Ana SayfaSağlıkDyson, Yaz Sezonuna Başlangıç İçin Temizlik Tüyolarını Sunar

Dyson, Yaz Sezonuna Başlangıç İçin Temizlik Tüyolarını Sunar

Yazlığınızı kapatırken ne kadar temizlerseniz temizleyin, bir sonraki yaz sezonuna kadar kirlenip tozlanması kaçınılmaz. Tüm kış kapalı, temizlenmeyen ve havasız kalmış bir ev sizi bekliyor! Bu da evdeki eşyaların üzerinde, köşelerde ve yüzeylerde biriken toz ve kirlerin olduğu anlamına geliyor. Temizlik konusunda yaptığı araştırmalar ve sunduğu teknolojilerle fark yaratan Dyson; deniz, kum ve güneş keyfine adım atmadan yazlıklarımızı temizlemeye nereden başlayacağımıza, nasıl hızlı ve kolay şekilde temizleyeceğimize dair soruların cevabını veriyor. 

1.Adım- Evi güzelce havalandırın

Hijyen sağlamanın en önemli yöntemlerinden biri ev ortamına temiz havanın hakim olmasıdır. Bu nedenle yazlığınızın temizliğine başlamadan önce yapmanız gereken şey, tüm sezon kapalı kalan evin bütün odalarını havalandırmak. 

2.Adım- Temizliğe salondan başlayın

Temizliğe, yazlıklarda balkon ve bahçeden sonra iç mekân olarak belki de en çok vakit geçirdiğimiz yer olan, salondan başlayın. Üzerlerine örtü de örtseniz koltuklar toz akarları, deri pulları ve polen gibi diğer alerjenlerle birlikte büyük kirler tutabilir. Süpürgenizin mini motorlu başlığıyla koltuklarınızı derinlemesine temizleyin ve geniş yüzeylerindeki tozu yok edin. Aynı işlemlerin yataklarınıza da uygulanması gerektiğini unutmayın. Ardından esnek aralık temizleme başlığını kullanarak koltuk aralarında birikmiş ve ulaşılması zor olan tozları temizleyin. 

Salonda atlanmaması gereken bir diğer detay da çok fazla toz tutan dekoratif ve küçük objeler. Süpürgenizin yumuşak toz alma fırçasıyla yavaş ve hassas bir şekilde küçük eşyalara zarar vermeden tozlarını alın. 

Son olarak toz ve kir, lifler arasında saklanabileceği ve mikroskobik yaşama devam edebileceği için halılarınızı temizlemeye biraz daha özen gösterin. Güçlü bir süpürge kullanmak en iyi seçeneğinizdir. Yavaşça süpürdüğünüzden emin olun. Kalın tüylü halılar için antistatik fiber ipliklere sahip temizleme başlığı , gömülü tozu yok etmede harikalar yaratabilir.

 3. Adım- Mutfak ve Duvarlar

Mutfak ve duvarlar, yazlıkları açarken es geçilmemesi gereken ve nispeten göz ardı edilen noktalar arasında. Tüm kış kapalı kalan ev içerisinde mutfak tezgahının üstü, mutfak dolaplarının içi ve duvarlar ciddi bir toz ve kirlilik yuvası haline gelebilirken, duvar tozları, küf oluşumuna sebep olabiliyor. 

Mutfakta yükseğe montelenmiş olan dolapların içini süpürgenizin yumuşak toz alma fırçasını kullanarak temizleyin ve çekmeceleri de süpürmeye özen gösterin. Mutfak dolapları, tavan köşeleri ve duvar araları gibi ulaşılması zor yerler için “up-top adaptör”ü boruya entegre edip istediğiniz başlığı kullarak temizlik yapabilirsiniz. Tezgah üzerini de nemli bir bez yardımıyla silebilirsiniz.

Özellikle duvar köşelerinde bulunan örümcekleri temizlemeyi de unutmayın. 

4. Adım – Son Dokunuşlar

Biriken tozlar havada uçuşma eğilimindedir ve yüksek noktalarda birikir. Eğer yazlığınızda jaluzi veya panjur varsa bunları da temizlemeyi unutmayın.  Süpürgenizin kombinasyon başlığını veya yumuşak toz alma fırçasını kullanarak jaluzileri ve panjurları temizleyebilirsiniz. Sadece süpürerek temizliğinizden yüzde yüz verim almanız pek mümkün değil. Var olan halı, perde veya koltuk örtüsü gibi eşyaları yıkamalısınız. 

Tüm evi son kez süpürmek için süpürgenizin özel ana temizleme başlığını kullanabilirsiniz. Böylelikle evinizde halı varsa, başlık değiştirme ihtiyacı olmadan halı ve sert zeminlerde derinlemesine temizlik yapabilirsiniz. Artık yaz tatiline hazırsınız!

Ek Bilgi

Yazlıklarımızın belki de en çok vakit geçirilen noktaları olan balkon ve terası es geçmeyin. Bu alanlar kapalı olmadığı ve evin dışında kaldığı için en çok kirlenen yerler arasında yer alıyor. Kış boyunca rüzgarla taşınan yapraklar, tozlar, hayvan tüyleri ve çamur, yaz sezonu açılana kadar balkonlarımızda birikiyor. Elbette balkonu temizlemenin en iyi yolu yıkamak, fakat balkon ve teras gibi yerler temizlenmesine rağmen, açık havada olduğundan devamlı kirlenme eğilimindedir. Balkonunuzu günlük süpürerek yıkamadan önce tozların giderilmesine yardımcı olabilirsiniz. 

Dyson ürünleri hakkında detaylı bilgi için www.dyson.com.tr adresine bakabilirsiniz. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI