluyor. 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI